روش های جلوگیری از ترش شدن خرما


روش های جلوگیری از ترش شدن خرما

در این مقاله قصد داریم علت ترش شدن خرما و راه‌های جلوگیری از آن را بررسی می‌کنیم.با ما در ادامه همراه باشید و از اطلاعات مفید آن بهره‌مند شوید.

چرا خرما ترش میشود؟

خرما، میوه‌ای است با طعمی بی‌نظیر و خوشمزه، پر از ویتامین‌ها و مواد مغذی که ارزش غذایی بسیار بالایی دارد.
این میوه نه تنها به عنوان یک ماده‌ی غذایی مقوی شناخته می‌شود؛ بلکه به دلیل طعم دلپذیرش نیز مورد علاقه بسیاری از افراد قرار گرفته است.

یکی از مشکلاتی که ممکن است باعث کاهش تمایل مصرف‌کنندگان به خرید و استفاده از این میوه شود، ترش شدن آن است.
بسیاری از مردم از ترش شدن خرما گله‌مندند و به دنبال راه‌حل‌هایی برای جلوگیری از این موضوع هستند.

علت ترش شدن خرما

خرما یک میوه‌ی پرخاصیت و خوشمزه، حاوی مواد قندی و کربوهیدرات زیادی است.

اگر این خرمای خوشمزه در محیطی با رطوبت فراوان و اکسیژن قرار بگیرد؛ محیطی دلخواه برای رشد میکروارگانیسم‌هایی مانند باکتری‌ها و قارچ‌ها ایجاد می‌شود.
زمانیکه این میکروارگانیسم‌ها شروع به رشد کنند، خرما شروع به تغییر می‌کند و مزه‌ی ترشی به خود می‌گیرد.

مخصوصاً خرماهایی که رطوبت بیشتری دارند؛ سریع‌تر از خرمای خشک ممکن است ترش شوند؛ بنابراین علت ترش شدن خرما تعامل بین مواد غذایی موجود در خرما و میکروارگانیسم‌های فعال در محیط مرطوب است.
توجه داشته باشید که خرمای کرم زده با خرمای ترش شده بسیار متفاوت است و نباید از آن استفاده کنید.

روش های جلوگیری از ترش شدن خرما

چگونه از ترش شدن خرما جلوگیری کنیم؟

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم دلایل ترش شدن خرما به علت وجود میکروارگانیسم‌ها، وضعیت نگهداری نامناسب و تماس با رطوبت بیش‌ازحد رخ می‌دهد.

برای جلوگیری از ترش شدن خرما و نگهداری مناسب آن موارد زیر را می‌توانید در نظر بگیرید:

نگهداری در محیط خشک و خنک: خرماها را در محیطی خشک و با دمای پایین نگه دارید و در صورت امکان از یخچال برای نگهداری خرماهای تازه استفاده کنید.

استفاده از بسته‌بندی محکم: خرماها را در ظروف بسته‌بندی شده یا پلاستیک‌های مخصوص غذا نگه دارید تا از ورود هوا و رطوبت جلوگیری شود.

جلوگیری از تماس با آب: مطمئن شوید که خرماها در هنگام نگهداری با آب یا بخارآب تماس نداشته باشند.

کنترل حشرات: حشرات می‌توانند به خرما آسیب بزنند و باعث ترش شدن آن شوند؛ از اینکه محل نگهداری خرما خالی از حشرات باشد؛ اطمینان حاصل کنید.

حتماً بخوانید:
روش های جلوگیری از ترش شدن خرما

با خرمای خراب و ترش شده چه کاری میشه انجام داد ؟

در این بخش از دلگرم به شما همراهان عزیز همیشگی آموزش می دهیم که با خرمای ترش شده چکار کنید ، با ما همراه باشید.

بررسی منظم: هرچند وقت یکبار خرماها را نگاه کنید و هر خرمایی که علائم فاسد شدن و یا ترش شدگی را داشت، دور بریزید تا باقی‌مانده نیز آلوده نشود.

