نشانه‌های کمبود آهن در کودکان


نشانه‌های کمبود آهن در کودکان

کمبود آهن می‌تواند روند رشد را در کودکان تحت تاثیر قرار داده و یا باعث کم‌خونی در آنها شود.

به گزارش بهداشت نیوز، آهن یک ماده مغذی است که نقشی حیاتی در رشد و نمو کودک ما دارد، اما بعضی از کودکان به دلایل مختلف به اندازه کافی به این ماده حیاتی دسترسی ندارند. در این مقاله درباره عوامل ایجاد فقر آهن در کودکان، نحوه تشخیص وجود کمبود آهن و همچنین چگونه پیشگیری از آن خواهیم خواند.

چرا آهن برای کودکان مهم است و منابع غذایی حاوی آهن برای کودکان و خطرات ناشی از کمبود آن چیست؟

آهن انتقال اکسیژن از ریه‌ها به نقاط مختلف بدن را تسهیل کرده و به عضلات کمک می‌کند که اکسیژن را ذخیره و مصرف کنند. اگر میزان کافی آهن در رژیم غذایی فرزند ما وجود نداشته باشد، کودک دچار فقر آهن خواهد شد. اما خوب است بدانیم که فقر آهن در کودکان شایع است.

فقر آهن ممکن است در سطوح مختلف ایجاد شود که از یک کمبود آهن کاملا خفیف تا یک کم‌خونی فقر آهن جدی (که در آن بدن به اندازه کافی گلبول قرمز سالم تولید نمی‌کند) را شامل خواهد شد. در صورت عدم درمان، فقر آهن می‌تواند رشد و نمو کودک را تحت تاثیر قرار دهد.

نشانه‌ها و علائم کمبود آهن در کودکان

اغلب علائم و نشانه‌های فقر آهن در کودکان تا هنگام بروز کم‌خونی ناشی از فقر آهن ظاهر نمی‌شوند. اگر کودک ما یک یا چند عامل خطر ایجاد فقر آهن را دارد، لازم است حتما با پزشک خود مشورت کنیم. علائم و نشانه‌های کم‌خونی فقر آهن شامل:

پوست رنگ‌پریده

خستگی

دست و پای سرد

کندی در رشد و نمو

کم‌اشتهایی

تنفس سریع غیر طبیعی

مشکلات رفتاری

عفونت‌های مکرر

ولع غیرطبیعی برای خوردن موادی مثل خاک و یخ

منبع: abidipharma

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت کودک

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


توصیه عجیب بهرام بیضایی به بهاره رهنما