کوفته آرد نخودچی با سس سرکه
بفرمائید یک دستور کوفته دیگه براتون آوردم ، البته این کوفته تو خونه ما زیاد خورده نمیشه اما برای این که آرشیو مطالبم کامل بشه درستش کردم ، خیلی هم خوشمزه بود و لذت بردیم.
اگه تو شهر شما کوفته خاصی درست میشه خوشحال میشم دستورشو بهم یاد بدین.
مواد لازم :
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
آرد نخودچی ۳ قاشق غذا خوری
پیاز متوسط دو عدد
سیب زمینی متوسط و هویج متوسط یک عدد از هر کدام از خودم تو دستور اضافه کردم
نمک ، فلفل ، زردچوبه و زعفران آب کرده به میزان لازم
نصف استکان سرکه
نصف قاشق غذاخوری شکر
طرز تهیه :
گوشت چرخ کرده را با آرد نخودچی پیاز رنده شده و میزان لازم نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و ورز بدین
تا این شکلی بشه ، اگه به دستتون میچسبه دستتون را با آب خیس کنید و ورز بدین.
من کمی آب سرد به این مواد اضافه کردم.
کف ماهیتابه روغن بریزید و روی حرارت بذارین و گلوله های اندازه نارنگی بردارین و تو دست گرد کنید و همه طرفش را سرخ کنید.
حالا میریم سراغ سس کوفته :
اون یکی پیاز که داشتیم را خلال کنید و تو روغن تفت بدین تا طلایی و سبک بشه ، بهش زردچوبه اضافه کنید و تفت بدین و رب را هم تو این مرحله اضافه کنید و تفت بدین ، سیب زمینی و هویج را پس از پوست کندن مکعبی خرد کنید ، سیب زمینی و هویج تو دستور اصلی نیست و به این مواد اضافه کنید.
سه چهار لیوان آب جوش به این مواد اضافه کنید. نمک و فلفل را هم تو این مرحله اندازه کنید.
کوفته های سرخ شده را به سس در حال جوش اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید و بذارین کوفته ها مغز پخت بشن.
در قابلمه را دقت کنید که کامل نذارین ، نصفه بذارین که بخار ازش بیرون بیاد و کوفته هاتون ترک نخورن.
البته این کوفته همش گوشته هیچ اتفاقی براش نمیفته ، این نکته را بیشتر برای کوفته هایی که توش برنج و لپه و …. داره استفاده کنید که کوفته هاتون وا نرن.
یک ربع مانده به تکمیل مراحل پخت سرکه و شکر را با هم مخلوط کنید همراه با ۲ ۳ قاشق زعفران آب کرده به سس اضافه کنید و اجازه بدین سس غلیظ و خوشمزه بشه.
من که خیلی دوست دارم تو سس کوفته نون تلیت کنم و بخورم ، البته از ترس چاقی خیلی کم اینکارو میکنم دیگه!
این رنگ سس کوفته مال رب گوجه است!
با گوشت تازه فریزر نرفته کوفته خیلی عالی تر می شه درست کنید.