عوامل مخفی آتش‌سوزی آشپزخانه که هرگز نمی‌دانستید!


عوامل مخفی آتش‌سوزی آشپزخانه که هرگز نمی‌دانستید!

آتش‌سوزی در آشپزخانه احتمالا یکی از تلخ‌ترین حوادثی است که ممکن است برای هریک از ما اتفاق بیفتد. طبق تحقیقات، منشأ بیشتر آتش‌سوزی‌های خانگی آشپزخانه است، زیرا وجود منابع حرارتی مانند اجاق‌گاز و وسایل برقی در کنار مواد اشتعال‌زا احتمال آتش‌سوزی...

آتش‌سوزی در آشپزخانه احتمالا یکی از تلخ‌ترین حوادثی است که ممکن است برای هریک از ما اتفاق بیفتد. طبق تحقیقات، منشأ بیشتر آتش‌سوزی‌های خانگی آشپزخانه است، زیرا وجود منابع حرارتی مانند اجاق‌گاز و وسایل برقی در کنار مواد اشتعال‌زا احتمال آتش‌سوزی در این مکان را افزایش می‌دهد. عوامل مختلفی وجود دارند که ممکن است موجب بروز آتش‌سوزی در آشپزخانه شوند و بیشتر حوادث به‌دلیل نداشتن اطلاعات کافی و سهل‌انگاری رخ می‌دهند. به‌منظور حفظ جان و مال شما، در ادامه نکاتی از راهنمای بیمه دات کام درباره عوامل مخفی زمینه‌ساز آتش‌سوزی در آشپزخانه را شرح داده‌ایم.

۱. نشتی گاز و انفجار در آشپزخانه
عوامل مخفی آتش‌سوزی آشپزخانه که هرگز نمی‌دانستید!

عوامل مخفی آتش‌سوزی آشپزخانه که هرگز نمی‌دانستید!

نشتی گاز یکی از خطرناک‌ترین حوادثی است که باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن برطرف شود، زیرا موجب گازگرفتگی، انفجار و آتش‌‌سوزی می‌شود. این مشکل ممکن است در انواع اجاق‌گازها و اتصالات رخ دهد. اصلی‌ترین نشانه‌ نشتی گاز در آشپزخانه استشمام بوی گاز است. پس از استشمام بوی گاز، ابتدا پنجره‌ها را باز کنید، اتصالات را بررسی کنید و برای رفع این مشکل با تکنسین متخصص تماس بگیرید.

دیگر نشانه‌های نشتی گاز عبارت‌اند از:

  • شنیدن صدای سوت ناشی از نشت گاز؛
  • وجود حباب در اطراف اجاق‌گاز.

۲. سیم‌کشی غیراستاندارد آشپزخانه

سیم‌کشی در آشپزخانه باید طبق اصول و استاندارد انجام شود و رعایت‌نکردن این موارد ممکن است عواقب و خطرات جبران‌ناپذیری داشته باشد و منجر به برق‌گرفتگی یا آتش‌سوزی شود.
یکی از مهم‌ترین خطرات سیم‌کشی‌های آشپزخانه وجود سیم‌های بدون حفاظ است. ازبین‌رفتن عایق و حفاظ نداشتن سیم‌ها موجب اتصال و جرقه الکتریکی شود که در شرایط مناسب موجب ایجاد حریق می‌شود.

۳. نصب نادرست هود

عوامل مخفی آتش‌سوزی آشپزخانه که هرگز نمی‌دانستید!

هود یکی از اجزای مهم آشپزخانه‌ است و باید به ایمنی و سلامت آن توجه کافی داشت. نحوه قرارگیری هود و اینکه در معرض شعله باشد، ممکن است موجب آتش‌سوزی‌های ناگواری شود.

فاصله مناسب میان گاز و هود یکی از نکات مهم است. به‌گفته‌ سخنگوی آتش‌نشانی تهران، فاصله میان گاز و هود نباید کمتر از ۷۰ سانتی‌متر باشد، در غیر این صورت اگر شعله گاز روشن شود، خطر ذوب‌شدن و سوختن برخی از فیلترها و حتی سوختن یا آتش‌گرفتن موتور هود وجود خواهد داشت.

۴. استفاده از میزان شعله‌ مناسب هنگام پخت‌وپز

هرگز نباید غذای رو اجاق گاز را همراه با شعله‌ زیاد و بدون نظارت رها کنید. خالی‌بودن ماهیتابه یا وجود روغن در آن، باعث داغ‌شدن بیش از حد و درنهایت ایجاد آتش می‌شود، زیرا روغن و حتی پوشش داخلی ماهیتابه اشتعال‌پذیرند.

