آشنایی با ژل بنزوئیل پروکساید برای درمان آکنه


آشنایی با ژل بنزوئیل پروکساید برای درمان آکنه

بنزوئیل پروکساید (Benzoyl Peroxide) که به صورت ژل موجود است از داروهای درمان‌کننده آکنه و لگاریس است که آکنه‌های خفیف تا متوسط را کاهش می‌دهد. اگرچه این دارو سلول‌های مرده را از بین می‌برد اما تمرکز اصلی آن مبارزه با باکتری‌هاست. واکنش‌های پوستی مثل خارش، سوزش و قرمزی پوست برخی از عوارض مصرف این داروست.

آشنایی با ژل بنزوئیل پروکساید برای درمان آکنه


ستاره |
سرویس سلامت - جوش صورت شامل دانه‌های قرمز رنگی است که بر روی نواحی مختلف صورت ظاهر می‌شوند. دلایل مختلفی باعث بروز جوش یا همان آکنه می‌شود که از مهمترین آن‌ها چرب بودن بیش از حد پوست است. زمانی که پوست نتواند این چربی را به بیرون انتقال دهد، چربی زیر پوست جمع شده و به مرور ملتهب یا حتی دردناک می‌شود. شستشوی صورت با شوینده‌هایی که چربی پوست را متعادل می‌کنند تا حدی می‌تواند آکنه‌ها را برطرف کند اما در مواردی که جوش‌های سرسختی روی صورتتان باشند و به این راحتی‌ها قصد رفتن نداشته باشند بهتر است از درمان‌های دارویی کمک بگیرید. ژل بنزوئیل پروکساید یکی از داروهایی است که به این منظور تولید و استفاده می‌شود. البته توجه کنید که موثر بودن این دارو در برطرف کردن آکنه‌ها نباید شما را ترغیب به استفاده خودسرانه از آن بکند. در ادامه با این دارو و چگونگی مصرف آن بیشتر آشنا می‌شوید.

آشنایی با ژل بنزوئیل پروکساید برای درمان آکنه


بنزوئیل پروکساید چیست؟

بنزوئیل پروکساید (Benzoyl Peroxide) که به صورت ژل موجود است، از داروهای درمان‌کننده آکنه و لگاریس است که آکنه‌های خفیف تا متوسط را کاهش داده و ممکن است همراه با یک درمان دارویی دیگر (آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی یا موضعی) تجویز شود. این دارو باکتری‌هایی را که سبب بروز آکنه می‌شود کاهش داده و منافذ پوست را می‌بندد. از بنزوئیل پروکساید برای درمان عفونت‌های قارچی پوست نیز استفاده می‌شود. اگر چه این دارو سلول‌های مرده را از بین می‌برد، اما تمرکز اصلی آن مبارزه با باکتری‌هاست. معمولا در طول درمان با بنزوئیل پراکساید پوست کمی خشک شده و دچار پوسته‌ریزی می‌شود.

ژل بنزوئیل پروکساید با نام تجاری pangel و در دو غلظت ۵۰ میلی‌گرم و ۱۰۰ میلی‌گرم موجود است. اگر مایل هستید به جای مصرف داروهای شیمیایی از روش‌های خانگی و طبیعی برای بهبود آکنه‌های پوستی خود استفاده کنید پیشنهاد می‌کنیم به لینک‌های زیر بروید.

بیشتر بخوانید:

درمان جوش با استفاده از روش‌های دارویی و خانگی هفت نمونه ماسک برای جوش صورت و لکه های پوست

نام‌های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام‌های تجاری Oxy-10 , Acne Treatment , PanOxyl , Acetoxyl
موارد مصرف درمان آکنه
عوارض واکنش‌های پوستی مثل خارش، سوزش و قرمزی
تداخل دارویی صابون‌های طبی یا ساینده، سایر فرآورده‌های ضد جوش، لوازم آرایشی معطر، صابون‌های خشک‌کننده قوی


مقدار و نحوه مصرف ژل بنزوئیل پروکساید

میزان دقیق مصرف این دارو باید توسط پزشک و با توجه به میزان شدت و ضعف آکنه تعیین گردد. به طور معمول دو بار در روز می‌توانید از ژل بنزوئیل پروکساید استفاده کنید. قبل از استفاده صورت را شسته و سپس مقداری از این ژل را استفاده کنید. این دارو معمولا به مدت ۸ الی ۱۲ هفته تجویز می‌شود و علائم بهبودی تقریبا بعد از ۳ هفته ابتدای مصرف قابل مشاهده است. توجه داشته باشید که بنزوئیل پراکساید نباید در پوست‌های حساس، ملتهب و روی زخم استفاده شود.
آشنایی با ژل بنزوئیل پروکساید برای درمان آکنه

نکاتی که در رابطه با مصرف ژل بنزوئیل پروکساید باید بدانید

اگر بعد از مدت زمانی آکنه‌های شما بهبود نیافت و بدتر شد حتما به پزشک مراجعه کنید. برای نتیجه‌گیری بهتر باید دارو را به طور منظم و طبق دستور پزشک مصرف کنید. اگر با مصرف این دارو دچار قرمزی و سوزش مداوم می‌شوید بهتر است با پزشک مشورت کنید. هر نوع سابقه حساسیت دارویی که داشته‌اید را با پزشک در میان بگذارید. فهرست تمامی داروهایی که در حال استفاده از آن هستید را در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است بنزوئیل پروکساید با برخی از داروها تداخل داشته باشد. چنانچه مصرف یک نوبت از دارو را از دست دادید، به محض اینکه بخاطر آوردید، آن را مصرف کنید. اما اگر به زمان مصرف دوز بعدی نزدیک می‌باشید از مصرف آن صرف نظر کنید. برای جبران نوبت از دست رفته نوبت بعدی را دو برابر نکنید. بهترین دما برای نگهداری ژل بنزوئیل پروکساید دمای اتاق است. در صورت بروز عوارض پوستی باید دفعات مصرف کاهش یافته و یا مصرف دارو موقتاً قطع شود. مصرف بیش از اندازه این دارو اصلا توصیه نمی‌شود. دارو روی نواحی آسیب‌دیده یا تحریک شده پوست استفاده نکنید. به هنگام مصرف دارو از مواجه بیش از حد با نور مستقیم خورشید پرهیز کنید. یک ساعت قبل و یک ساعت بعد از مصرف بنزوئیل پروکساید هیچ نوع داروی موضعی دیگری استفاده نکنید. مصرف بنزوئیل پراکساید در ابتدا از دوزهای پایین شروع شده و تدریجا افزایش داده می‌شود. در صورتیکه مبتلا به آسم هستید این دارو را با احتیاط مصرف کنید. مصرف بنزوئیل پراکساید در بارداری باید با احتیاط باشد.

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم در صورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله "ستاره" در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

ببینید | شوخی بامزه کاربران فضای مجازی با اظهارنظر احمدی‌نژاد برای شرکت در انتخابات ریا...