کدام مشترکان و با چه مصرفی مشمول دریافت جوایز برقی می‌شوند؟


کدام مشترکان و با چه مصرفی مشمول دریافت جوایز برقی می‌شوند؟

وزارت نیرو امسال با هدف تشویق مردم به مصرف بهینه، پاداش‌هایی مثل خودرو در نظر گرفته است، اما چه کسانی مشمول دریافت این پاداش‌ها می‌شوند؟

کدام مشترکان و با چه مصرفی مشمول دریافت جوایز برقی می‌شوند؟

به گزارش راهبرد معاصر؛ امسال وزارت نیرو برای پشت سر گذاشته شدن تابستانی بدون خاموشی همانند دو سال گذشته نسبت به تدوین ۱۸۰ برنامه عملیاتی اقدام کرده است. برای بخش مصرف‌کنندگان نیز علاوه بر پاداش‌هایی که سال گذشته مطرح بود امسال جوایزی نظیر خودرو و لوازم الکترونیکی کم‌مصرف هم در نظر گرفته شده است.

الگوی مصرف بهینه چیست؟

برای مدیریت بهتر مصرف وزارت نیرو کشور را از نظر مصرف به مناطقی مانند مناطق عادی با هوای معتدل، مناطق گرمسیری یک و گرمسیری با شدت بیشتر تقسیم کرده است.

حال بدانیم الگوی مصرف چیست؟

بر اساس اعلام وزارت نیرو، الگوی مصرف برق همان حد مجاز مصرف برق در مناطق کشور است که بر اساس فاکتورهایی مثل میزان دما و رطوبت هوا تعیین می‌شود. الگوی مصرف برق در ۸۰ درصد مناطق کشور که به لحاظ آب‌وهوایی به آن مناطق عادی گفته می‌شود، ۲۰۰ کیلووات‌ساعت در ماه‌های غیر گرم سال یعنی ابتدای مهر تا پایان اردیبهشت و ۳۰۰ کیلووات‌ساعت در ۴ ماه دیگر سال یعنی ابتدای خرداد تا پایان شهریور است.

در واقع الگوی مصرف سطحی از مصرف برق در یک دوره یک‌ماهه است که قریب به سه‌چهارم مشترکان منطقه کمتر از آن مصرف می‌کنند. این الگو به عواملی چون مصرف برق 75درصد مشترکان کمتر از الگو و استفاده از تجهیزات متداول برقی مانند یخچال، کولر، جاروبرقی بستگی دارد.

الگوی مصرف برق ماه‌های غیر گرم در کل کشور ۲۰۰ کیلووات‌ساعت در ماه است، اما در ماه‌های گرم بر اساس مناطق مختلف جغرافیایی از ۳۰۰ تا ۳۰۰۰ کیلووات‌ساعت متفاوت است.

در این بین بهای برق مشترکان کم‌مصرف (در سقف مصرف ۵۰ درصد الگوی مصرف) تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی برابر صفر محاسبه می‌شود و تعرفه‌های برقی مصارف خانگی مشترکان در چارچوب الگوی مصرف هیچ تغییری نمی‌کند؛ به‌عبارت‌دیگر الگوی مصرف برق در ماه‌های غیر گرم در کل کشور ۲۰۰ کیلووات‌ساعت و در ماه‌های گرم برای مناطق عادی کشور ۳۰۰ کیلووات‌ساعت است.

الگوی مصرف برای ماه‌های گرم مناطق گرمسیر یک کشور ۳۰۰۰ کیلووات‌ساعت، مناطق گرمسیر ۲ کشور ۲۰۰۰ کیلووات‌ساعت، مناطق گرمسیر ۳ کشور ۱۰۰۰ کیلووات‌ساعت و مناطق گرمسیر ۴ کشور ۴۰۰ کیلووات‌ساعت بوده و باتوجه‌به ابلاغیه‌های توانیر الگوی فوق در ماه‌های گرم سال متفاوت خواهد بود.

