آخرین آمار کرونا در ایران

سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا در ایران اظهار کرد: از دیروز تا امروز (دوشنبه، ۳۰ تیر ) و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، دو هزار و ۴۱۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۶۴۱ نفر از آن‌ها بستری شدند.

او با بیان اینکه مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۷۶ هزار و ۲۰۲ نفر رسید، گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۴ هزار و ۴۰۵ نفر رسید.

سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ایام سختی را می گذرانیم، کمبودهایی در زمینه اکسیژن ساز و برخی امکانات دارویی و بیمارستانی وجود دارد که رفع می شود. وی گفت: داروی رمدسیویر تولید داخل که از دو ماه پیش تولید آن شروع شده، روز گذشته(یکشنبه) در بیمارستانها توزیع شد. داروی فاویپیراویر داخلی نیز در بیمارستانها توزیع شده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نسبت مرگ به تعداد بستری بیماران کرونا با فداکاری کادر پزشکی کاهش یافته است.

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به پرسش ایرنا درباره آمار ۲۵ میلیونی مبتلایان به کرونا در ایران گفت: در ایران تاکنون مطالعات متعددی درباره میزان شیوع و ابتلا به کرونا انجام شده است، یکی از این تحقیقات پژوهشی است که معاونت تحقیقات وزارت بهداشت با استفاده از نمونه گیری و تست سرولوژی در چند استان انجام داده که این آمار از آن به دست آمده است.

وی گفت: تست سرولوژی برای شناسایی و تشخیص ابتلا به کرونا کاربرد ندارد و تستی که در این زمینه دقیق و معتبر است و آمار آن مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است، تست مولکولی PCR است که بر مبنای موارد قطعی آن به طور روزانه آمار وزارت بهداشت اعلام می شود.

رئیسی گفت: اگر قرار بود در ایران ۲۵ میلیون نفر به کرونا مبتلا شده باشند که حدود یک سوم مردم کشور است باید در دنیا نیز یک میلیارد و ۲۰۰۰ میلیارد نفر مبتلا شده باشند، چنین ارقامی درست نیست.

معاون بهداشت وزارت بهداشت مجددا گفت: در مجموع در کل دنیا ۱۴.۵ میلیون نفر به کرونا مبتلا شدند و اعلام عدد ۲۵ میلیون ابتلا به کرونا آمار واقعی مورد تایید و استاندارد کشور ما نیست. آمار استاندارد بر مبنای تست pcr است.

بیشتر بخوانید:

تازه‌ترین آمار کرونا در ایران: شناسایی ۲۴۱۴ بیمار جدید و جان‌باختن ۲۱۷ تن

رشد نسبی رعایت پروتکل‌های بهداشتی در برخی استان‌ها

***

بین اعتراض و اغتشاش فرق قائلیم

آیت‌الله رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضائیه با تأکید بر اینکه تضییع حقوق عامه از هیچکس پذیرفته نیست، گفت: نظام دادرسی در دستگاه قضایی مبتنی بر ادله و اقتضای حق و عدل است و ظرفیت‌های قانونی و فرآیند دادرسی هم تضمین کننده حقوق عامه است و هم ضامن حقوق اصحاب دعوا و متهم است و لذا فضاسازی‌ها و جوسازی‌ها تاثیرگذار نیست.

رئیسی عنوان کرد: بنای دستگاه قضایی برصدور رأی بر مبنای شرع و قانون است. بین اعتراض و اغتشاش فرق قائلیم. اعتراض را باید شنید اما خط قرمز ما اغتشاش و ناامنی و به هم ریختن کشور است. همکاران قضایی در سراسرکشور نسبت به جرایم خشن حساس باشند و با برخورد قاطع نگذارند افراد شرور و متجاسر به قانون میدان پیدا کنند.

