گام های پسین در فلسفه برین (گام مبانی)


 گام های پسین در فلسفه برین (گام مبانی)

کتاب گام های پسین در فلسفه برین (گام مبانی) ،اثر حجت الاسلام حسین عشاقی درگروه علمی فلسفه درهجدهمین همایش کتاب سال حوزه به عنوان اثر شایسته تقدیر شناخته شد. ]]>

آثار برگزیده کتاب سال حوزه؛

گام های پسین در فلسفه برین (گام مبانی)
کتاب گام های پسین در فلسفه برین (گام مبانی) ،اثر حجت الاسلام حسین عشاقی درگروه علمی فلسفه درهجدهمین همایش کتاب سال حوزه به عنوان اثر شایسته تقدیر شناخته شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
 گام های پسین در فلسفه برین (گام مبانی)
فلسفه های رایج مشائی، اشراقی و متعالی بر دو نظریه اصلی متکی هستند:
یک. تکثر «هستی » به معنای مطلق واقعیت که در همة فلسفه های رایج، به گونه ای، أصل آن مسلم گرفته شده است؛ ا گر هم اختلافی هست، درمقدار و چگونگی آن است.

دو. حکم پذیری «هستی » که این هم أصلی مسلم در این گونه فلسفه ها پنداشته شده است.

بر این دو نظریه، نه تنها برهانی نیست؛ بلکه بر نفی آنها براهینی می توان إرائه کرد. بنابراین، پذیرش این دو نظریه، شکافی را بین فلسفه های رایج و فلسفه واقعی ایجاد کرده است که ضرورت دارد فلسفه دیگری بر پایه کثرت ناپذیری و حکم ناپذیری هستی بنا گذاشت.

کتاب حاضر به دنبال بازتولید چنین فلسفه ای است.
این کتاب، در دو بخش اصلی سامان یافته است. بخش اول، به قضیة حکم ناپذیری «هستی » اختصاص یافته و در آن با براهینی اثبات شده که نه «هستی » حکم پذیر است و نه می توان آن را موضوع فلسفة اولی قرار داد.

از این رو، نمی توان مسائلی را برای چنین موضوعی اثبات کرد. همچنین، این بخش، به مبانی و مسائل اصلی هر سه مکتب مشائی، اشراقی ومتعالی پرداخته و بطلان یا نارسایی آنها را به دلیل موضوع بودن «هستی » و حکم پذیری آن، نشان داده است. نتیجه این بخش آن شده است که فلسفه های رایج در موضوع، حکم و مسائل دچار خطا یا نارسایی اند. پس، لازم است فلسفه اولی را با موضوع، حکم و مسائل جدید از نو آفرید.

بخش دوم، ابتدا موضوع فلسفه اولی را «وجود متجلی » دانسته؛ سپس به مبادی تصدیقی لازم برای انعقاد یک فلسفه اولی پرداخته و ده نمونه از این مبادی را اثبات کرده است.



منبع: خبرگزاری رسمی حوزه

منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


واژگونی مرگبار پراید با 5 سرنشین زن و کودک در جاده ورامین