طرز تهیه کوفته دال عدس
طرز تهیه کوفته دال عدس غذای گیاهی مخصوص رژیم و گیاهخواری
مواد اولیه :
ابتدا عدس قرمز یا همان دال عدس را خوب پاک کرده، میشوییم و با 1/5 لیوان آب و کمی نمک میپزیم.بلغور را نیز پاک کرده، میشوییم و هنگامی که مقداری از آب عدس باقی ماند، به آن اضافه میکنیم.درب قابلمه را محکم میبندیم تا بلغور با بخار عدس خوب نرم شود و اگر بلغور زود نرم نشد میتوانید یک دوم لیوان آب جوش اضافه کنید، اما در نهایت و پس از پخته شدن، این مخلوط نباید آب داشته باشد.در تابه روغن میریزیم و پیاز رتده شده را ابتدا بدون روغن و بعد از تبخیر شدن آبش با مقداری روغن تفت میدهیم.رب گوجهفرنگی را به پیاز اضافه میکنیم و چند دقیقهی دیگر تفت میدهیم.مخلوط رب و پیاز را به عدس و بلغور پخته شده میافزاییم و هم میزنیم.آب لیمو، نمک، فلفل و جعفری را به مواد درون قابلمه اضافه میکنیم و با دست خوب ورز میدهیم تا همهی مواد با هم ترکیب شوند.از مواد به اندازهی یک گردو برمیداریم و هر تکه را به شکل کوفتههای دراز شکل میدهیم.کوفته را در دیسی میچینیم و اطراف آن را با برگ کاهو تزیین میکنیم.
1) کوفته عدس بدون پخت مجدد و به صورت سرد سرو میشود.
2)این کوفته معمولا با کاهو سرو میشود.
3)کوفته عدس جزو غذاهای گیاهی است ولی اگر دوست داشتید مقداری گوشت چرخکرده هم به آن اضافه کنید.
نوش جان
برای 6 نفر
عدس قزمز1لیوان |
بلغور گندم (ریز و مخصوص کوفته)1ونیم لیوان |
پیاز (متوسط و رنده شده)1عدد |
روغنبه میزان لازم |
رب گوجه فرنگی1ونیم قاشق سوپخوری |
آبلیمو1ونیم لیوان |
جعفری (ساطوری شده)4قاشق سوپخوری |
نمکبه میزان لازم |
فلفل قرمزبه میزان لازم |
طرزتهیه:
ابتدا عدس قرمز یا همان دال عدس را خوب پاک کرده، میشوییم و با 1/5 لیوان آب و کمی نمک میپزیم.بلغور را نیز پاک کرده، میشوییم و هنگامی که مقداری از آب عدس باقی ماند، به آن اضافه میکنیم.درب قابلمه را محکم میبندیم تا بلغور با بخار عدس خوب نرم شود و اگر بلغور زود نرم نشد میتوانید یک دوم لیوان آب جوش اضافه کنید، اما در نهایت و پس از پخته شدن، این مخلوط نباید آب داشته باشد.در تابه روغن میریزیم و پیاز رتده شده را ابتدا بدون روغن و بعد از تبخیر شدن آبش با مقداری روغن تفت میدهیم.رب گوجهفرنگی را به پیاز اضافه میکنیم و چند دقیقهی دیگر تفت میدهیم.مخلوط رب و پیاز را به عدس و بلغور پخته شده میافزاییم و هم میزنیم.آب لیمو، نمک، فلفل و جعفری را به مواد درون قابلمه اضافه میکنیم و با دست خوب ورز میدهیم تا همهی مواد با هم ترکیب شوند.از مواد به اندازهی یک گردو برمیداریم و هر تکه را به شکل کوفتههای دراز شکل میدهیم.کوفته را در دیسی میچینیم و اطراف آن را با برگ کاهو تزیین میکنیم.
نکات:
1) کوفته عدس بدون پخت مجدد و به صورت سرد سرو میشود.
2)این کوفته معمولا با کاهو سرو میشود.
3)کوفته عدس جزو غذاهای گیاهی است ولی اگر دوست داشتید مقداری گوشت چرخکرده هم به آن اضافه کنید.
نوش جان