3 اقدام ثبات بخش در بازار پر نوسان ارز/ تمام مراحل توزیع ارز باید مورد رصد قرار بگیرد


3 اقدام ثبات بخش در بازار پر نوسان ارز/ تمام مراحل توزیع ارز باید مورد رصد قرار بگیرد

یک کارشناس اقتصادی، گسترش دامنه رصد مراحل توزیع ارز، کنترل تورم و حذف ارز سهمیه‌ای را سه اقدام اثر بخش در ایجاد ثبات در بازار ارز کشور بیان کرد.

3 اقدام ثبات بخش در بازار پر نوسان ارز/ تمام مراحل توزیع ارز باید مورد رصد قرار بگیرد

گروه بانک و بیمه بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ همزمان با آغاز دور جدید فعالیت‌های سوداگرایانه دلالان بازار ارز، مردم عادی به دلیل به دست آوردن سود ناشی از ما به تفاوت نرخ نرخ ارز بانکی با نرخ ارز بازار آزاد در مقابله صرافی‌ها تجمع کردند. این در حالی است که بانک مرکزی در بازار بین بانکی نیز از افزایش محسوس نرخ سود خبر می‌دهد.


وضعیت بازار ارز در روز‌های گذشته نشان از نوسانی شدن نرخ توافقی ارز در صرافی‌ها دارد ؛ حال پس از گذشت چند هفته از ابلاغ و اجرای سیاست‌های تشویقی بانک مرکزی و آرامش نسبی این بازار، صرافی‌های خیابان فردوسی برای باری دیگر شاهد شلوغی‌های سابق خود هستند.


«میثم مهرپور» کارشناس اقتصادی در گفتگو با بازارنیوز به سیاست‌های اخیر بانک مرکزی در کنترل بازار ارز اشاره و با تکیه بر این موضوع به تشریح اقدامات موثر در ایجاد ثبات در بازار ارز پرداخت و گفت: اقدامات و مصوبات هفته‌های اخیر بانک مرکزی در کنترل بازار ارز موثر واقع شده، اما کافی نبوده چرا که چالش‌های بازار ارز تنها با ابلاغ یک یا دو مصوبه حل نخواهد شد لذا مدیریت بازار ارز نیازمند اقدامات پایدار و موثری است که بتواند در بلند مدت مشکلات این حوزه را بر طرف سازد.


این کارشناس اقتصادی، انجام برخی از اصلاحات کلان اقتصادی را راهبردی مهم در کنترل بازار ارز بیان کرد و در تشریح آن اقدامات، گفت: در مرحله نخست، دولت با رصد تمامی مراحل عرضه و تقاضای ارز در بازار اعم از نحوه فروش، محل فروش، منابع مالی صرف شده برای خرید و همچنین محل خرج کرد آن، می‌تواند گام موثر و کارآمدی را در جهت مدیریت صحیح این بخش بردارد.


وی تاکید کرد: نگاه سیاست‌گذار به ارز باید به دید یک کالای مصرفی باشد تا با تکیه بر همین نگاه، بتواند تمامی مراحل عرضه آن را به صورت دقیق و کامل مورد رصد و بررسی قرار دهد.


مهرپور خاطر نشان کرد: متاسفانه شرایط اقتصادی کشور ما به گونه‌ای رقم خورده است که اکنون شاهد آن هستیم که در گوشه کنار خیابان‌های حوالی میدان فردوسی، دلار خرید و فروش می‌شود؛ تا زمانی که رصدی در قبال این گونه فعالیت‌های سوداگرانه وجود نداشته باشد، طبیعی است که بخش بزرگ و مهمی همچون ارز با کوچک‌ترین اقدام و یا خبری دچار نوسان شود.


این کارشناس اقتصادی گستردگی اطلاعات ناشی از رصد تحولات اقتصادی کشور به ویژه بازار ارز را شرایطی مطلوب برای سیاست‌گذاران اقتصادی کشور بیان کرد و گفت: مادامی که داده و اطلاعات اقتصادی سیاست‌گذاران ارشد کشور از وضعیت بازار ارز محدود باشد و ندانند که چه میزان معامله ارزی در چه حجمی انجام می‌شود نمی‌توان انتظار ثبات بازار ارز را در ذهن داشت.


وی کنترل نرخ تورم در اقتصاد کشور را اقدامی دیگر در ایجاد ثبات بازار ارز توصیف کرد و گفت: نرخ تورم ارتباط تنگاتنگی با تحولات بازار ارز دارد لذا دولت برای ثبات مداوم بازار ارز باید تلاش‌های گوناگونی را بر کنترل نرخ تورم داشته باشد.


مهرپور تشریح کرد: در طول سال‌های اخیر، کاهش شدید ارزش پول ملی باعث شده است که نگاه آحاد مردم به ارز و سکه طلا کاملا کالایی شده است لذا این مسئله باعث شده که به منظور حفظ ارزش سرمایه، تقاضا برای خرید ارز از شدت بیشتری برخودار شود.


این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: با تداوم روز افزون کاهش ارزش پول ملی، بعضای مواردی مشاهده شده است که برخی افراد برای انجام بعضی از مبالات خود از دلار و یا سکه طلا استفاده کنند به همین خاطر تا زمانی که آثار نرخ تورم بر اقتصاد ایران کمرنگ شنده باشد نمی‌توان انتظار ثبات در بازار‌های ارز و طلا در ذهن داشت.


وی حذف عرضه ارز سهمیه‌ای از سوی صرافی‌ها را گام مهمی در جهت مدیریت بهتر بازار ارز عنوان کرد و گفت: فروش ارز در ازای ارائه کارت ملی و شناسنامه سابقه‌ای طولانی مدت دارد و متاسفانه این رویه به رغم غیر منطقی بودن خود همچنان ادامه دارد.


مهرپور خاطر نشان کرد: ادامه این سیاست غلط ارزی باعث شده است که بازار فعالیت‌هایی سوداگرانه‌ای همچون همچون کارت ملی فروشی و شناسنامه فروشی در گوشه و کنار مجاورت صرافی‌های رسمی کشور رونق بگیرد؛ با انجام این کار عمللا منابع ارزی کشور را در اخیتر عده‌ای محدود قرار می‌دهیم.


این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: گرچه برای ارائه ارز‌های سهمیه‌ای قوانین و آیین نامه‌هایی تهیه و تدوین شده است، اما افراد متقاضی این نوع ارز صرفا متقاضی اصلی آن نیستند بلکه این افراد به دنبال سود احتمالی هستند که از محل فروش آن در بازار ارز به دست می‌آورند.


وی در پایان تاکید کرد: حذف ارائه ارز سهمیه‌ای آخرین اقدام ثبات بخشی است که باید در قبال بازار ارز انجام شود؛ در حال حاضر لزومی ندارد که یک شهرونده عادی برای مسافرت خارجی خود ارز سهمیه‌ای دریافت کنند چرا که عمده سفر‌های خارجی غیر ضرور و تفریحی است به همین خاطر افراد متقاضی این ارز باید به مانند دیگر نفرات ارز مورد نیاز خود را از ظریق بازار متشکل ارزی و صرافی‌های مجاز تهیه کنند.


پایان پیام//

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه بانک‌

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


وقتی نمک شرکت کننده بیشتر از مهران مدیری/همه از خنده رفتند روی هوا + فیلم