در علوم اعصاب جز کشورهای پیشرفته هستیم


در علوم اعصاب جز کشورهای پیشرفته هستیم

دبیر علمی سومین همایش بین‌المللی التهاب سیستم عصبی گفت: در علوم اعصاب از نظر مباحث تئوری و علمی جزو کشورهای سطح بالا و در خاورمیانه جزو اولین‌ها هستیم.

به گزارش ایسنا، علی شعیبی، امروز در حاشیه مراسم افتتاحیه سومین همایش بین المللی التهاب سیستم عصبی که در دانشکده علوم پزشکی مشهد برگزار شد در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: وزارت بهداشت، کشور را به ۱۰ منطقه آمایشی تقسیم کرده و ما کلان منطقه ۹ آمایشی هستیم. چند مأموریت ویژه را به ما سپرده‌اند که یکی از مأموریت‌های ویژه توسعه علوم اعصاب است.

وی با اشاره به اینکه «علوم اعصاب جز علوم راهبردی حساب می‌شود» ادامه داد: علوم اعصاب جز ۶ علم دارای تکنولوژی برتر همچون علوم هسته‌ای، هوا فضا و … است، خوشبختانه از زمانی که این واسپاری مأموریت انجام شده کارهای زیادی انجام داده‌ایم که یکی از آنها برگزاری سالانه همایش التهاب عصبی است که یک همایش بین المللی است.

این متخصص مغز و اعصاب گفت: امسال این کنگره را با حضور بیش از ۲۰ مهمان خارجی و ۳۰ سخنران برجسته داخلی برگزار می‌کنیم. در شرایط فعلی که کشور در تحریم است و بسیاری از کنگره‌های بین‌المللی با حضور تعداد کمی از سخنرانان خارجی انجام می‌شود، حضور مهمانان خارجی یکی از موارد منحصربه‌فرد این همایش است، این مهمانان همه از کشورهای اروپایی یا کانادا هستند.

وی با اشاره به اینکه «حدود ۵۰۰ مقاله به کنگره رسیده است»، بیان کرد: در داوری مقالات سخت‌گیرانه برخورد کردیم و حدود ۳۵۰ مقاله انتخاب شدند. تعداد محدودی از این مقالات در روزهای کنگره به صورت سخنرانی و اکثراً به صورت پوستر ارائه می‌شوند که دو استاد ایرانی و آلمانی با یکدیگر به هر پوستر امتیاز می‌دهند.

شعیبی تصریح کرد: در پایان کنگره ۵ دانشجوی برتر یک فرصت مطالعاتی سه ماهه رایگان از طرف کنگره برای آلمان خواهند داشت. همچنین چند دانشجوی خارجی هم آورده‌ایم که تعامل بین دانشجویی برقرار شود.

دبیر علمی سومین همایش بین‌المللی التهاب سیستم عصبی، یادآور شد: در حاشیه این کنگره، کنگره دانش‌آموزی هم برگزار می‌شود که ۱۲ سخنران را انتخاب کرده‌ایم تا دانش‌آموزان را با روش‌های پیشگیری از بیماری‌های مغز و اعصاب آشنا کنیم.

وی در مورد دستاورد کنگره‌های التهاب سیستم عصبی، خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین دستاوردها تبادلات علمی است، ارتباطات بین‌المللی تقویت می‌شود. دستاوردی که این دوره دارد این است که یک ژورنال بین‌المللی مشترک بین ما و آلمان تهیه خواهد شد. همچنین در شرایطی که تبلیغات سوئی علیه کشور وجود دارد، مهمان خارجی سفیران فرهنگی ما می‌شوند.

