طرز تهیه انواع ترشی بادمجان (لیته، شکم پر، با تمر هندی)
ترشی بادمجان، نوعی ترشی خوشمزه است که به شکل های مختلف و با استفاده از ادویه و چاشنی متفاوت تهیه می شود. د راین مطلب شما را با طرز تهیه ترشی بادمجان درسته، لیته، شکم پر، و با تمر هندی و انواع سبزی آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
ترشی نوعی کنسرو تره بار، میوه یا بعضی مواد دیگر در سرکه است که کیفیت آن گذشته از مواد ترشی، به کیفیت سرکه نیز بستگی دارد. نقش ترشی همیشه تغییر مزه یا تغییر ذائقه است؛ به همین دلیل هرگز به صورت مستقل خورده نمیشود، بلکه به مقدار کم و در چند رنگ سر سفره میآید.
قاعده کلی در ترشی انداختن این است که هر چیزی که معمولا خام میتوان خورد، آن را خام ترشی میاندازند. در غیر اینصورت در آب یا سرکه نیم پز میکنند، سپس روی آن سرکه میریزند و میگذارند برسد، یعنی روند پخت آن در سرکه کامل شود. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه انواع ترشی بادمجان خوشمزه که محبوبیت بیشتری در بین مردم دارد، آشنا سازیم.
قاعده کلی در ترشی انداختن این است که هر چیزی که معمولا خام میتوان خورد، آن را خام ترشی میاندازند. در غیر اینصورت در آب یا سرکه نیم پز میکنند، سپس روی آن سرکه میریزند و میگذارند برسد، یعنی روند پخت آن در سرکه کامل شود. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه انواع ترشی بادمجان خوشمزه که محبوبیت بیشتری در بین مردم دارد، آشنا سازیم.
طرز تهیه ترشی بادمجان درسته شکم پر
مواد لازم | |
بادمجان ریز بی تخم | 1 کیلوگرم |
نعنا، ترخون، جعفری، مرزه ساطوری (سبزی خشک) | 2 پیمانه (2 قاشق غذاخوری) |
گلپر و سیاه دانه درسته، زردچوبه، سرکه و نمک | به میزان لازم |
دستور تهیه:
نکته: چند دانه فلفل سبز یا قرمز و کمی تخم گشنیز درسته هم میتوانید به این ترشی اضافه کنید.
طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر رشت
این ترشی را از روی دستور ترشی بادمجان درسته شکم پر درست کنید. با این تفاوت که:
سبزی آن مرکب است از خالواش، نعنا و چوچاق که باید از فروشگاههای خوابار گیلان تهیه شود.
گلپر و سیاه دانه حذف میشود.
سیر نیم کوب هم (به ازای هر کیلو بادمجان، ۳-۲ بوته) به سبزی اضافه میشود.
طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر بوشهر
مواد لازم | |
بادمجان | 1 کیلوگرم |
موسیر خشک | 100 گرم |
مخلوط سیاه دانه، تخم گشنیز و فلفل سیاه | 1/2 پیمانه |
شیره تمر | 2 پیمانه |
فلفل قرمز نیم کوب | یک قاشق غذاخوری به بالا |
سرکه و نمک | به میزان لازم |
دستور تهیه:
نکته: موسیر تازه در اواخر بهار به بازار میآید و موسیر خشک همیشه در بازار موجود است. از آنجا که موسیر تازه تندی زنندهای دارد باید آن را دست کم ۱ شبانه روز در آب نمک رقیق و سپس ۱ روز در آب ساده خیساند تا تندی آن گرفته شود. موسیر خشک را باید ۳-۲ شبانه روز در آب خیساند و هر روز ۲ بار آب آن را تازه کرد.
طرز تهیه ترشی بادمجان لیته سبزی دار
مواد لازم | |
بادمجان | 1 کیلوگرم |
سرکه | 3 پیمانه |
زردچوبه | 1 قاشق مرباخوری |
سبزی ساطوری (جعفری، نعنا، ترخون، مرزه) | 2 پیمانه |
گلپر ساییده و سیاه دانه | هرکدام 1 قاشق غذاخوری |
سرکه | به میزان لازم |
دستور تهیه:
طرز تهیه ترشی بادمجان لیته ساده
از روی دستور ترشی بادمجان لیته سبزی دار درست کنید، با این تفاوت که:
سبزی را حذف کنید.
زردچوبه، گلپر و سیاهدانه را هم میتوانید حذف کنید.