تعرفه با ضریب ۱.۵ تا ۳.۵ برای مشترکان پر مصرف

همچنین برای مصارف بالا در ساعات اوج مصرف اعمال تعرفه‌های پلکانی پیش‌بینی شده است بدین ترتیب که برای مشترکان پرمصرف ضرایب قبوض برق به‌صورت پلکانی محاسبه شده و ممکن است ضریب آن از ۱.۵ تا ۳.۵ نیز برسد، اما امسال و به‌تازگی در کشور از پویشی با عنوان "باانرژی" رونمایی شده است که بر اساس آن و در صورت صرفه‌جویی ۱۵ درصدی در ۲۱ هفته مشترکان خانگی مشمول دریافت ۸۰ میلیون فقره جایزه از خودرو گرفته تا لوازم برقی کم‌مصرف، دوچرخه، بسته‌های اینترنتی می‌شوند.

کدام مشترکان و با چه مصرفی مشمول دریافت جوایز برقی می‌شوند؟

مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) در این باره با اشاره به این که طرح سراسری باانرژی از ابتدای خرداد تا پایان شهریور اجرا خواهد شد، گفت: مشترکان تجاری و خانگی می‌توانند با کاهش مصرف برق به‌صورت هفتگی طی ۲۱ هفته اجرای این پویش، امتیاز دریافت کرده و از جوایز متعدد و ارزنده پیش‌بینی‌شده در این پویش بهره‌مند شوند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین به مشترکان خانگی و تجاری که ۱۵ درصد مصرف برق خود را کاهش دهند، جوایز نفیسی مانند خودرو به‌صورت قرعه‌کشی اهدا خواهد شد.

رجبی مشهدی با اشاره به این که سال گذشته ۴۰ درصد از مشترکان خانگی در طرح کاهش مصرف برق مشارکت کردند، گفت: امسال باتوجه‌به افزایش طرح‌های تشویقی، تعداد بیشتری از مشترکان به این طرح بپیوندند.

چنانچه در ماه‌های غیر گرم سال به طور صحیح از تجهیزاتی مانند یخچال، فریزر، روشنایی استفاده شود، بی‌شک الگوی مصرف رعایت خواهد شد، این در حالی است که برای استفاده از کولرگازی در مناطق غیر گرم کشور سبب افزایش مصرف و تخطی از الگو می‌شود؛ بنابراین بهتر است مشترکان برق هنگام خرید لوازم برقی دقت کنند که تجهیزات برقی دارای برچسب و علامت استاندارد باشند.

تجهیزاتی همچون، یخچال، فریزر، لامپ که مصرف برق آنها در شبانه‌روز زیاد است، در صورت داشتن برچسب انرژی با رده‌های A و بالاتر، تأثیر بسزایی در مدیریت مصرف برق خواهد داشت.

روش‌های مدیریت مصرف کدام‌اند؟

بهترین روش برای کاهش مصرف برق و خاموش‌کردن تجهیزات برقی در زمانی که به آنها نیاز نیست، استفاده مناسب و به‌اندازه از تجهیزات برقی پرمصرف مانند ماشین لباسشویی، ظرفشویی، مایکروفر، اتو، سشوار و غیره و استفاده از تجهیزات پرمصرف و پرکاربرد بارده انرژی مناسب خواهد بود.

بنا به نظر متخصصان این حوزه تنظیم کولرهای گازی بر روز دمای آسایش یعنی در دمای ۲۴ درجه به بالا، راهکاری مؤثر در صرفه‌جویی است و اکثر متخصصان دمای ۲۴ درجه را دمای آسایش می‌دانند؛ علاوه بر این بنا به نظر متخصصان استفاده از لامپ‌های کم‌مصرف، تنظیم درجه کولر، رسیدگی و سرویس به‌موقع وسایل سرمایشی، می‌تواند صرفه‌جویی ۲۰ تا ۳۰ درصدی را به همراه داشته باشد./ایرنا


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس نوشته و متن روز جهانی دوقلوها | 25 عکس نوشته و پیامک تبریک روز جهانی دوقلوها