«نیلی‌ترین عقیق» در حوزه هنری قزوین رونمایی شد


«نیلی‌ترین عقیق» در حوزه هنری قزوین رونمایی شد

مجموعه شعر آئینی «نیلی‌ترین عقیق» جلوه حضرت زهرا (س) در آینه شاعران معاصر قزوین به‌همت حوزه هنری قزوین به چاپ رسید و شب گذشته هفتم بهمن ماه در حوزه هنری قزوین با حضور شاعران و علاقه‌مندان رونمایی شد.

در مراسم رونمایی «نیلی‌ترین عقیق» محمدعلی حضرتی، شاعر و پژوهشگر درخصوص شعر آیینی گفت: شعر آیینی یک ژانر مهم و ممتاز در تاریخ ادبیات محسوب می‌شود اما اگر از دریچه‌ای دیگر نگاه کنیم شعر آیینی یکی از آیینه‌های تحولات اجتماعی در تاریخ ایران است.

وی بیان کرد: شعر آیینی می‌تواند دگرگونی‌های اجتماعی را آینگی کند و اگر نگاهی به تاریخ داشته باشیم خواهیم دید شعر آیینی یکی از ابزارهای بوده که در مقابل حاکمان مصرف شده است و در آن زمان شاعران همواره اعتراض خود را توسط شعر بیان می‌کردند ولو اینکه زمانی شعر رنگ هجو به خود می‌گرفت، لذا شعر آیینی از این لحاظ بسیار برجسته است و تحولات زیر پوستی جامعه را به‌خوبی نشان می‌دهد.

حضرتی اظهار کرد: شعر آیینی برای حضرت فاطمه زهرا (س) یک ویژگی ممتاز دارد و آن اینکه تنها زنی که در آن روزگار برایش شعر سروده شده حضرت فاطمه زهرا (س) است یعنی تا قرن دهم که محتشم کاشانی برای یک خانم چند قصیده گفته هیچ شاعری برای هیچ زنی به‌جز فاطمه زهرا (س) شعر نگفته است، سنایی، ناصرخسرو، کسایی، سعدی و ابن‌یمین از جمله شاعرانی هستند که برای حضرت فاطمه زهرا (س) شعر سروده‌اند.

این شاعر خاطرنشان کرد: اگر در شعر روزگار ما موتیف‌های شعر آیینی را بررسی کنیم در اشعاری که برای فاطمه زهرا سروده شده است ۹۰ درصد از موتیف‌هایی همچون سوختگی در، میخ، پهلوی حضرت زهرا (س) استفاده شده؛ درحالی‌که شجاعت فاطمه زهرا (س) حضور ایشان در مسجد، خواندن خطبه، مباحثه و مناظره ایشان با استناد به آیات قرآن همگی می‌تواند دستمایه شعر آیینی باشد؛ با این حال امیدواریم شاعران ما از انحصار یک تصویر خاص خارج شده و شعر آیینی را آن‌طور که باید و شاید بسرایند.

۴۸ اثر از ۳۰ شاعر در نیلی‌ترین عقیق

به گزارش ایسنا، در ادامه این مراسم سیدمحمدحسین ابوترابی شاعر و گردآورنده این مجموعه بیان کرد: مجموعه شعر «نیلی‌ترین عقیق» با محوریت نگاه شاعران قزوین به شخصیت والای حضرت فاطمه زهرا (س) به چاپ رسیده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در ابتدا ۱۰۰ اثر از ۵۰ شاعر برای این کتاب جمع‌آوری شد در ادامه با کارشناسی‌های صورت گرفته در قزوین به خاطر محتوا و ساختار به‌ناچار تعدادی از اشعار حذف شد و درنهایت با کارشناسی در حوزه هنری تهران نهایتاً ۴۸ اثر از ۳۰ شاعر برای چاپ در این کتاب انتخاب شدند.

ابوترابی با اشاره به اینکه در قالب‌های اشعار رباعی، دوبیتی و غزل است گفت: این کتاب توسط واحد آفرینش‌های ادبی حوزه هنری قزوین با قطع رقعی در انتشارات سایه‌گستر به چاپ رسیده است.

به گزارش ایسنا، در دیباچه این مجموعه اهمیت والای سخن‌سرایی و کلام نورانی حضرت زهرا (س)، همچنین جایگاه آن حضرت در شعر پارسی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته و اسناد، اشعار قدما و پیشتازان شعر فاطمی از جمله دعبل خزایی، کمیت زید اسدی، ناصرخسرو و عطار در رثای حضرت فاطمه (س) مورد اشاره قرار گرفته است.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه قزوین

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


یسنا کوچولو را دیده اید؟ / هلیکوپتر امداد برای پیدا شدن دختر گمشده به پرواز در آمد + فی...