کارت گرافیک اینتل بخریم یا نه؟


کارت گرافیک اینتل بخریم یا نه؟

امروز دیگر رقابت تنها میان تیم سرخ و قرمز نیست و خرید کارت گرافیک اینتل هم می‌تواند جزو گزینه‌های یک گیمر باشد. با این حال بسیاری با این پرسش روبرو هستند که آیا کارت گرافیک اینتل ارزش خرید دارد یا همان AMD و انویدیا بهتر است. در نوشتار پیش رو...

امروز دیگر رقابت تنها میان تیم سرخ و قرمز نیست و خرید کارت گرافیک اینتل هم می‌تواند جزو گزینه‌های یک گیمر باشد. با این حال بسیاری با این پرسش روبرو هستند که آیا کارت گرافیک اینتل ارزش خرید دارد یا همان AMD و انویدیا بهتر است. در نوشتار پیش رو تلاش می‌کنیم شما را در خرید کارت گرافیک اینتل راهنمایی کنیم.

تا همین چند سال اخیر، انویدیا و AMD تنها سازندگان کارت گرافیک برای گیمرها بودند و اینتل نهایتاً گرافیک داخلی (iGPU) داشت. با این حال چند وقتی می‌شود که اینتل کارت‌های گرافیک اختصاصی Arc را عرضه می‌کند. این کارت‌ها مبتنی بر ریزمعماری‌های گرافیکی اختصاصی اینتل بوده و به کلی متفاوت از محصولات انویدیا و AMD هستند. البته هنوز هم استانداردهای مشترکی میان آنها به چشم می‌خورد.

کارت گرافیک اینتل بخریم یا نه؟

خرید کارت گرافیک اینتل به اندازه انویدیا یا AMD کار آسانی نیست و باید به مسائل گوناگونی چون در دسترس بودن، سازگاری با بازی‌ها و برنامه‌های مورد استفاده کاربر، ارزش خرید، قابلیت‌های نرم افزاری، فناوری‌های گرافیکی، قدرت گرافیکی، نرخ فریم‌دهی و نظیر آنها توجه کرد. به همین دلیل خرید کارت گرافیک اینتل یک انتخاب نسبتاً دشوار است و باید با چشم باز دست به انتخاب زد تا پشیبان نشد.

در ادامه سعی می‌کنیم به مهم‌ترین نکات در انتخاب و خرید کارت گرافیک اینتل بپردازیم. قویاً توصیه می‌کنیم قبل از دانستن این نکات، کارت گرافیک اینتل نخرید.

گرافیک اینتل: مقایسه با انویدیا و AMD

با وجود اینکه کارت‌های گرافیک رده بالاتر اینتل از عهده گیمینگ 1080p بر می‌آیند، اما از نظر کارایی فرسخ‌ها با محصولات پرقدرت انویدیا یا AMD فاصله دارند. در واقع اینتل هیچ کارت گرافیک پرقدرتی ندارد و نهایتاً با محصولاتی چون RTX 3050 یا RTX 3060 رقابت می‌کند که آن‌هم عمدتاً مبتنی بر قیمت پایین‌تر است.

کارت گرافیک اینتل بخریم یا نه؟

طبق آنچه که پیش‌تر اشاره شد، اگر به دنبال قدرت بالاتر یا FPS بیشتر در بازی‌ها باشید، بهتر است به خرید کارت گرافیک اینتل فکر نکنید. اینتل نهایتاً کارت‌هایی میان‌رده با مصائب خاص خود دارد که کمتر برای گیمینگ مناسب است.

در استفاده‌های غیرگیمینگ چون شتاب‌بخشی گرافیکی، رندرینگ و نظیر آنها نیز گرافیک‌های اینتل قدرت چندان بالایی ندارند، بنابراین بازهم انتخاب جذابی نیستند. تنها جایی که شاید بتوان خرید کارت گرافیک اینتل را پیشنهاد کرد، اجرای تفننی بازی‌های روز باشد.

گرافیک اینتل: مناسب برای بازی یا نه؟

صرف نظر از قدرت گرافیکی، متاسفانه کارت‌های گرافیک Arc اینتل برای بازی مناسب نیستند و محدودیت‌ها، مشکلات و مصائب خاص خود را دارند. این کارت‌ها بیشتر برای اجرای بازی‌های جدید بر روی سخت‌افزارهای مُدرن طراحی شده اند و اگر قصد اجرای بازی‌های قدیمی‌تر یا استفاده از آن بر روی سخت‌افزارهای غیربروز را داشته باشید، احتمالاً هیچ نتیجه خوبی نخواهید گرفت.

