راه‌اندازی سایت کارگاهی و نمایشگاهی روستای «کاج» ظرف 2 سال آینده


راه‌اندازی سایت کارگاهی و نمایشگاهی روستای «کاج» ظرف 2 سال آینده

رئیس اداره میراث‎فرهنگی، گردشگری و صنایع‎​دستی رزن و درگزین از پیش بینی افتتاح و راه اندازی سایت کارگاهی و نمایشگاهی روستای کاج ظرف دو سال آینده خبر داد.

شهروز کهیایی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به کلنگ زنی سایت کارگاهی و نمایشگاهی روستای کاج در سال گذشته اظهار کرد: با راه اندازی تعاونی روستا در سال گذشته برای سایت کارگاهی و نمایشگاهی سه هکتار زمین از طریق تعاونی تملک و موافقت اصولی آن صادر شده و در مرحله اداری و استعلامات قرار دارد.

وی تعداد کارگاه های پیش بینی شده در این سایت را ۱۰۰ کارگاه اعلام کرد و گفت: در این سایت محوطه کارگاهی و محوطه نمایشگاهی به صورت جدا از هم بوده و در قسمت کارگاه ساخت محصولات و در قسمت نمایشگاهی بحث عرضه، فروش و بازاریابی و سفارشات محصولات مدنظر خواهد بود ضمن اینکه براساس پیش بینی ها ساخت و احداث این سایت به اعتباری افزون بر ۱۵۰ میلیارد تومان نیاز خواهد داشت.

کهیایی تصریح کرد: در سند راهبردی سه ساله استان همدان در برش شهرستانی برای روستای کاج برنامه هایی پیش بینی شده بود که ایجاد سایت کارگاهی و نمایشگاهی روستا با هدف ساماندهی کارگاه های روستا و برندسازی محصولات صنایع دستی روستا و بازاریابی را می توان یکی از برنامه های پیش بینی شده برای این روستا برشمرد.

وی با اشاره به اینکه روستای کاج خوشه صنعتی محسوب می شود، افزود: این روستا در زمینه هنرهای صنایع دستی مختلف از جمله خراطی، قاب سازی، میز کنسول و آینه کارهای خوبی را انجام می دهد و بیشترین علت شهرت این روستا در بحث هنر قاب سازی بوده که اشتغال اکثریت اهالی روستا در کنار دامداری و کشاورزی به این هنرها موجب شده کاج یکی از روستاهای شاخص و بدون بیکار شهرستان باشد و حرف اول را از نظر اقتصادی در سطح روستاهای استان بزند.

کهیایی در ادامه تعداد مجوزهای صادر شده برای کارگاه های این روستا را ۱۲۰ مورد برشمرد و یادآور شد: در حال حاضر از این تعداد، ۷۰ کارگاه در سطح روستا فعالیت دارد و برای ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده اند که به طور قطع با راه اندازی سایت مورد نظر این کارگاه ها به این سایت سوق داده خواهند شد.

وی همچنین با اشاره به اینکه در روستای کاج از روستاهای هدف گردشگری توابع بخش شاهنجرین شهرستان درگزین امکانات و تأسیسات گردشگری وجود ندارد و این امر یکی از مشکلات و دغدغه های اهالی این روستای گردشگری و خوشه صنعتی است، ادامه داد: با راه اندازی سایت کارگاهی و نمایشگاهی با جذب سرمایه گذار برای فاز بعدی ایجاد یک سایت اقامتی با زیرساخت های گردشگری را در برنامه خواهیم داشت.

کهیایی در ادامه با اشاره به ۱۳۹ آثار تاریخی در شهرستان رزن و درگزین خاطرنشان کرد: از این تعداد ۴۸ اثر تاریخی مربوط به درگزین بوده که تاکنون ۲۰ اثر ثبت فهرست آثار ملی کشور شده و ۱۰ پرونده نیز برای ثبت در آثار فهرست ملی در دست اقدام قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: از ۱۳۹ اثر تاریخی در شهرستان رزن و درگزین، ۹۱ اثر نیز به شهرستان رزن اختصاص داشته که از این تعداد، ۹۱ اثر ثبت فهرست آثار ملی بوده و ۱۰ اثر هم برای ثبت در دست اقدام و پیگیری است.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر تولیدات صنایع دستی روستای بدون بیکار و خوشه صنعتی کاج به ویژه هنرهای صنعت قاب سازی، آینه و میز کنسول آن به کشورهایی چون عراق، ترکیه و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود که هنرمندان قاب سازی روستا با هنرهایی چون خوشنویسی و نقاشی و تابلوفرش های تولید شده در روستا را در این قاب ها به نمایش گذاشته اند.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه همدان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


سطوح سه گانه تحلیل خودکشی در ایران