دسر ماه رمضان برای افرادی که به خوردن خوراکی های شیرین علاقه دارند، به شکل های مختلف و با مواد متنوعی چون انواع میوه، خرما و ژله درست می شود و معمولا پس از صرف شام مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطلب قصد داریم شما را با طرز تهیه ۴ مدل مختلف دسر برای ماه رمضان آشنا نمائیم.
هرچند در آشپزی ایرانی مقولهای تحت عنوان “دسر” وجود ندارد، ولی خوردنیهای شیرینی که پس از غذای اصلی برای تفنن خورده میشوند، بسیارند و با اندکی تغییر در آنها میتوان مجموعهای از دسرهای جدید درست کرد که به عنوان دسر ماه رمضان استفاده شود.
طبق نظر متخصصان تغذیه، هدف از روزه داری، حذف یک وعده از رژیم غذایی است و نباید وعده حذف شده را به صورت افزایش حجم غذاهای مصرف شده در افطار و سحری جبران کرد. مقدار کالری دریافتی در ماه رمضان باید ۳۰ درصد کاهش پیدا کند، ولی علارغم کاهش میزان غذا در ماه رمضان، متخصصان مصرف میوه، سبزی و مایعات را بسیار توصبه میکنند. تامین ویتامینهای ضروری بدن در ماه رمضان تنها با مصرف میوهها و سبزیجات تازه در فاصله افطار تا سحر امکان پذیر است. دسرهای خوشمزه زیادی را میتوان با انواع میوه، خرما و ژلاتین درست کرد و به عنوان افطار یا پس از شام مصرف نمود، دسرهایی، چون ترافل خرما، رنگینک، شله زرد، مسقطی و… که قبلا آموزش داده شدهاند. در این مطلب قصد داریم شما را با چند نمونه از دسرهای جدید مخصوص ماه رمضان آشنا سازیم. با ما همراه باشید.
۱. تارت خرما
تارت خرما یکی از دسرهای خوشمزه و مقوی است که میتواند به عنوان دسر ماه رمضان، همراه با چای سرو شود.
مواد لازم | |
شیر | ۱ پیمانه |
روغن مایع | ۱ پیمانه |
تخم مرغ | ۸ عدد |
بکینگ پودر | ۱ قاشق غذاخوری |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری |
آرد | ۱ پیمانه |
شکر | ۳ قاشق غذاخوری |
خرما | ۵۰۰ گرم |
مغز گردوی کوبیده | ۵۰۰ گرم |
دارچین و هل کوبیده | از هر کدام ۱ قاشق مرباخوری |
۲. دسر موز با ژلاتین
دسر موز با ژلاتین یکی از دسرهای میوهای است که میتواند کمبود املاح و ویتامین ناشی از روزه داری را جبران کرده و به عنوان دسر ماه رمضان استفاده شود. خوردن یک دسر خوشمزه پس از شام میتواند بسیار لذت بخش باشد.
مواد لازم | |
ژلاتین | ۵ ورق |
موز | ۴ عدد |
شکر | ۱/۲ لیوان |
آب میوه دلخواه | ۱ استکان |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
مطلب مرتبط: آموزش آشپزی: طرز تهیه آش بادمجان ملایر به ۲ روش
۳. پودینگ آناناس
پودینگ آناناس یک دسر فوق العاده جذاب و لذیذ است که به عنوان بخش پایانی شام در ماه رمضان گزینه مناسبی بوده و ترکیب آناناس و خامه موجود در آن برای بیشتر افراد لذت بخش است.
مواد لازم | |
کمپوت آناناس | ۱ قوطی کوچک |
شیر | ۱/۲ لیتر |
پودر کاستر | ۲ قاشق غذاخوری سرپر |
شکر | ۴ قاشق غذاخوری |
خامه | ۱۰۰ گرم |
بیسکوییت ساده | ۲۰۰ گرم |
۴. حلوای تخم مرغ
حلوای تخم مرغ، دسری است خوشمزه و بسیار مغذی که طبعا باید پس از یک شام سبک به عنوان دسر ماه رمضان، خورده شود.
مواد لازم | |
آرد برنج | ۱ پیمانه |
شکر | ۱ پیمانه |
زرده تخم مرغ | ۶ عدد |
روغن | ۱/۲ پیمانه |
هل و گلاب | ۱/۲ پیمانه |
محلول زعفران | ۱ قاشق غذاخوری |
نکته: برای تهیه ۱/۲ پیمانه هل و گلاب، ۴-۵ دانه هل را بکوبید و در ۱/۴ پیمانه آب روی حرارت ملایم بجوشانید تا مقدار آب آن نصف شود. سپس از صافی گذرانده و ۱/۴ پیمانه گلاب به آن اضافه کنید.