بیشتر بخوانید:

رئیسی: مبنای دستگاه قضا در صدور رای قانون است و جوسازی‌ها تاثیرگذار نیست

***

خلع‌سلاح کاسبان اعدام به نفع مردم

روزنامه فرهیختگان نوشت: داستان حکم اعدام برای سه نفر از متهمان حوادث آبان 98 با اعلام پذیرش درخواست وکلای این متهمان توسط دیوان عدالت اداری وارد فاز جدیدی شد. مطابق اطلاعاتی که وکلای این افراد اعلام کرده‌اند حکم قبلی تا تعیین‌تکلیف پرونده در بررسی مجدد متوقف می‌شود. این خبر البته با توجه به جزئیات نشست خبری هفته پیش سخنگوی قوه‌قضائیه خیلی دور از ذهن نبود؛ اسماعیلی در عین اینکه از حکم نهایی این سه نفر اطلاع می‌داد گفته بود ممکن است با استفاده از اعمال ماده 477 نتیجه پرونده تغییر کند...

در چندماهه اخیر تلاش‌های نافرجامی برای ضربه به قوه‌قضائیه انجام شده بود. قوه در چند کنش مهم بازنگری به‌موقعی کرده بود، پرونده‌های برخی معترضان سیاسی که با تخفیف یا لغو حکم افراد (مثل عفو دانشجویان دستگیرشده در چند تجمع ساختارشکن) موجب افزایش اعتماد عمومی شده بود. بازسازی ظرفیت اجتماعی قوه‌قضائیه هرچند در درجه اول به حساب کلیت نظام سیاسی نوشته می‌شود... «کاسبان اعدام» قطعا دلسوز این سه نفر نیستند چون ... کشاندن پرونده به کشاکش بازی‌های سیاسی می‌توانست برای تصمیم‌گیران محدودیت ایجاد کند.

ناصر ایمانی، کارشناس مسائل سیاسی در این باره معتقد است: «اینکه سخنگوی قوه‎قضائیه به‌صورت ناگهانی حکم اعدام سه نفر جوان را که در حوادث آبان‌ماه نقش داشته‌اند اعلام کند طبیعی است که افکارعمومی تحت‌تاثیر شانتاژ رسانه‌های خارجی طوری برداشت می‌کند که گویی این سه نفر بی‌گناه بوده و باوجود بی‌گناهی قرار است اعدام شوند.»

ایمانی بر همین اساس خاطرنشان کرد: بنابراین این اتفاق ناشی از خطای قوه‌قضائیه نیز بوده است که باید این موارد را از قبل اعلام و دادگاه را علنی برگزار می‌کرد و حتی اگر نمی‌خواست دادگاه به‌صورت علنی برگزار شود باید موارد اتهامی و اعترافات آنها به اطلاع افکارعمومی می‌رسید.

این کارشناس مسائل سیاسی درخصوص فضاسازی برخی چهره‌ها همچون آشنا، مشاور رئیس‌جمهور علیه قوه‌قضائیه درحالی‌که خودشان در ایجاد اتفاقات آبان‌ماه دست داشته‌اند نیز گفت: «برخی افراد به‌دلیل اینکه خودشان متهم حوادث ۸۸ هستند در این‌گونه موارد برای تطهیر چهره خود یک موضع آوانگارد می‌گیرند تا چهره خود را تطهیر کنند، درحالی‌که این اتفاق از حرکت‌های کثیفی است که برخی افراد مرتکب آن می‌شوند.»

وی ادامه داد: البته خود این افراد باید نسبت به عملکردشان پاسخگو باشند اما با این حال برای تطهیر خود موضع تندی اتخاذ می‌کنند تا در عین حال قوه‌قضائیه را تخریب کنند، از این‌رو این نوع مواضع بسیار زشت است.

***

انتخاب ۴ کاندیدای ریاست دیوان محاسبات

محمد خدابخشی، نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از انتخاب چهار گزینه ریاست دیوان محاسبات در کمیته دیوان عمومی این کمیسیون خبر داد. خدابخشی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: کمیته محاسبات عمومی کمیسیون برنامه و بودجه در جلسه امروز (دوشنبه) خود آقایان بذرپاش، عادل آذر، فروزنده و صادقی را به عنوان چهار گزینه ریاست دیوان محاسبات انتخاب کرد.

