خوشمزهترین غذاهای کرمان را فراموش نکنید
چشیدن طعمهای جدید از جذابیتهای سفر به شهرهای معروفی همچون کرمان است. گوشهای از فرهنگ و تمدن خانوادههای اصیل کرمانی را میتوان در غذاهای محلی کرمان جست و جو کرد. با ما همراه باشید تا معروفترین غذاهای کرمان را به شما معرفی کنیم.
چشیدن طعمهای جدید از جذابیتهای سفر به شهرهای معروفی همچون کرمان است. گوشهای از فرهنگ و تمدن خانوادههای اصیل کرمانی را میتوان در غذاهای محلی کرمان جست و جو کرد. با ما همراه باشید تا معروفترین غذاهای کرمان را به شما معرفی کنیم.
آبگوشتهای کرمانی
آبگوشت بادمجان و کشک
در بین غذاهای کرمان، آبگوشت بادمجان و کشک طرفداران بیشتری دارد. نام این غذای محلی در منوی اغلب رستورانها و کافههای سنتی این شهر زیبا به چشم میخورد. با سفارش این غذا نباید منتظر آبگوشت معمولی در دیزی سنگی باشید؛ چراکه قرار است طعمی متفاوت را امتحان کنید. اگر بدانیم در تهیهی این غذا از چه موادی استفاده میشود، احتمالا بهتر میشود حس کرد که با چه چیزی روبرو میشویم. از ترکیبات اصلی این غذا میتوان به مواردی نظیر کشک ساییده شده، گوشت قرمز، سیب زمینی، لوبیا سفید، چغندر، بادمجان، خیار و ادویههای متداولی نظیر فلفل و نمک و زردچوبه اشاره کرد. حبوبات در این غذا از شب قبل خیس میشوند و آبگوشت در مدت زمان بیشتری طبخ میشود؛ بنابراین حتی اگر محدودیت غذایی دارید، با سفارش آبگوشت کم چربی، طعم بی نظیر این غذای سنتی را از دست ندهید.
در بین غذاهای کرمان، آبگوشت بادمجان و کشک طرفداران بیشتری دارد. نام این غذای محلی در منوی اغلب رستورانها و کافههای سنتی این شهر زیبا به چشم میخورد. با سفارش این غذا نباید منتظر آبگوشت معمولی در دیزی سنگی باشید؛ چراکه قرار است طعمی متفاوت را امتحان کنید. اگر بدانیم در تهیهی این غذا از چه موادی استفاده میشود، احتمالا بهتر میشود حس کرد که با چه چیزی روبرو میشویم. از ترکیبات اصلی این غذا میتوان به مواردی نظیر کشک ساییده شده، گوشت قرمز، سیب زمینی، لوبیا سفید، چغندر، بادمجان، خیار و ادویههای متداولی نظیر فلفل و نمک و زردچوبه اشاره کرد. حبوبات در این غذا از شب قبل خیس میشوند و آبگوشت در مدت زمان بیشتری طبخ میشود؛ بنابراین حتی اگر محدودیت غذایی دارید، با سفارش آبگوشت کم چربی، طعم بی نظیر این غذای سنتی را از دست ندهید.
آبگوشت زیره
زیره از جمله گیاهان معطری است که جایگاه ویژهای در آشپزی ایرانی دارد. همینطور که میدانید یکی از معروفترین سوغاتهای کرمان، زیرهی مرغوب و باکیفیت این شهر است که جایگاه بالایی درفرهنگ غذاهای کرمان دارد. طرز تهیهای این آبگوشت خیلی با آبگوشتهای معمولی فرق دارد. شاید تعجب کنید اگر بدانید که در این غذا هیچگونه نخود و لوبیا یا حتی سیب زمینی وجود ندارد. گوشت، زیره، پیاز و رب گوجه فرنگی به همراه ادویههای نمک و فلفل و زردچوبه، تنها مواد اولیهای است که برای طبخ آبگوشت زیره نیاز دارید. جالب است بدانید که مردم قدیم کرمان حتی رب گوجه فرنگی هم استفاده نمیکردند و به جای آن زردچوبهی بیشتری به عنوان طعم دهنده به غذا اضافه میکردند. اگر خودتان قصد دارید این غذای سنتی کرمان را بپزید، لازم است بدانید که با کمی سیر میتواند غذای خوشمزه تری باشد.
