ظرفیت‌های طرح اشتغال روستایی صنایع‌دستی در استان شناسایی می‌شود


ظرفیت‌های طرح اشتغال روستایی صنایع‌دستی در استان شناسایی می‌شود

بجنورد- معاون صنایع‌دستی میراث فرهنگی خراسان شمالی از آغاز شناسایی ظرفیت‌های طرح اشتغال روستایی صنایع‌دستی در این استان خبر داد.

علی عابدی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بررسی طرح اشتغال روستایی صنایع‌دستی در روستاهای خراسان شمالی، اظهار کرد: در این طرح روستاهای هدف گردشگری در اولویت قرار دارند.

عابدی افزود: روستاهایی همچون رویین، درکش، اسفیدان و دشت در اولویت ایجاد بازارچه صنایع‌دستی قرار دارند چراکه علاوه بر ظرفیت جذب گردشگر، فرصت دوره‌های اشتغال جدید نیز به وجود می‌آید.

وی بیان کرد: چنانچه توانایی و قابلیت‌های حوزه صنایع‌دستی در این روستاها وجود داشته باشد، پس از شناسایی متقاضیان و سرمایه‌گذاران در این روستاها، آن‌ها به محل تسهیلات در بحث اشتغال روستایی معرفی می‌شوند.

معاون صنایع‌دستی میراث فرهنگی خراسان شمالی بابیان اینکه بخش عمده صنایع‌دستی خراسان شمالی در حوزه روستایی و عشایری قرار دارد، تصریح کرد: عمده‌ترین صنایع‌دستی روستایی که پیشینه زیادی را دارد قالی‌بافی، نساجی و چوب است.

عابدی حفظ مشاغل موجود، توسعه و ایجاد مشاغل جدید در روستاها را هدف اصلی این طرح اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه بعضی از صنایع‌دستی از قدمت زیادی برخوردار و یا امکان از بین رفتن و کم‌رنگ شدن آن‌ها وجود دارد بر همین اساس حفظ مشاغل موجود منطقه در اولویت قرار دارد.

وی اظهار کرد: همچنین توسعه صنایع‌دستی و برگزاری دوره‌های آموزش به شاغلین فعال در حوزه صنایع‌دستی درزمینهٔ بازار کسب‌وکار و نوع بسته‌بندی محصول تأثیر بسیاری در اقتصاد استان خواهد داشت.

این مسئول در ادامه به ایجاد مشاغل خانگی در روستاهای خراسان شمالی اشاره کرد و افزود: بخش عمده‌ای از مشاغل روستایی در حوزه مشاغل خورد و خانگی است که می‌توان با ایجاد بازارچه به اهدافی اقتصادی مردم دست‌یافت.

عابدی تصریح کرد: کار شناسایی ظرفیت‌های اشتغال روستایی نخست با مشارکت مردم و سپس با همکاری دهیاران و به‌صورت میدانی توسط کارشناسان صنایع‌دستی انجام می‌شود.

وی مطرح کرد: تعداد بسیار کمی از روستای خراسان شمالی پیشینه صنایع‌دستی ندارند که برای معرفی صنایع در آن مناطق برنامه‌هایی مدنظر است اما تسهیلاتی داده نمی‌شود.

معاون صنایع‌دستی میراث فرهنگی خراسان شمالی اضافه کرد: البته برای عشایر و روستاهایی که صنایع‌دستی آن‌ها قدمت و پتانسیل اشتغال‌زایی را داشته باشند، مبلغ مناسبی برای رونق اقتصادی اعطا می‌شود.

افتتاح سومین خانه صنایع‌دستی خراسان شمالی

عابدی در ادامه با اشاره به افتتاح سومین خانه صنایع‌دستی و مرکز آموزش در خراسان شمالی، گفت: این مرکز در روستای عبدل‌آباد شیروان افتتاح‌شده است.

وی افزود: با توجه به اینکه صنعت جاجیم‌بافی در روستای عبدل‌آباد شیروان احیاشده، در این مرکز این هنر قدیمی آموزش داده می‌شود و همچنین خدمات مشاوره‌ای در زمینه برگزاری نمایشگاه نیز ارائه می‌شود.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


فال روزانه دوشنبه 17 اردیبهشت 1403