شعیبی در خصوص وضعیت کشور در زمینه علوم اعصاب گفت: خوشبختانه از نظر سطح علمی مشکلی نداریم و حتی شاید جز کشورهای پیشرفته دنیا محسوب شویم. مسلماً مشکلی که داریم در رابطه با کمبود امکانات است، مخصوصاً از هنگامی که تحریم‌ها شروع شده است. شاید از نظر امکانات و تجهیزات در شرایط مطلوب نباشیم، اما از نظر مباحث تئوری جز کشورهای سطح بالا و در خاورمیانه جز اولین‌ها هستیم.

این متخصص مغز و اعصاب خاطرنشان کرد: بیماری‌های زیادی شامل حیطه علوم اعصاب می‌شود و این حیطه بسیار گسترده است، شاید اضطراب جز مهم‌ترین بیماری در این حوزه باشد. نه تنها ایران بلکه بسیاری از جوامع بشری با اضطراب درگیر هستند. در این زمینه در ایران آماری نداریم اما در برخی کشورها حدود ۴۰-۵۰ درصد افراد اضطراب دارند.

وی با اشاره به ارتباط بین بیماری‌های التهاب علوم اعصاب با بیماری‌های روان‌پزشکی گفت: امیدواریم در سال آینده بتوانیم اعلام کنیم که در زمینه اضطراب به صورت فعال وارد جامعه بشویم. اگر کمک نهادهایی مثل شهرداری و… باشد می‌توانیم این کار را انجام دهیم. چند وقت گذشته در پارک ملت برنامه مشاوره گذاشتیم. در این راستا می‌توانیم از ظرفیت مساجد هم استفاده کنیم. هدف ما این است که در زمینه اضطراب وارد جامعه شویم.

دبیر علمی سومین همایش بین‌المللی التهاب سیستم عصبی عنوان کرد: زمانی فکر می‌کردیم که التهاب سیستم عصبی با بیماری ام. اس در ارتباط است اما هرچه علم پیشرفت می‌کند، متوجه می‌شویم که فیلد بیشتری از بیماری‌های سیستم عصبی همچون زوال عقل، تشنج و صرع، انواع سردردها، بیماری‌های روانپزشکی و … با التهاب سیستم عصبی در ارتباط هستند و در حال حاضر مبحث‌های خیلی مفصلی در این زمینه انجام می‌گیرد. به نظر می‌رسد در آینده‌ی طب اعصاب، التهاب سیستم عصبی جایگاه بسیار بالایی خواهد داشت. زمانی می‌گفتند پارکینسون ربطی به التهاب سیستم عصبی ندارد، اما هم اکنون می‌گویند از مکانیزم‌های اصلی است.

شعیبی ادامه داد: ام. اس شناخته‌شده‌ترین بیماری التهاب سیستم عصبی است که علیه خود مغز شروع به فعالیت می‌کند. زمانی تصور می‌کردیم سیستم ایمنی و اعصاب در بیماری ام. اس خلاصه می‌شود. اما اکنون می‌بینیم که خیلی از علل مختلف بیماری‌های دیگر ممکن است به التهاب سیستم عصبی مربوط باشد.

وی در خصوص راه‌های پیشگیری از بیماری‌های سیستم عصبی بیان کرد: تغذیه سالم، زندگی سالم و دور شدن از مدرنیته در این زمینه مؤثر است. زندگی ساده به این معنا که با طبیعت دوست باشیم در این زمینه اهمیت زیادی دارد.

دیده شده افرادی که در دوره کودکی بسیار کم بیماری‌های عفونی می‌گیرند؛ یعنی خیلی در شرایط استریل بزرگ می‌شوند ممکن است در بزرگسالی بیشتر به بیماری‌های خود ایمنی دچار شوند. هرچه سیستم عصبی ما در سنین پایین‌تر با باکتری‌ها و ویروس‌ها بیشتر آشنا باشند، شاید بهتر باشد. البته نمی‌گوییم مسائل بهداشتی رعایت نشود.


انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه خراسان رضوی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


اولین تصاویر از دو تروریستی که در حمله پهپادی نیروهای امنیتی ایران به هلاکت رسیدند