زیره از جمله گیاهان معطری است که جایگاه ویژهای در آشپزی ایرانی دارد. همینطور که میدانید یکی از معروفترین سوغاتهای کرمان، زیرهی مرغوب و باکیفیت این شهر است که جایگاه بالایی درفرهنگ غذاهای کرمان دارد. طرز تهیهای این آبگوشت خیلی با آبگوشتهای معمولی فرق دارد. شاید تعجب کنید اگر بدانید که در این غذا هیچگونه نخود و لوبیا یا حتی سیب زمینی وجود ندارد. گوشت، زیره، پیاز و رب گوجه فرنگی به همراه ادویههای نمک و فلفل و زردچوبه، تنها مواد اولیهای است که برای طبخ آبگوشت زیره نیاز دارید. جالب است بدانید که مردم قدیم کرمان حتی رب گوجه فرنگی هم استفاده نمیکردند و به جای آن زردچوبهی بیشتری به عنوان طعم دهنده به غذا اضافه میکردند. اگر خودتان قصد دارید این غذای سنتی کرمان را بپزید، لازم است بدانید که با کمی سیر میتواند غذای خوشمزه تری باشد.
آشهای کرمانی
آش گندم شیر
آش گندم شیر از دیگر غذاهای کرمان که میتواند تجربهی خوشمزهای را برای شما رقم بزند. این آش بخاطر خاصیت بالای غذایی توانسته جای خود را در سفرههای افطار خانوادههای کرمانی حفظ کند. گوشت، ادویه جات، نخود، گندم شیر، رشته آش، کشک ساییده شده، پیاز، سیر و نعناع داغ از ترکیبات اصلی این غذای خوشمزه میباشند. در تهیه این غذا ابتدا گندمها آسیاب میشود و به شکل بلغور مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه بلغورها را به همراه شیر، سیاه دانه، زردچوبه، زنجبیل، فلفل، نمک و زیره را روی پارچهای داخل قابلمه میگذارند تا آب آن خشک شود. گندم حاصل از آن خاصیت بالایی دارد و در بسیاری از غذاهای کرمان استفاده میگردد. مطمئنا خاطرهی بازدید از دیدنیهای کرمان در کنار طعم بی نظیر غذاهای محلی، شیرینتر میشود.
آش گندم شیر از دیگر غذاهای کرمان که میتواند تجربهی خوشمزهای را برای شما رقم بزند. این آش بخاطر خاصیت بالای غذایی توانسته جای خود را در سفرههای افطار خانوادههای کرمانی حفظ کند. گوشت، ادویه جات، نخود، گندم شیر، رشته آش، کشک ساییده شده، پیاز، سیر و نعناع داغ از ترکیبات اصلی این غذای خوشمزه میباشند. در تهیه این غذا ابتدا گندمها آسیاب میشود و به شکل بلغور مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه بلغورها را به همراه شیر، سیاه دانه، زردچوبه، زنجبیل، فلفل، نمک و زیره را روی پارچهای داخل قابلمه میگذارند تا آب آن خشک شود. گندم حاصل از آن خاصیت بالایی دارد و در بسیاری از غذاهای کرمان استفاده میگردد. مطمئنا خاطرهی بازدید از دیدنیهای کرمان در کنار طعم بی نظیر غذاهای محلی، شیرینتر میشود.
آش اوماچ
آش اوماچ یا عوماج یکی از قدیمیترین غذهای کرمان محسوب میشود که بسیار مغذی میباشد. این آش که هم اکنون جایگاهش در میان غذاهای محلی کم رنگ شده، علاوه بر خوشمزه بودن به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند و خواص درمانی زیادی دارد. پزشکان برای درمان بیماریهایی نظیر سرماخوردگی، کم خونی، عفونت روده و معده، خوردن این غذا را سفارش میکنند. مواد اولیهی این غذا شامل: عدس، چغندر، پیاز، سیاه دانه، آرد گندم، تخم شوید، زیره، زرنیان، قره قروت، نعناع داغ، گشنیز، جعفری، اسفناج، نمک و زرد چوبه میباشند. اگر به دنبال یک غذای اصیل و خوشمزهی کرمانی هستید، آش اوماچ انتخاب مناسبی است.
