سفر روحانی به چین دستاوردهای مهمی خواهد داشت


سفر روحانی به چین دستاوردهای مهمی خواهد داشت

پکن - ایرنا - «فریدون وردی نژاد» سفیر اسبق ایران در چین گفت: سفر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران به چین هم در بعد سازمان همکاری شانگهای و هم در بعد روابط دوجانبه دستاوردهای خوبی برای دو طرف خواهد داشت.

وردی نژاد امروز (شنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برگزاری اجلاس سازمان همکاری های شانگهای اظهار داشت: با توجه روابط بسیار خوب و دوستانه‎ای که بین تهران و پکن و همچنین روسای جمهور دو کشور وجود دارد سفر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران به چین باعث تقویت روابط تهران و پکن می شود.
او گفت: سازمان همکاری شانگهای می تواند برای تمام کشورهای عضو از جمله ایران فرصت همکاری درازمدت و راهبردی فراهم آورد.
وردی نژاد از سازمان همکاری شانگهای و طرح یک جاده یک کمربند به عنوان دو طرح مهم چین یاد کرد و افزود: این دو طرح بزرگ دستاوردهای بزرگی برای مردم آسیا داشته اند.
به گفته وی کشورهای منطقه می توانند در قالب سازمان همکاری شانگهای از جهت امنیتی و اقتصادی با هم همکاری کنند و در سازمان تشکیلاتی مربوط به جاده نوین ابریشم امکانات زیربنایی و شبکه‎های یکدیگر را هم تکمیل نمایند.
او با اشاره به اینکه ایران و چین هر دو جزو کشورهای مستقل هستند، گفت: تصمیم گیری های مستقل دو کشور در مسایل اقتصادی و راهبردی، می تواند به همکاری های طولانی مدت منجر شود.
به گفته وی دو کشور در دو سوی آسیا دارای امکانات مختلفی هستند و در صورت همراهی و همکاری با یکدیگر ظرفیت های زیادی ایجاد خواهند کرد.
او ادامه داد: حضور ایران به عنوان یک کشور بزرگ و مستقل در منطقه می‎تواند نقش مهمی در حفظ امنیت منطقه غرب آسیا داشته است و از نظر اقتصادی می تواند ظرفیت‎های جدیدی در غرب آسیا و در منطقه خاورمیانه و خلیج فارس به سازمان همکاری شانگهای اضافه کند.
سفیر پیشین ایران در چین با اشاره به اینکه دو کشور مکمل یکدیگر هستند، افزود: چین برای توسعه نیازمند انرژی است و ایران هم سرشار از انرژی و سوخت است بنابراین دو کشور در زمینه توسعه مکمل یکدیگر هستند.
در نشست سازمان همکاری شانگهای که از امروز شنبه به مدت دو روز در 'چینگ دائو' واقع در استان 'شاندونگ' در شرق چین برگزار می شود رهبران و سران 8 کشور عضو و 4 کشور ناظر و همچنین مسئولان سازمان‌های بین المللی حضور دارند.
'حسن روحانی' رییس جمهوری ایران نیز به دعوت 'شی جین پینگ' رییس جمهوری خلق چین در این اجلاس حضور دارد علاوه بر ایران، روسای جمهوری روسیه، قزاقستان و قرقیزستان نیز به طور رسمی در این نشست شرکت خواهند کرد.
سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین‌المللی است که در 15 ژوئن سال 2001 میلادی در شهر «شانگهای» توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد.
در نشست این سازمان در سال 2016 میلادی در «تاشکند»، نمایندگان هند و پاکستان یادداشت‌هایی را برای عضویت ثابت در سازمان همکاری شانگهای‌ امضا کردند و در هفدهمین نشست در آستانه قزاقستان این دو کشور به عضویت کامل این سازمان پذیرفته شدند.
اکنون جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس نیز از اعضای ناظر این سازمان هستند.
این سازمان با افزایش جمعیت به سه میلیارد نفر و پهنه سرزمینی به 35 میلیون و 972 هزار کیلومتر مربع به یکی از بزرگ ترین قدرت های منطقه ای جهان تبدیل شده است که منافع دو جانبه و چندجانبه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برای اعضا و شرکای اقتصادی غیر عضو دارد.
چین علاوه بر اینکه اولین شریک تجاری ایران است و در یک دهه گذشته این سطح را در روابط حفظ کرده است همچنین اولین و بزرگترین خریدار نفتی و بزرگترین مشتری صادرات غیر نفتی ایران به عنوان عضو اصلی گروه 1 + 5 به شمار می رود.
حجم مبادلات تجاری دو کشور ایران و چین در سال 2017 حدود 37 میلیارد و 300 میلیون دلار بود که به نسبت سال 2016 حدود 19.3 درصد رشد داشته است.
در سال 2017 ایران روزانه حدود 630 هزار بشکه نفت به چین صادر کرده است و در چهار ماهه اول 2018 نیز تقریبا سطح فروش نفت در همان سطح باقی مانده است اما حجم روابط حدود 10 درصد رشد داشته است.
آساق**1904**1663**

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه دولت

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


عکس/ وقتی فرامرز قریبیان و زن جوانش مهمانی به خونه گوگوش رفتند!