به گفته وی کمیسیون برنامه و بودجه از این چهار نفر، دو نفر را به صحن علنی مجلس شورای اسلامی معرفی خواهد کرد تا نمایندگان یک نفر را برای ریاست دیوان محاسبات انتخاب کنند.

بیشتر بخوانید:

گزینه‌های نهایی برای ریاست دیوان محاسبات انتخاب شدند

***

طرح مسائل ساختارشکنانه علت رد صلاحیت‌ حدود ۱۰ درصد از نمایندگان

هادی طحان نظیف، عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت‌وگویی با ایلنا داشته که در ادامه بخش هایی از آن آمده است:

*من شما را به روزهای پایانی مجلس دهم ارجاع می‌دهم؛ شورای نگهبان از سوی طیف‌های مختلف مورد هجمه بود و تندترین انتقادها به سوی شورای نگهبان روا داشته شد. در واقع خط قرمز ما مواد قانونی و سوءاستفاده‌های مالی است و هیچ جریان سیاسی در کشور نیست که طرفدار سو‌ءاستفاده مالی و رانت باشد.

*شاید کمتر از ۱۰ درصد از نمایندگان مجلس دهم علت رد صلاحیت‌شان موضوعات سیاسی بوده است، البته این موضوعات سیاسی نیز به معنای حرف‌های ضد‌نظام و ضدحاکمیت و ساختارشکنانه بوده است که هیچ یک از جریان‌های سیاسی در کشور این موضوع را نمی‌پذیرد؛ بنابراین بیش از ۹۰ درصد از دلایل رد صلاحیت‌ها مباحث غیرسیاسی بوده است.
***

محمود موسوی مجد اعدام شد

مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد: صبح امروز حکم محمود موسوی مجد که به اتهام جاسوسی به اعدام محکوم شده بود، اجرا شد... بیستم خرداد ماه بود که سخنگوی قوه قضاییه در بیست و هفتمین نشست خبری خود از صدور حکم اعدام برای جاسوسی خبر داد که با وصل شدن به سرویس جاسوسی موساد و سیا و در قبال اخذ دلارهای آمریکایی، در حوزههای مختلف امنیتی و بویژه حوزه نیروهای مسلح از جمله سپاه قدس، اطلاعاتی را جمع آوری و در اختیار سرویس بیگانه قرار داده بود.

غلامحسین اسماعیلی نام این فرد را که حکم اعدامش از سوی شعبه ۱۹ دیوان عالی کشور تایید شده بود، محمود موسوی مجد فرزند کاظم اعلام کرد و گفت که یکی از اتهامات این فرد اعلام محل تردد و اسکان سردار شهید سلیمانی و برخی فرماندهان نظامی در ادوار مختلف به سرویس‌های جاسوسی سیا و موساد بوده است.

بیشتر بخوانید:

جاسوس CIA و موساد اعدام شد

جزئیات تازه از پرونده موسوی‌مجد/ ارائه مشخصات محافظ بشاراسد به سیا/ مجد چقدر پول در ازای جاسوسی گرفت؟

***

جهانگیری اعلام کرده در انتخابات ۱۴۰۰ کاندیدا خواهد شد

علی صوفی، عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان به نامه نیوز گفت: آقای جهانگیری برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ صراحتا اعلام کرده که کاندیدا خواهد شد. او که ۳ سال با این وضعیتش در دولت کنار آمده تا به هدفی بالاتر برسد، بعید می دانم در سال پایانی بخواهد از جایگاه معاون اولی کنار بکشد. مگر آنکه بخواهد راه خودش را کامل از دولت جدا و خودش را از اوضاع کنونی کشور مبری کند اما بعید می دانم این اتفاق بیفتد.

صوفی گفت: البته آقای جهانگیری می تواند بگوید «به من برای کار در دولت دوم آقای روحانی میدان ندادند» یا هزار و یک دلیل و بهانه دیگر بترشد اما نکته مهم آن است که چقدر این صحبت ها می تواند نگاه افکارعمومی را تغییر دهد. در مجموع معتقدم کسی که عضو دولت آقای روحانی باشد و امیدوار باشد که در انتخابات ریاست جمهوری رأی و اقبال مردم را به خود جلب کند تقریبا نشدنی است.

