ریواس یکی از گیاهان کوهستانی است که اکثرا در فصل بهار به صورت خودرو در کوه های ایران رشد می کنند. این گیاه علاوه بر طعم نسبتا ترش و خوشمزه اش برای سلامتی فواید زیادی دارد. در مطلب زیر طرز تهیه خورش ریواس بیان شده است:
مواد لازم برای ۴نفر:
ریواس: یک کیلوگرم
گوشت بدون استخوان: نیم کیلوگرم
پیاز: ۲عدد
شکر: ۲ تا ۳ قاشق سوپ خوری
روغن، نمک و فلفل: به میزان لازم
نعناع تازه: ۱۵۰ گرم
جعفری تازه: ۲۵۰ گرم
نکته۱: زمان جوشیدن خورش بعد از اضافه کردن ریواس نباید زیاد باشد زیرا ریواس بسرعت له میشود.
نکته ۲: با توجه به اینکه ریواس طعم ترشی دارد، اگر خورش را با همین میزان ترشی دوست دارید، لازم نیست شکر اضافه کنید.
نکته ۳: مقدار نعناع نباید خیلی زیاد باشد زیرا باعث تلخ شدن خورش میشود.
طرز تهیه:
ابتدا پیازها را پوست کنده، بعد از شستن ریز خرد کنید. سپس در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. پس از آن، پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی رنگ شود. گوشت را بشویید و به صورت دلخواه خرد کنید، سپس به پیاز داغ اضافه کرده، همراه با آن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. حالا ۲ تا ۳ لیوان آب جوش به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید، در ظرف را بگذارید و تا پخت کامل گوشت روی حرارت متوسط اجاق گاز صبر کنید. در این فاصله ریواسها را پوست کنده، بعد از شستن به قطعات
۳ سانتی متری یا به اندازه ۲ بند انگشت خرد کنید. از طرفی دیگر نعناع و جعفری تازه را نیز پاک کرده، بعد از شستن، ریز خرد کنید. حالا در یک تابه کوچک، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس نعناع و جعفری خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید. بعد از آنکه گوشت پخت، ابتدا نعناع و جعفری سرخ شده را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه حرارت دهید. بعد از آن ریواس را همراه شکر، نمک و فلفل اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر حرارت دهید.