شب یلدا نزدیکه و تصمیم داریم یک سری آموزش های مخصوص برای این شب مهم ایرانی ها برای شما عزیزان قرار دهیم. رولت هندوانه یکی از دسرهایی است که برای شب یلدای شما همراهان عزیز هنربازار در نظر گرفته ایم. پس با آموزش های مخصوص شب یلدا با ما همراه باشید.
نکات تهیه رولت :
لازم است در اینجا نکات کلیدی و مهمی را در رابطه با تهیه انواع رولت ها خدمت شما عرض کنم.
۱) پایه تمامی رولت ها را کیک اسفنجی تشکیل میدهد.
۲) “کیک اسفنجی” یا “اسپانچ کیک ” به نوع خاصی از کیک ها اطلاق میشود که در تهیه آنها از مایعات و چربی استفاده نمی شود.
۳) بیکینگ پودر برای پف این کیک ها لازم نیست و با کمک تخم مرغ به پف و حالت دلخواه در این کیک می رسیم.
۴) کیک اسفنجی به تنهایی قابل استفاده نیست (به دلیل خشکی زیاد) و معمولا همراه با انواع کرم ها، خامه فرم گرفته، مربا، سیروپ و… آماده میشود.
طرز تهیه رولت هندوانه :
اندازه مواد لازم برای کیک اسفنجی ۳ تخم مرغی:
آرد ۱۳۸ گرم پودر قند ۱۲۵ گرم آب ۵۶ گرمکیک اسفنجی ۴ تخم مرغی:
آرد ۱۸۳ گرم شکر ۱۶۶ گرم آب ۷۴ گرمکیک اسفنجی ۵ تخم مرغی:
آرد ۲۳۰ گرم شکر ۲۰۸ گرم آب ۹۳ گرمبرای کیک های بزرگتر با توجه به این اندازه ها میتوانید مقدار مواد را بدست بیاورید.
توجه : بهتر است به جای شکر از پودرقند استفاده کنید تا کیک لطیفتری داشته باشید.
۱) زرده را از سفیده جدا کنید سپس زرده را با ۲/۳ پودرقند و وانیل بزنید تا کاملا روشن و کرمی شود.
پس از چند دقیقا همانطور در حال همزدن آب را اضافه کنید و کمی بزنید تا مخلوط شما صاف و یکدست شود.
۲) سفیده را با بقیه پودر قند و نصف وانیل و پودر تارتار آنقدر بزنید تا کاملا فرم بگیرد و از ظرف نریزد.
۳) سفیده را با زرده به کمک لیسک فولد کنید.
نکته : فولد یک اصطلاح در قنادی است. فولد به معنی “تا” کردن است و اگر توجه کنید مایه مورد نظر با کمک لیسک طوری هم زده میشود که انگار داریم مایه را تا میزنیم.
کمی ظرف را کج بگیرید و لیست را به صورت دورانی داخل مایه بچرخانید به طوری که لیست تمام مدت با دیواره ظرف درتماس است. سرعت چرخش نباید زیاد باشد به همین دلیل هر دور که لیست را میچرخانید یک مکس یک ثانیه ای کرده و چرخش را دوباره انجام می دهید.
۴) آرد را کم کم اضافه کنید و با کمک لیسک فولد کنید.
در انتها مایه خمیر شما به شکل زیر خواهد شد.
۵) مایه رولد را نصف کنید.
در نصف آن رنگ سبز بریزید و در بقیه رنگ قرمز. برای مخلوط کردن رنگ با مایه هم باید به همان روش فولد کردن مایه را هم بزنید تا پف خمیر نخوابد.
مایه قرمز و سبز را همزمان و از دو سمت مخالف در سینی فر که کف آن را کاغذ روغنی گذاشته اید بریزید و با لیست کمی صاف کنید.
۶) برای درآوردن نقش و نگارهای روی پوست هندوانه، کمی از مایه سبز را نگه دارید و دوباره رنگ سبز بزنید تا خیلی تیره شود.
