طرز تهیه آش دوغ اردبیل


طرز تهیه آش دوغ اردبیل

آش دوغ یکی از آش های سنتی استان اردبیل می باشد که طرفداران زیادی دارد و معمولا هر کسی که به این استان سفر می کند این آش را امتحان می کند.

طرز تهیه آش دوغ اردبیل

علاوه بر اردبیل در شهرهای دیگر نیز این آش تهیه می شود ولی مواد داخل آن تا حدودی متفاوت است .اما همه این آش ها در مواد اصلی که شامل دوغ ،نخود و سبزی است مشترکند.در ارومیه ، ایلام،همدان و چندین شهر دیگر این آش نیز تهیه می شود.آش دوغ طعم ترش و عظر خوبی دارد و به کسانی که غذاهای ترش دوست دارند توصیه می شود.در این آش اگر به جای دوغ از ماست پاستوریزه استفاده می کنید بهتر است در کنار آن کره محلی را فراموش نکنید زیرا عطر خوبی به این غذا می دهد.همان طوری که از اسم این غذا پیداست مهم ترین ماده تشکیل دهنده آن دوغ است.دوغ ماده لبنی است که از کره به دست می آید.نوع سنتی دوغ با نوع صنعتی آن که امروزه بیشترین مورد استفاده را دارد متفاوت است.دوغ تأمین کننده یک چهارم نیاز روزانهٔ بدن به کلسیم و حاوی ویتامین‌های ب۲ و ب۶ و ب۱۲ است و از این رو قوی‌کننده استخوانها می‌باشد.وجود باکتری‌های مفیدی چون استرپتوکوکوس، ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگارس در دوغ اثرات بسیار مفیدی بر سلامت دستگاه گوارش دارد و مانع رشد ارگانیسمهای مضر می‌شوند.دوغ به دلیل طبیعت سرد، علائم گرمازدگی، خستگی و عطش را التیام می بخشد.معمولا برای طعم‌دارکردن دوغ از نعنا، پونه، کاکوتی یا گلبرگ‌های خردشده گل‌محمدی و برخی عرقیات استفاده می‌شود که علاوه بر ایجاد طعم خوشایند، بر خواص درمانی دوغ می‌افزاید.دوغ حاوی نعنا و پونه، به ترشح شیره معده و هضم غذا کمک می‌کند و نفخ حاصل از دوغ را رفع و دل پیچه را التیام می‌بخشد. این دوغ خنک‌کننده محیط دهان بوده و به گردش هر چه بهتر خون کمک کرده، مجاری گوارشی را ضدعفونی و برای رفع سکسکه و اسهال ناشی از گرمی هوا نافع و به عملکرد مطلوب کبد کمک می‌کند. دوغ حاوی کاکوتی، مقوی قلب و معده بوده و مسکن سردردهای ناشی از گرمی هواست و به دلیل خاصیت ضدعفونی‌کنندگی، کرم‌کش قوی بوده و خلط‌آور خوبی است و برای التیام علائم رماتیسم نافع است. دیگر خواص دوغ کاکوتی شبیه به دوغ نعناست.

مواد لازم برای پخت آش دوغ اردبیلی:

سبزی آش (گشنیز، تره، در صورت تمایل اسفناج)........................................................500گرم
دوغ..........................................................................................................................2 لیتر
نخود پخته شده.........................................................................................................1 پیمانه
برنج..........................................................................................................................1 پیمانه
تخم مرغ....................................................................................................................1 عدد

گام 1:

دوغ را با یک عدد تخم مرغ مخلوط می کنیم و هم میزنیم تا کاملا در آن حل شود،این کار را برای این انجام می دهیم تا دوغ دچار تغییرات شمیایی نشود یا به اصطلاح نبرد. (در صورتی که دوغ خیلی آبکی بود و غلظت کمی داشت می توانیم چند قاشق ماست به آن اضافه کنیم).

گام 2:

سپس قابلمه را روی شعله زیاد میگذاریم تا به جوش آید.در این مرحله باید پیوسته دوغ را هم بزنیم.کلا این آش نیاز به هم زدن طولانی مدت روی شعله دارد

گام 3:

پس از اینکه دوغ به جوش آمد، برنج را اضافه می کنیم و هم میزنیم.

گام 4:

پس از پخت برنج تقریبا(حدودا 15 دقیقه بعد)سبزی را که قبلا خیلی خوب ریز خورد کرده بودیم اضافه می کنیم و می گذاریم تا رنگ سبزی تیره شود و بپزد

گام 5:

در آخر نخود را که قبلا کاملا خیس خورده و پخته شده است را اضافه می کنیم.در این مرحله نمک را به آش اضافه می کنیم.چون اگر از اول نمک را اضافه کنیم باعث بریدن دوغ می شود.

گام 6:

حدود 15تا 20 دقیقه بعد آش آماده می شود.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه انواع آش و سوپ

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


رئیسی دستور داده تا 3 میلیارد یورو در اختیار نیرو‌های مسلح قرار داده شود