کرایه کامیونداران گوجه و خیار و بادمجان نیست! / قیمت لاستیک طی 20 روز بیش از 8 میلیون تومان گران شد


کرایه کامیونداران گوجه و خیار و بادمجان نیست! / قیمت لاستیک طی 20 روز بیش از 8 میلیون تومان گران شد

به گزارش رکنا، سیدجلال موسوی ، نایب رییس کانون سراسری انجمن های صنفی کارفرمایی کامیونداران کشور در گفتگو با خبرنگار رکنا گفت: بعد از گذشت یک سال هنوز کرایه کامیونداران اضافه نشده است. اواخر...

به گزارش رکنا، سیدجلال موسوی ، نایب رییس کانون سراسری انجمن های صنفی کارفرمایی کامیونداران کشور در گفتگو با خبرنگار رکنا گفت: بعد از گذشت یک سال هنوز کرایه کامیونداران اضافه نشده است. اواخر سال گذشته 30 درصد به کرایه کامیونداران اضافه شد که آن هم ابتدای سال 1402 اعمال شد. سال گذشته به ما گفته شد که قیمت ها افزایش پیدا نمی کند، اما قیمت همه کالاها افزایش پیدا کرد و بعد کرایه ما را هم افزایش دادند و آن هم فقط 30 درصد افزایش یافت. حتی برخی اقلام با افزایش 100 درصدی مواجه شد و کرایه های کامیونداران نسبت به تورم افزایش پیدا نکرد.

وی در پاسخ به این سوال که چه کسی متولی تعیین کرایه کامیونداران است، گفت: پیش از این کرایه ها را صنف کامیونداران، رانندگان و شرکت های حمل و نقل تعیین می کردند، اما متاسفانه در حال حاضر دولت به این مسئله ورود کرده است. با ورود آقای مخبر، کرایه کامیونداران در ستاد تنظیم بازار تعیین می شود و این در حالی است که قیمت خیار، گوجه و بادمجان باید در این ستاد تعیین شود و ستاد تنظیم بازار هیچ تناسبی با تعیین کرایه کامیونداران ندارد.

موسوی گفت: حتی صاحبان کالاها معتقدند که افزایش دستمزد و کرایه کامیونداران تاثیری بر قیمت کالاها ندارد. برای مثال در 22 تن بار که پایه ما در تریلی است، اگر 30 درصد به 15 میلیون تومان افزوده شود، چقدر می شود و اگر بر 22 تن تقسیم شود، چقدر می شود؟ آنقدر نیست که بر تورم اثر بگذارد، اما برخی معتقدند اگر کرایه ها بالا رود، قیمت کالاها افزایش پیدا می کند.

وی درخصوص تعیین کرایه کامیونداران براساس تن بر کیلومتر گفت: در سال 1397 که اعتراضات کامیونداران آغاز شد، من جزو گروه 9 نفره ای بودم که از سوی عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی وقت برای کارگروه انتخاب شدم. صد روز کاری 18 جلسه در کمیسیون های مختلف مجلس برگزار شد و حدود 7 جلسه با کمیسیون عمران به عنوان مهمترین کمیسیون مجلس داشتیم و در این مدت تنها دستاورد ما تعیین قیمت لاستیک با ارز 4200 تومانی بود که آن را هم بعد از حدود دو سال حذف کردند.

موسوی افزود: همان زمان قرار شد تن بر کیلومتر اجرایی شود و کارمزد و کمیسیونی نیز از کامیونداران گرفته نشود، که آن هم عملی و اجرایی نشد و حتی کارمزد و کمیسیون هم از راننده گرفتند، تا اینکه سال گذشته در بخشنامه 4/14 قرار شد برای امسال عملی شود و کرایه ها هم به صورت سلیقه ای 20 تا 30 درصد افزایش دادند.

وی تاکید کرد: مبنای ما درخصوص تن بر کیلومتر، متناسب سازی و همسان سازی است که ملاک ما برای پایه، کرایه بندرعباس است که تقریبا از همه جا قانونمندتر است. بدین ترتیب که اگر کامیونی از بندرعباس به مقصدی حرکت کند، کرایه آن را ملاک کرایه دیگر شهرها نیز قرار دهیم.

گرانی لاستیک، یکی دیگر از مشکل کامیونداران است

نایب رییس کانون سراسری انجمن های صنفی کارفرمایی کامیونداران کشور درخصوص مشکل دیگر کامیونداران که گرانی لاستیک است، گفت: اردیبهشت ماه سال جاری قیمت یک جفت لاستیک 24 میلیون و 500 هزار تومان بود و طی 20 روز گذشته به 32 میلیون و 800 هزار تومان رسیده است. در حال حاضر دو نوع لاستیک در بازار موجود است. لاستیک به قیمت آزاد و لاستیک سهمیه ای که به قیمت ارز نیمایی محاسبه می شود. قیمت یک جفت لاستیک ایرانی سهمیه ای در حال حاضر 19 میلیون تومان و قیمت یک جفت لاستیک ایرانی آزاد 29 میلیون تومان است که 10 میلیون تومان تفاوت قیمت دارد، اما تفاوت قیمت سهمیه ای و آزاد لاستیک های برند، خصوصا چینی ها حدود 2 میلیون تومان است که اغلب لاستیک های ارزانی که در بازار وجود دارد، کیفیت لازم را ندارند و کامیونداران مجبور هستند که لاستیک های باکیفیت برند و چینی که با لاستیک های اروپایی رقابت می کنند را تهیه کنند.

وی درخصوص مصرف لاستیک کامیونداران گفت: مصرف لاستیک به نسبت نوع خودرو متفاوت است. مصرف لاستیک خودروهای تک و 10 چرخ دو جفت در سال و تریلی 3 جفت در سال است.

مصاحبه کامل رکنا با نایب رئیس کانون سراسرس انجمن های صنفی کارفرمایی کامیونداران کشور را در اینجا بخوانید.


کرایه کامیونداران گوجه و خیار و بادمجان نیست! / قیمت لاستیک طی 20 روز بیش از 8 میلیون تومان گران شد

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دختر گمشده یسنا کیست و آخرین وضعیت گم شدنش چیست؟