بعد بریزید داخل کیسه فریزر و نوک پلاستیک را قیچی کنید و به صورت خطوط موازی و کمی نامنظم روی سطح سبز بریزید. نامنظم ریختن مایه سبز تیره بافت شیکتر و طبیعی تری به رولت هندوانه میدهد.
سپس با یک خلال دندان به آرامی و فقط در سطح به آن شکل دهید.
۷) در طبقه وسط فر با حرارت ۱۷۰ درجه ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار دهید تا مایه خودش را بگیرد.
بعد که از فر بیرون آوردید، کاغذ روغنی را از پشت رولد جدا کرده، روی یک کاغذ روغنی دیگر کمی پودرقند بپاشید و رولد را روی آن قرار داده و رول کنید و حداقل دو ساعت آنرا به حال خودش بگذارید تا کاملا سرد شود.
۸) سپس رولد را باز کنید، کاغذ روغنی کیک را به آرامی جدا کنید و رویش خامه فرم گرفته بمالید و دوباره از سمت قرمز رنگ و با کمک کاغذ روغنی کیک را رول کنید و حدود ۳ تا ۵ ساعت در یخچال قرار دهید.
از خود کاغذ روغنی برای رول کردن کمک بگیرید و در آخر کاغذ را به دور رولد بپیچید و در یخچال بگذارید.
در نهایت با چاقوی تیز و داغ برش داده و با شکلات چیپسی “به جای هسته های هندوانه”، آن را تزیین کنید.
نکات تهیه رولت هندوانه :
حالا در مورد این مدل خاص رولت بشنوید.
۱) دلیل استفاده از بیکینگ پودر در ترکیبات کیک رولت هندوانه، صرفا وجود رنگ و هم زدن بیشتر از حد معمول مایه کیک است. چون برای ترکیب شدن خوب رنگ با مایه کیک، باید آن را حسابی با لیسک فولد کرد و این کار موجب میشود پف تخم مرغ تاحدی از بین برود.
۲) در همه جا از شکلات آب شده و یا سیروپ شکلات برای گذاشتن هسته ها استفاده میکنند ولی همانطور که میبینید شکلات چیپسی بسیار شیکتر و تمیزتر است.
۳) روی سینی فر حتما کاغذ روغنی قرار دهید.
۴) برای تهیه رولت دو فاکتور مهم لازم است:
رولد یا کیک رولت کرم رولتبرای تهیه رولد زیاد سخت نگیرید و از همان دستور کیک اسفنجی استفاده کنید ولی توجه داشته باشید که زرده را بیش از اندازه نزنید چون سطح رولت شما خیس و چسبناک میشود.
برای سینی های متوسط ۳۰ ×۴۰ سانتی از کیک اسفنجی ۴ تخم مرغی استفاده کنید. برای سینی ۲۵×۳۵ سانتی از کیک اسفنجی ۳ تخم مرغی و برای سینی های ۲۰×۲۵ از کیک اسفنجی ۲ تخم مرغی کمک بگیرید.
۵) توجه داشته باشید که هرچقدر رولد شما نازکتر باشد، رولت زیباتر و با کیفیت تری خواهید داشت. البته ضخامت رولد نباید از ۳ میلی متر کمتر باشد.
البته این را در نظر بگیرید که رولد در فر و بعد از پخت، پف میکند و ضخامتش یک برابر و نیم میشود.
۶) برای طعم های مختلف میتوانید از اسانس های دلخواه و پودرکاکائو، نسکافه و یا حتی نارگیل کمک بگیرید.
۷) پخت رولد زیاد طول نمیکشد. مواظب باشید رنگش تغییر نکند و نسوزد.
۸) توجه کنید که روی کیک رولت، خامه بیش از حد نمالید. اگر مقدار کرم را زیاد بزنید، رولت شما بسیار بدشکل و سنگین میشود.
۹) برای اینکه برش های رولت شما تمیز باشد حتما از تیغه تیز و داغ استفاده کنید. و پس از هر برش حتما تیغه چاقو را با دستمال تمیز کنید.