آش اوماچ یا عوماج یکی از قدیمیترین غذهای کرمان محسوب میشود که بسیار مغذی میباشد. این آش که هم اکنون جایگاهش در میان غذاهای محلی کم رنگ شده، علاوه بر خوشمزه بودن به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند و خواص درمانی زیادی دارد. پزشکان برای درمان بیماریهایی نظیر سرماخوردگی، کم خونی، عفونت روده و معده، خوردن این غذا را سفارش میکنند. مواد اولیهی این غذا شامل: عدس، چغندر، پیاز، سیاه دانه، آرد گندم، تخم شوید، زیره، زرنیان، قره قروت، نعناع داغ، گشنیز، جعفری، اسفناج، نمک و زرد چوبه میباشند. اگر به دنبال یک غذای اصیل و خوشمزهی کرمانی هستید، آش اوماچ انتخاب مناسبی است.
خورشتهای کرمانی
خورشت بزقورمه
شاید نام عجیب و غریب این غذا است که مسافران کرمان را برای سفارش دادن و امتحان کردن این غذای سنتی ترقیب میکند. ترکیباتی کاملا متفاوت این خورشت، آن را باب دندان گردشگرانی ساخته که به دنبال هیجانات خوشمزه و چشیدن طعمهای جدید هستند. بهتر است بدانید که نام خورشت بزقورمه به دلیل گوشت بز بدون استخوان در این غذا است. نخود، گوشت بز، سیر، پیاز، زعفران، نعناع داغ و ادویههایی نظیر فلفل و نمک و زرد چوبه از ترکیبات اصلی این غذای سنتی هستند. اگر به دنبال یک پلوخورشت متفاوت و خوشمزه هستید، بزقورمه را در رستورانهای سنتی کرمان سفارش دهید و از طعم فوق العاده آن لذت ببرید.
شاید نام عجیب و غریب این غذا است که مسافران کرمان را برای سفارش دادن و امتحان کردن این غذای سنتی ترقیب میکند. ترکیباتی کاملا متفاوت این خورشت، آن را باب دندان گردشگرانی ساخته که به دنبال هیجانات خوشمزه و چشیدن طعمهای جدید هستند. بهتر است بدانید که نام خورشت بزقورمه به دلیل گوشت بز بدون استخوان در این غذا است. نخود، گوشت بز، سیر، پیاز، زعفران، نعناع داغ و ادویههایی نظیر فلفل و نمک و زرد چوبه از ترکیبات اصلی این غذای سنتی هستند. اگر به دنبال یک پلوخورشت متفاوت و خوشمزه هستید، بزقورمه را در رستورانهای سنتی کرمان سفارش دهید و از طعم فوق العاده آن لذت ببرید.
خورش آلوچه
خورشت آلوچه از غذاهای بومی کرمان محسوب میشود که با ترکیباتی نظیر لوبیا چیتی، گوشت، رب گوجه فرنگی، پیاز، سبزی خشک، آبلیمو، آلوچه و ادویه جات متداول تهیه میشود. این غذا از خوشمزههای ترش کرمان است که در بین طرفداران آلو و آلوچه جایگاه والایی دارد. پیشنهاد میکنیم اگر به غذاهای ترش مزه علاقهی ندارید، خورشت آلوچه را از لیست غذاهای کرمان حذف کنید.
خورشت آلوچه از غذاهای بومی کرمان محسوب میشود که با ترکیباتی نظیر لوبیا چیتی، گوشت، رب گوجه فرنگی، پیاز، سبزی خشک، آبلیمو، آلوچه و ادویه جات متداول تهیه میشود. این غذا از خوشمزههای ترش کرمان است که در بین طرفداران آلو و آلوچه جایگاه والایی دارد. پیشنهاد میکنیم اگر به غذاهای ترش مزه علاقهی ندارید، خورشت آلوچه را از لیست غذاهای کرمان حذف کنید.
خورش به آلو
کاملا از اسم این غذا مشخص است که به و آلو از مواد اصلی این خورشت سنتی کرمان هستند. طبخ این غذا بسیار ساده است و در مدت زمان کمی انجام میشود. برای پخت این خورشت سنتی به موادی نظیر گوشت ماهیچه، پیاز داغ، شکر، روغن مایع، آب لیموی تازه، زعفران، آلو بخارا، نمک، فلفل و زردچوبه نیاز است. جالب است بدانید که غذاهای سنتی و محلی اغلب با توجه به فرهنگ و موقعیتهای خاص هر منطقه طبخ میشوند؛ بنابراین این غذاها جزو پرخاصیتترین خوردنیها هستند که باید اهمیت بیشتری به آنها داد. خورشت به آلو برای افرادی که مبتلا به تنبلی روده هستند، بسیار مفید است.