کارت گرافیک اینتل بخریم یا نه؟

کارت گرافیک اینتل نهایتاً برای اجرای بازی‌های مُدرن مبتنی بر رابط برنامه‌نویسی DirectX12 یا Vulkan و سیستم‌های مُدرن سازگار با فناوری Resizable BAR مناسب است.

اگر به ریویوها رجوع کنید، متوجه خواهید شد با وجود برتری FPS در برخی بازی‌ها، کارت‌های گرافیک کنونی اینتل روی هم رفته از عهده گیمینگ 1080P روان بر نمی‌آیند و ارزش خرید ندارند. با این حال اگر قیمت‌گذاری آنها خوب باشد و بسیار ارزان‌تر از محصولات انویدیا یا AMD تمام شوند، شاید بتوان به خرید کارت گرافیک intel برای گیمینگ تفننی فکر کرد.

گرافیک اینتل: درایور و فناوری‌های گرافیکی

اینتل در بازار کارت گرافیک یک تازه‌وارد است، بنابراین هیچ عجیب نیست که سال‌ها از رقبای خود عقب باشد. این واقعیت باعث شده اینتل از نظر درایور و بهینه‌سازی برای بازی‌ها، فناوری‌های بهبوددهنده کارایی و گرافیک، فناوری‌های Upscaling و فناوری‌های دیگری چون Ray Tracing وضعیت قابل قبولی برای گیمرها نداشته باشد. همچنین سازندگان بازی همکاری چندان جدی با اینتل ندارند و اولویت اصلی آنها انویدیا و AMD است.

کارت گرافیک اینتل بخریم یا نه؟

بنابراین اگر یک گیمر حرفه‌ای هستید یا ولع جدیدترین بازی‌های روز دنیا با آخرین فناوری‌های گرافیکی و پیشرفت‌ها را دارید، خرید کارت گرافیک اینتل گزینه مناسبی برای شما نیست.

گرافیک اینتل: قیمت و موجودی در بازار

هرچند کارت‌های گرافیک اینتل ذاتاً قیمت رقابتی دارند و خوش‌قیمت هستند، اما در بازار ایران از نظر موجودی و قیمت چنین جایگاهی ندارند و ارزش خرید آنها نسبت به مناطق دیگر دنیا متفاوت است. بنابراین اگر یک یوتیوبر آمریکایی درباره ارزش خرید بالای کارت گرافیک Arc صحبت می‌کند، به عنوان یک مصرف‌کننده ایرانی نباید چندان آن را جدی بگیرید.

کارت گرافیک اینتل بخریم یا نه؟

مادامی که در بازار ایران هم قیمت‌گذاری و البته موجودی کارت‌های گرافیک اینتل وضعیت مناسبی نداشته باشید، نمی‌توان ارزش خرید چندانی برای آنها قائل شد.

جمع‌بندی

با وجود تلاش‌های اینتل برای بهبود نرم‌افزاری گرافیک‌های Arc، نسل کنونی کارایی چشمگیری در گیمینگ ندارد که اگر مشکلات و ضعف‌ها را هم مد نظر قرار بدهید، ارزش خرید آن پایین است. با این حال می‌توان امیدوار بود در آینده نسل‌های بهتر و قوی‌تری عرضه شود.

کارت گرافیک اینتل بخریم یا نه؟

کارت‌های گرافیک فعلی اینتل بیشتر برای اجرای بازی‌های روز مبتنی بر رابط برنامه‌نویسی DirectX12 یا Vulkan مناسب هستند و اگر بازی مورد علاقه شما از DirectX11 استفاده می‌کند، بهتر است به خرید کارت گرافیک اینتل فکر نکنید.

بهتر است امیدوار باشیم موجودی و قیمت کارت‌های گرافیک اینتل در بازار ایران بهتر شود تا بتوان در ارزش خرید آنها تجدیدنظر کرد.

پرسش‌های متداول

کدام کارت گرافیک اینتل بهتر است؟

قوی‌ترین کارت گرافیک کنونی اینتل Arc 770 است.

آیا پردازنده‌های گرافیکی اینتل در حال حاضر ارزش خرید را دارند؟

در بازار ایران فعلاً خیر، اما در بازارهای دیگر کارت گرافیک اینتل ارزان هستند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فناوری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دیکته شب | دیکته کلاس اول دبستان