این فعال اصلاح طلب نقش واعظی در دولت و مواضع سیاسی او را آشکار خواند و اظهار کرد: به نظر می رسد دیگر آقای روحانی، آقای جهانگیری را به عنوان معاون اول خودش طرف مشورت و مرجع رسیدگی به امور نمی داند چون این نقش را آقای واعظی ایفا می کند. در مجموع الان همه کاره و دست راست آقای روحانی در دولت آقای واعظی شناخته می شود و نام او در همه عزل و نصب ها و تصمیم گیری ها به چشم می خورد.

بیشتر بخوانید:

آقای معاون اول کجاست؟

***

نمایندگان را ترسو نکنید

روزنامه آفتاب یزد نوشت: نظارت بر نمایندگان در طول دوره نمایندگی از سوی شورای نگهبان! این موضوعی است که در طول یکی دو سال اخیر چندین باری مطرح شده است!...

نعمت احمدی، حقوقدان گفت:« حتی اگر نمایندگان مجلسی طرحی را ارائه دهند که دوره نظارت به دوره نمایندگی تسری یابد و این طرح تصویب هم بشود در واقع طرح با اصل 99 قانون اساسی در تضاد قرار می‌گیرد چرا که در این اصل به انتخابات اشاره شده و انتخابات نیز روزی تمام می‌شود و الی‌الابد که فرآیند انتخابات ادامه ندارد. از سوی دیگر به فرض که چنین موضوعی تصویب شد و یک نماینده نیز عملی مجرمانه را در طول دوره نمایندگی انجام داد، در این صورت شورای نگهبان چه اقدامی می‌خواهد انجام دهد؟ رای به جرم بدهد؟ اخراج کند؟ انتخابات را ابطال کند؟ چه واکنشی قرار است انجام دهد که قانونی باشد؟ شورای نگهبان که دادگاه نیست! اگر عملی مجرمانه انجام شود این وظیفه دادگاه و دادگستری است که به موضوع رسیدگی کند و اگر دادگاه رای داد که اقدام نماینده خلاف بوده است می‌تواند اقدام مقتضی از جمله محرومیت نماینده را نیز پی گرفت.»

این حقوقدان گفت: اگر این رویه برقرار شود ما نماینده‌هایی ترسو و مطیع خواهیم داشت که همیشه احساس کنند شمشیر پشت گردن آنها است و این مانع از داشتن نماینده قوی در مجلس خواهد شد.

***

توافق با چین سومین تصمیم راهبردی دیپلماتیک است

اکبر ترکان، مشاور سابق رئیس جمهور و فعال سیاسی اصلاح طلب به روزنامه ایران گفت:... قرارداد با چین یک اتفاقی است که می‌تواند آینده ایران را تغییر دهد. به نظر من اگر قطعنامه 598 و برجام را دو تصمیم مهم دیپلماتیک نظام پس از انقلاب بدانیم، قرارداد با چین سومین تصمیم مهم و راهبردی در این زمینه است. من خودم در بخش دفاعی بودم و می‌دانم که تجارب خوبی را با چین در این زمینه داشتیم. در بخش‌های غیرنظامی هم همینطور. یعنی می‌توانیم روی این همکاری به‌عنوان یک همکاری بلندمدت حساب کنیم. در مورد روسیه هم همین‌طور است. این قرارداد نظام است، ما در برجام این اشتباه را کردیم و آن را به بحث‌های جناحی تقلیل دادیم. ثمره‌اش هم برایمان خوب نبود. در این مورد نباید این اتفاق بیفتد، چون عکس اتفاقی که برای برجام افتاد در اینجا ممکن است رخ دهد.

