خواص لبو در بارداری | بایدها و نبایدهای مصرف لبو در حاملگی


خواص لبو در بارداری | بایدها و نبایدهای مصرف لبو در حاملگی

در دوران بارداری تغذیه مادر و جنین از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و اینکه املاح و مواد معدنی و ویتامین های ضروری این دوره از مواد طبیعی و غذایی به دست بیاید بسیار اهمیت دارد. یکی از این مواد طبیعی پر خاصیت لبو می باشد.

خوردن لبو در بارداری چه فواید و عوارضی دارد؟

خوردن لبو در بارداری، می‌تواند در جلوگیری از بروز عوارض ناشی از بارداری نقش زیادی داشته باشد. چغندر قرمز با خواص بی‌نظیر و طبعی گرم و تر، در این دوران حساس، به سلامت بیشتر شما و جنین، کمک شایانی می‌کند.
چغندر قرمز از قدیم مورد توجه بوده و گفته می‌شود حدود چهار قرن قبل از میلاد، مردم از خواص درمانی آن استفاده می‌کرده‌اند. چغندر به صورت پخته لبو نامیده می شود. لبو رنگ قرمز و ظاهر جذابی دارد و حاوی میزان زیادی آنتی اکسیدان، سدیم و میزان کمی چربی است. طبع لبو معتدل است و منبع خوبی برای تامین اسید فولیک (Folic Acid) بدن به حساب می‌آید. به همین دلیل خوردن لبو در دوران بارداری، به مادران باردار توصیه می‌شود که در ادامه با برخی خواص آن آشنا خواهید شد.

فواید خوردن لبو در دوران بارداری

خواص لبو در بارداری | بایدها و نبایدهای مصرف لبو در حاملگی

۱. افزایش میزان آهن خون

کم خونی در تمام طول زندگی یک خانم می‌تواند مشکل‌ساز باشد، اما این مسئله در دوران بارداری جدی‌تر است. خوردن لبو در دوران بارداری، میزان آهن خون را افزایش می‌دهد و آهن نیز با افزایش میزان هموگلوبین خون به طور موثری از کم خونی جلوگیری خواهد کرد.

۲. تقویت استخوان‌ها

بارداری موجب مصرف ذخایر کلسیم بدن مادر می‌شود. اما نگران نباشید، چون در این مورد هم خوردن لبو کارساز است. لبو حاوی مقدار زیادی کلسیم و سیلیس است که به جلوگیری از تجزیه استخوان‌ها و پوک شدنشان کمک کرده و میزان استقامت فیزیکی زنان باردار را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد. علاوه بر این تورم دردناک مفاصل را که در اثر اضافه وزن در بارداری بروز می‌کند، می‌توان با خواص ضدالتهابی لبو تا حدود زیادی کاهش داد.

۳. رشد مناسب جنین با اسید فولیک

یکی از مهم‌ترین مواد مغذی‌ که جنین باید در رحم مادر دریافت کند، اسید فولیک است. وجود ذخایر کافی اسید فولیک در بدن مادر، به جهت رشد بافت‌ها و تشکیل و توسعه ستون فقرات جنین، به‌خصوص در سه ماهه اول، امری ضروریست. لبو به عنوان منبعی عالی از اسید فولیک می‌تواند خطر نقایص تولد را تا حدود زیادی کاهش دهد.

خواص لبو در بارداری | بایدها و نبایدهای مصرف لبو در حاملگی

۴) بهبود عملکرد سیستم گوارش

یبوست و اسیدی شدن سیستم گوارش، مشکلی شایع در میان زنان باردار است. چغندر قرمز به عنوان منبعی غنی از فیبر، ملین، نرم کننده و ادرار آور بوده و در کاهش اختلالات گوارشی بسیار مؤثر عمل می‌کند. ضمنا فیبر فراوان این سبزی پر خاصیت، کاهش دهنده‌ مؤثر چربی خون و درمان‌کننده التهاب مجاری ادرار است.

۵. بهبود سلامت کبد

رنگدانه‌ای مغذی به نام بتاسیانین در چغندر قرمز وجود دارد که باعث حذف مواد سمی از کبد و خون شده و به پیشگیری از رسوب اسید‌های چرب در کبد کمک می‌کند. یک کبد سالم، عملکرد مناسب سیستم گوارش و همچنین بدنی سالم و مناسب برای دوران بارداری را به ارمغان می‌آورد.
همچنین چغندر قرمز سرشار از کربوهیدرات‌ها، ویتامین A ،B، C و پروتئین است. مصرف لبو در بارداری باعث کاهش فشار خون و نیز تصفیه خون می‌شود. ناگفته پیداست که تمام این موارد در رشد یک جنین سالم بسیار مؤثرند.

حتماً بخوانید:
خواص لبو در بارداری | بایدها و نبایدهای مصرف لبو در حاملگی

میزان کالری، ارزش غذایی و خواص چغندر

چغندر یا لبو یکی از سبزیجات بسیار خوشمزه است که خواص بسیاری نیز دارد. در این مطلب قصد داریم میزان کالری، ارزش غذایی و خواص چغندر یا لبو را ذکر…

عوارض مصرف لبو در بارداری

دقت داشته باشید که خوردن هر کدام از میوه‌ها یا سبزیجات در دوران بارداری باید به صورت متعادل باشد، چون ممکن است مصرف بیش از حد آن‌ها عوارض جانبی زیادی داشته باشد. برای مثال، مصرف بیش از حد چغندر قرمز می‌تواند به خاطر نیترات، بتائین و فیبر موجود در این خوراکی، مشکلات جدی گوارشی و عوارضی نظیر اسهال، استفراغ و تهوع را ایجاد کند.
ضمنا در صورت بروز علایم هر گونه آلرژی، به هیچ وجه نباید مصرف این سبزی را ادامه دهید.


حتما بخوانید: سایر مطالب گروه بارداری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انواع فونت و متن بسم الله الرحمن الرحیم برای بیو اینستا