کاملا از اسم این غذا مشخص است که به و آلو از مواد اصلی این خورشت سنتی کرمان هستند. طبخ این غذا بسیار ساده است و در مدت زمان کمی انجام میشود. برای پخت این خورشت سنتی به موادی نظیر گوشت ماهیچه، پیاز داغ، شکر، روغن مایع، آب لیموی تازه، زعفران، آلو بخارا، نمک، فلفل و زردچوبه نیاز است. جالب است بدانید که غذاهای سنتی و محلی اغلب با توجه به فرهنگ و موقعیتهای خاص هر منطقه طبخ میشوند؛ بنابراین این غذاها جزو پرخاصیتترین خوردنیها هستند که باید اهمیت بیشتری به آنها داد. خورشت به آلو برای افرادی که مبتلا به تنبلی روده هستند، بسیار مفید است.
پلوهای کرمانی
زیره پلو
این غذا یکی از پلوهای خوشمزه و اصیل کرمان است که در فرهنگ غذایی خانوادههای کرمانی دیده میشود. احتملا اگر مهمان سفرههای کرمانی باشید زیره پلو را با عطر دل انگیزش ببینید. مخلوط برنج ساده با زیره سیاه، ترکیب خوشرنگ و مطلوبی به این غذا میدهد. اغلب گوشت قرمز یا مرغ در کنار این پلوی خوشمزه سرو میشود. زیره پلو را در برنامهی غذایی سفر خود جای دهید چرا که طعم خوش این سوغات ناب کرمانی با حضور در این شهر زیبا دوچندان میشود.
این غذا یکی از پلوهای خوشمزه و اصیل کرمان است که در فرهنگ غذایی خانوادههای کرمانی دیده میشود. احتملا اگر مهمان سفرههای کرمانی باشید زیره پلو را با عطر دل انگیزش ببینید. مخلوط برنج ساده با زیره سیاه، ترکیب خوشرنگ و مطلوبی به این غذا میدهد. اغلب گوشت قرمز یا مرغ در کنار این پلوی خوشمزه سرو میشود. زیره پلو را در برنامهی غذایی سفر خود جای دهید چرا که طعم خوش این سوغات ناب کرمانی با حضور در این شهر زیبا دوچندان میشود.
لپه پلو با زیره
لپه پلو از دیگر غذاهای کرمان است که میتوان طعم زیره را در آن چشید. اگر به دنبال پلویی با طعم و عطر متفاوت هستید، لپه پلو با زیره را حتما امتحان کنید. گوشت چرخ کرده، برنج، زیره، لپه، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه از مخلفات این غذای کرمانی است.
لپه پلو از دیگر غذاهای کرمان است که میتوان طعم زیره را در آن چشید. اگر به دنبال پلویی با طعم و عطر متفاوت هستید، لپه پلو با زیره را حتما امتحان کنید. گوشت چرخ کرده، برنج، زیره، لپه، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه از مخلفات این غذای کرمانی است.
دسر خرما بریز
در بین تمام غذاهای پر از گوشت و برنج با ادویه جات فراوان، خوردن دسر شیرین و مقوی میتواند وعدهی غذایی تان را کامل کند و با انرژی بیشتر از جاذبههای این شهر بازدید کنید. خرما بریز یکی از معروفترین دسرهایی میباشد که نوعی حلوا با خرمای فراوان است و در ماه مبارک رمضان میتواند گزینهی مناسبی باشد.
در بین تمام غذاهای پر از گوشت و برنج با ادویه جات فراوان، خوردن دسر شیرین و مقوی میتواند وعدهی غذایی تان را کامل کند و با انرژی بیشتر از جاذبههای این شهر بازدید کنید. خرما بریز یکی از معروفترین دسرهایی میباشد که نوعی حلوا با خرمای فراوان است و در ماه مبارک رمضان میتواند گزینهی مناسبی باشد.