۵. استفاده ناایمن از ابزار آشپزی

لوازمی که برای پخت غذا از فشار صنعتی استفاده می‌کنند، همان‌طور که باعث راحتی و صرفه‌جویی در وقت می‌شوند، می‌توانند خطرناک هم باشند. این لوازم بسیار کاربردی هستند اما در صورت سهل‌انگاری می‌توانند موجب مشکلات بزرگی شوند که رایج‌ترین این مشکلات انفجار و آتش‌سوزی است.

بعضی از راهکارهای جلوگیری از انفجار زودپز عبارت‌اند از:

  • از سالم بودن تمام قطعات زودپز خود اطمینان حاصل کنید.
  • پس از شنیدن صدای سوت حتما شعله اجاق‌گاز را کم کنید.
  • هرگز تا خروج کامل بخار از زودپز در آن را باز نکنید.

۶. خطرات جانبی آشپزخانه

عوامل مخفی آتش‌سوزی آشپزخانه که هرگز نمی‌دانستید!

الف. استعمال دخانیات

استعمال دخانیات یکی از اتفاقاتی است که در صورت سهل‌انگاری و بی‌دقتی می‌تواند به حادثه‌ای جبران‌ناپذیر در آشپزخانه منجر شود. در صورتی که بر اثر حواس‌پرتی فیلتر سیگار شما روی فرش یا حتی سیم‌های رابط آشپزخانه بیفتد، خطرات زیادی از جمله ایجاد آتش‌سوزی شما را تهدید خواهد کرد. به همین دلیل استعمال دخانیات در آشپزخانه به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود.

ب. استفاده از لباس آستین‌بلند

پوشیدن لباس مناسب هنگام پخت‌وپز امر بسیار مهمی است، زیرا در صورت بلندبودن آستین لباس یا استفاده از دستکش‌های گشاد احتمال ایجاد حریق افزایش می‌یابد. حتی بندها، جیب‌ها و کمربندهای شل و آویزان هم ممکن است با گیرکردن به ظروف داغ موجب آتش‌سوزی شوند. برای کم‌کردن احتمال آتش‌سوزی در آشپزخانه پیشنهاد می‌شود هنگام آشپزی حتما از لباس مناسب استفاده کنید.

ج. ترک‌کردن آشپزخانه

ترک‌کردن آشپزخانه هنگام پخت‌وپز یکی دیگر از عوامل ایجاد آتش‌سوزی است. حضور در آشپزخانه هنگام طبخ غذا از خطرات احتمالی جلوگیری می‌کند و در صورت ایجاد حریق می‌توانید به‌سرعت آن را مهار کنید و از بروز اتفاقات ناگواری مانند آتش‌سوزی جلوگیری کنید.

د. شست‌وشوی آشپزخانه

هنگام شست‌وشوی کف آشپزخانه حتما باید به سیم‌های محافظ و پریزها توجه کافی داشته باشید. در غیر این صورت هرگونه برخورد آب و مواد شوینده می‌تواند موجب ایجاد جرقه و آتش‌سوزی شود.

آیا راهی برای جلوگیری از خسارات ناشی از این حوادث وجود دارد؟

عوامل مخفی آتش‌سوزی آشپزخانه که هرگز نمی‌دانستید!

حتی به‌رغم مراقبت‌های فراوان نیز گاهی این اتفاقات ناگوار رخ می‌دهند و موجب خسارت‌های مالی جبران‌ناپذیری می‌شوند. تنها راه جبران این خسارات خرید بیمه آتش‌سوزی است. بیمه آتش‌سوزی منزل، به‌عنوان یکی از زیردسته‌های بیمه اموال، در روز حادثه به کمک شما می‌‌آید و خسارت‌ آتش‌سوزی را جبران می‌کند. در بیمه آتش‌سوزی ساختمان، شرکت بیمه متعهد به جبران زیان‌های مالی ناشی از وقوع آتش‌سوزی به اموال و دارایی‌های منقول یا غیرمنقول ‌بیمه‌گزار است. بیمه آتش‌سوزی خسارات جانی را پوشش نمی‌دهد.

پوشش‌های بیمه ‌آتش‌سوزی به دو دسته پوشش خطرهای اصلی و پوشش خطرهای اضافی تقسیم می‌شود. این بیمه شامل خسارت‌های مالی است و به‌هیچ‌عنوان خسارت‌های جانی را پوشش نمی‌دهد. این بیمه‌نامه ساختمان، لوازم منزل و کالاهای موجود در آن را پوشش می‌دهد. حتی فراتر از آن، بیمه آتش‌سوزی هزینه‌های پیشگیری از توسعه آتش (خرید لوازم اطفای حریق) را نیز جبران می‌کند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


استایل ساحلی شبنم مقدمی داور صداتو!