افسانه اسماعیلی
مواد لازم:
- به با پوست یک کیلو
- هویج یک کیلو
- سیب زرد یا قرمز یک کیلو
- پودر هل آسیاب شده یک قاشق
- آبلیمو تازه دوقاشق
- مغز گردو درشت خرد شده و مغز پسته به مقدار لازم
- شکر سه کیلو (برای سه کیلو میوه)
طرز تهیه:
به و سیب و هویج را رنده کنید و همراه ۸ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بگذارید یک ربع بجوشد و میوهها کمی نرم شوند، بعد شکر را اضافه کنید و در قابلمه را نیمه باز بگذارید تا به جوش بیاید و بعد شعله را ملایم کنید تا کاملاً جا بیفتد و غلیظ و خوشرنگ شود. وقتی به غلظت رسید دو قاشق آب لیمو تازه و یک قاشق غذاخوری پودر هل آسیاب شده و مغز گردو درشت خرد شده و خلال پسته یا مغز پسته بریزید و یک بار هم بزنید، بعد دم کنی بگذارید و شعله را خاموش کنید. اجازه دهید با دم کنی تا صبح بماند تا کاملاً مزهها مخلوط شود.نکته ۱: این مربا باید غلیظ باشد.
نکته ۲: میزان شکر را با توجه به میزان میوهها میتوانید تغییر دهید.