کرونا نظم مدارس را به هم ریخت


کرونا نظم مدارس را به هم ریخت

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: بی توجهی به آموزش حضوری بیشترین لطمه را به دانش آموز می‌زند.

به گزارش خبرنگار مهر، معصومه نجفی پازوکی، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در خصوص آغاز سال تحصیلی جدید گفت: برنامه‌های سال تحصیلی جدید همزمان با جشن شکوفه‌ها به صورت پررنگ اجرا و آغاز مدارس هفته آینده در روز چهارشنبه ۲۹ شهریور برگزار خواهد شد اما پیش از آن موضوعی ذهن خانواده‌ها را درگیر کرده است که لازم است توضیحی در این خصوص بدهم. برای برخی از دانش آموزانی که متولد مهر هستند و سال قبل پیش دبستانی رفته‌اند و امسال می‌خواهند در پایه اول ثبت نام کنند؛ مدارس با مشکل کمبود ظرفیت مواجه شدند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: سال گذشته در آئین نامه اجرایی ما تبصره‌ای قرار داشت که بیان می‌کرد برای دانش آموز متولد مهر در صورتی که مدرسه ظرفیت کافی داشته باشد امکان ثبت نام دارد. در مورد لزوم پشت سر گذاشتن دوره پیش دبستانی هم صحبتی نشده بود اما به خاطر مشکلاتی که ایجاد کرد و وجود تراکم در کلاس‌ها در برخی از مناطق کلان شهرها مشکلاتی ایجاد شده است. سال گذشته برخی خانواده فرزندان متولد مهر خود را در پیش دبستانی ثبت نام کردند و امسال می‌خواستند دانش آموز خود را در اول ابتدایی ثبت نام کنند.

پیش از شیوع کرونا اگر والدین می‌خواستند فرزندشان یک روز به مدرسه نرود و مرخصی بگیرد سختی زیادی داشت اما پس از شیوع کرونا خانواده‌ها خیلی راحت به موضوع نرفتن دانش آموز به مدرسه نگاه می‌کنند

وی با تاکید بر اینکه اگر تراکم کلاس‌ها بالا رود بیش از همه به ضرر تحصیل فرزندان ما است؛ گفت: ما بدون قرار دادن پیش شرط پشت سر گذاشتن دوره پیش دبستانی گفتیم اگر مدارس ظرفیت لازم را داشتند و امکان ثبت نام دانش آموز برای آنها وجود دارد ثبت نام این دانش آموزان را انجام دهند. اما اگر دانش آموز متولد مهر که این ماه ۶ سال را پشت سر گذاشته است موفق به ثبت نام در مدرسه‌ای نشد؛ خانواده‌ها حتی اگر سال گذشته فرزندشان را به پیش دبستانی هم فرستادند ایرادی ندارد و اگر مدرسه ظرفیت نداشته است برای ثبت نام اصرار نکنند.

نجفی پازوکی با توجه به اهمیت زمان آموزش گفت: متأسفانه بیماری کرونا نظم همه نسبت به زمان آموزش داشتند دیگر توجه ندارند. پیش از شیوع کرونا اگر والدین می‌خواستند فرزندشان یک روز به مدرسه نرود و مرخصی بگیرد سختی زیادی داشت اما پس از شیوع کرونا خانواده‌ها خیلی راحت به موضوع نرفتن دانش آموز به مدرسه نگاه می‌کنند و این بی توجهی به آموزش حضوری بیشترین لطمه را به دانش آموز می‌زند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش از مسئولین خواست برای دوره ابتدایی زنگ‌های درسی را ۴۵ تا پنجاه دقیقه ساماندهی کنند.

او در این خصوص افزود: متأسفانه برخی از مدارس زنگ‌های درسی را تا ۹۰ دقیقه طراحی کردند. در حقیقت زمان آموزش نباید تغییر نکند و نه بیشتر و نه کمتر شود. زنگ درسی متناسب حق دانش آموزان ماست زیر آنها طلایی‌ترین دوره عمر خود را می‌گذرانند و حیف است که ما نسبت به گذر زمان آنان بی‌تفاوت باشیم.

پدر و مادر در رأس تربیت فرزند هستند

نجفی پازوکی در خصوص جشن شکوفه‌های امسال گفت: جشن شکوفه‌ها مربوط به پایه اول ابتدایی است. واقعاً پدر و مادر در رأس تربیت فرزند هستند این‌طور نباشد که والدین فکر کنند اگر دانش آموز به مدرسه می‌رود جغرافیای تربیت آنان تغییر کرده و بازیگر اصلی تربیتی معلم شده است. در حقیقت نقش والدین در تربیت فرزندان نقش بسیار پررنگی است. برای همین جشن شکوفه‌های امسال با حضور والدین برگزار خواهد شد و اولین شماره ماهنامه‌هایمان را به آنان ارائه می‌کنیم که هم نکات آموزشی برنامه درسی به آنان اعلام شود و هم نکات تربیتی در آن گرد آوری شده است تا خانواده‌ها هم کنشگری فعالی در بحث تربیت دانش آموزان داشته باشند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اجتماعی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


مجموعه متن و پیام تبریک روز معلم فیزیک