ترکان گفت: نهایی کردن قرارداد با چین و تمام کردن پروژه‌هایی که اشاره کردم، مهم‌ترین کار است. البته خوشبختانه شنیده‌ام که آقای علی لاریجانی همچنان مسئولیت ادامه مذاکرات را برعهده دارد، چون قبلاً هم بخشی از کار توسط ایشان صورت گرفته بود و در جریان هست. حضور ایشان را هم من در این فرآیند با این شکل یک نقطه مثبت می‌دانم. باز تا جایی که اطلاع دارم، دولت هم موافق نقشی است که به ایشان داده شده و علاقه‌مند است که آقای لاریجانی این کار را ادامه دهد.

بیشتر بخوانید:

ایران و چین ؛ ‌رابطه‌ای‌ هزار ساله پشتوانه یک همکاری ۲۵ ساله

***

قیمت خودرو باز هم افزایش یافت

باشگاه خبرنگاران نوشت: خبری جدید مبنی بر افزایش قیمت خودرو در درب کارخانه آن هم به سلیقه خود خودروسازان در فضای مجازی منتشر شده است. حالا شورای رقابت هم در کنار سازمان حمایت نشسته و از مسئولیت اصلی خود یعنی قیمت گذاری برای خودرو در کارخانه عقب نشسته است.

با این تصمیم عجیب قیمت گذاری برای خودرو درب کارخانه به طور کامل در اختیار خودروسازان خواهد بود و با توجه به بازار کنترل نشده ای که در این حوزه وجود دارد، احتمالا باید در انتظار شوک قیمتی جدیدی برای بازار باشیم... هم اکنون پس از پایان سه ماه اول سال، و سکوت طولانی مدت شورای رقابت، شرکت سایپا اقدام به افزایش قیمت خودرو کرده است.

روز گذشته خبری مبنی بر افزایش قیمت خودرو سایپا منتشر شد. در این خبر آمده است که براساس توافقات به عمل آمده میان شورای رقابت و ستاد تنظیم بازار قرار بر این شد تا قیمت خودرو هر سه ماه یک بار براساس نرخ تورم بخشی که توسط بانک مرکزی اعلام می‌شود، تغییر پیدا کند...

با توجه به اینکه سازمان حمایت هیچ اقدامی برای کنترل بازار و مقابله با موج افزایش قیمت برای این محصولات نکرده است آیا این افزایش قیمت به این زودی باعث بهم ریختگی در بازار آزاد نخواهد شد؟

بیشتر بخوانید:

آشفته بازار نرخ خودرو را چه کسی سر و سامان می‌دهد؟

***

ادعاهای جدید میرسلیم در مورد تحقیق و تفحص از شهرداری قالیباف

سیدمصطفی میرسلیم، نماینده مردم تهران در گفت‌وگو با برنا در رابطه با رشوه 65 میلیاردی و تفحصی که معلق شد و اظهارات خود در این باره، گفت: همه مدارک را به دستگاه قضایی ارجاع داده‌ام و پیگیری‌ها از جانب آنها انجام می‌شود. اصل موضوع به تحقیق و تفحص زمان حضور قالیباف در شهرداری بر می‌گردد، وقتی تحقیق و تفحص در مجلس دهم رای نمی‌آورد شهردار وقت از اینکه چنین موضوعی رای نیاورده، تشکر می‌کند. موضوع تحقیق و تفحص مسئله‌ای نیست که از انجام شدنش ناراحت و یا از انجام نشدنش خوشحالی صورت گیرد. باید طبق بررسی مشخص شود که چه خدمات شایسته‌ای صورت گرفته است، طبق اسنادی که دارم نشان می‌دهد رایزنی‌هایی پشت پرده صورت گرفته که این تحقیق و تفحص، انجام نشود و رد شود.

میرسلیم در پاسخ به انتقادهایی که او را فردی منزوی در مجلس یازدهم معرفی می‌کنند، گفت: من منزوی نیستم؛ مجلس تازه شروع به‌کار کرده است. انزوا در مجلس مفهومی ندارد، باید دید نمایندگان در کمیسیون‌ها چه فعالیت‌ها و اقداماتی انجام می‌دهند و حاصل و تبعات آن در صحن و جامعه چگونه می‌شود. تازه کارمان در مجلس را شروع کرده‌ایم برخی از کمیسیون‌ها هنوز تشکیل نشده‌اند؛ عجله‌ای نداریم.