استفاده از نمک یا آب‌ لیمو: برخی از مردم برای نگهداری طولانی‌تر خرما، آن را در آب و نمک یا آب‌لیمو می‌خیسانند؛ این روش می‌تواند به کاهش رشد میکروارگانیسم‌ها کمک کند.

نگهداری در فریزر: اگر قصد نگهداری خرما برای مدت زمان طولانی دارید، می‌توانید آن‌ها را در فریزر نگه دارید تا از ترش شدن خرما جلوگیری کنید.

با رعایت این موارد، می‌توانید از طراوت و خوشمزگی خرما برای مدت زمان طولانی‌تری بهره‌مند شوید.

با خرمای ترش شده چیکار کنیم؟

خرمایی که نگهداری می‌کنیم اگر ترش شود؛ نشان‌دهنده وجود میکروارگانیسم‌ها و روند فساد آن است و باید با توجه به علت ترش شدن خرما راه‌حل‌های مناسبی برای مصرف یا استفاده از آن پیدا کنیم؛ در ادامه چند راه‌حل کلیدی آورده شده‌ است:

روش های جلوگیری از ترش شدن خرما

شربت

می‌توانید خرماهای ترش شده را با کمی آب و شکر بپزید تا یک شربت خوشمزه و غلیظ به دست آید.

این شربت می‌تواند در نوشیدنی‌ها یا حتی در غذاها به عنوان شیرین‌کننده استفاده شود.

مربا

با افزودن شکر، می‌توانید از خرماهای ترش شده یک مربای خرما خوشمزه تهیه کنید.

شیره خرما

شیره این میوه بسیار مقوی و پرطرفدار است و در بسیاری از دسرها از آن استفاده می‌‌شود.

طرز تهیه شیره خرما ترش شده

مواد لازم:

خرماهای ترش شده: 500 گرم
آب: 2 تا 3 پیمانه
شکر (اختیاری): به میزان دلخواه

دستور پخت:

ابتدا خرماهای ترش شده را خوب بشویید و هسته‌های آن‌ها را خارج کنید.

خرماها را به همراه آب در یک قابلمه بریزید و اجازه دهید تا به جوش بیاید؛ پس از اینکه جوش آمد، حرارت را کم کرده و به مدت حدود 45 دقیقه تا 1 ساعت دستگاه را روی حرارت ملایم نگه دارید تا خرماها کاملاً نرم شوند.

روش های جلوگیری از ترش شدن خرما

اگر دوست دارید شیره شیرین‌تر باشد، می‌توانید کمی شکر به آن اضافه کنید.
میزان شکر بستگی به میزان ترشی خرما و سلیقه شما دارد.

پس از اینکه خرماها نرم شدند؛ محتوای قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی سرد شوند.
محتوای سرد شده را در یک غذا ساز یا مخلوط‌کن بریزید و خوب مخلوط کنید تا یک مایع چسبناک به دست آید.

اگر مایع حاصل‌شده خیلی غلیظ است، می‌توانید کمی آب اضافه کنید و دوباره کمی آن را بپزید.
شیره حاصله را از طریق یک آبکش یا پارچه نوعی صافی به دور ریخته و شیره صاف در یک ظرف جداگانه ریخته و نگهداری کنید.
شیره خرمای ترش شده حاضر است!

سرکه خرما

سرکه خرما یکی از محصولات فرعی خرماست که با تخمیر عصاره خرما به وجود می‌آید.
این سرکه؛ همچون دیگر سرکه‌های حاصل از میوه‌ها، دارای خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی و ضد باکتریایی است.
مصرف به‌اندازه سرکه خرما می‌تواند به تقویت سیستم گوارشی کمک کند، سطح قند خون را تنظیم نماید و حتی سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت کند.

حتماً بخوانید:
روش های جلوگیری از ترش شدن خرما

سرکه خرما | روشی سریع و آسان جهت تهیه سرکه خرما + خواص

سرکه خرما یک مواد غذایی به حساب می آید که مصرف زیادی را در خانواده ها به خصوص خانواده های ایرانی دارد. در این مقاله یکی از سریع ترین و راحت ترین روش…

منبع : پسته رفسنجان


حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


جدیدترین عکس های 00:00 عاشقی با متن های رمانتیک