دستور پخت اکبر جوجه
اکبر جوجه یکی از انواع طبخ جوجهس که تو مازندران مرسومه. یکی از مواردی که تو دستور پخت اکبر جوجه مهمه استفاده از جوجه کامل ولی کم سن و سال مرغه. اگه در دسترس نبود میتونین از ران کامل مرغ استفاده کنین.
مواد لازم جهت اکبر جوجه :
جوجه ۱ عدد پیاز ۱ عدد کره ۱۵۰ گرم روغن به مقدار لازم نمک و فلفل به مقدار لازم آبلیمو به مقدار لازم زعفران به مقدار لازمدستور پخت اکبر جوجه :
جوجه رو با نمک و فلفل سیاه و دو قاشق آبلیمو ترش مزه دار میکنیم.
در ظرفی که جوجه توشه رو میذاریم و یک شب تا صبح توی یخچال میذاریم بمونه.
نصف پیمانه آب رو توی قابلمه میریزیم و بعد حدوداً ۲ پیمانه روغن رو توی قابلمه میریزیم.
روغن باید در حدی باشه که روی مرغ رو بپوشونه.
کره رو هم اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا کره توی روغن کم کم ذوب بشه.
پیاز رو حلقه حلقه میکنیم و به روغن و کره در حال جوشیدن اضافه میکنیم.
حتماً در قابلمه رو باید بذاریم و حرارت هم ملایم باید باشه.
برای چاشنی، یک قاشق چایخوری زعفران رو با یهکم آب جوش دم میکنیم.
نمک، زردچوبه و یه کم فلفل اضافه میکنیم.
یه کم پودر تخم گشنیز اضافه میکنیم.
۳ تا قاشق آبلیمو ترش رو اضافه میکنیم و با هم مخلوط میکنیم.
در زمان پخت و سرخ شدن جوجه، این سس زعفرانی رو بهش اضافه میکنیم.
چند بار جوجه ها رو زیر رو میکنیم تا هر دو طرف به خوبی طلایی و خوش رنگ بشه.
اینم از طرز تهیه اکبر جوجه، غذا رو با پلو سرو میکنیم.
رب انار رو با یه کم کره تفت میدیم و به عنوان سس این غذا استفاده میکنیم