بایدن با حمله نظامی به سوریه چه پیامی را مخابره کرد؟


بایدن با حمله نظامی به سوریه چه پیامی را مخابره کرد؟

خبرگزاری آریا- به دستور «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا نیروهای ارتش این کشور شامگاه پنج‌شنبه حملات هوایی را علیه زیر ساخت‌هایی در شرق سوریه انجام دادند.

بایدن با حمله نظامی به سوریه چه پیامی را مخابره کرد؟
خبرگزاری آریا- به دستور «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا نیروهای ارتش این کشور شامگاه پنج‌شنبه حملات هوایی را علیه زیر ساخت‌هایی در شرق سوریه انجام دادند.
چندین رسانه دیگر نیز به نقل از مقامات ناشناس در دولت ایالات متحده مدعی شدند که حمله هوایی علیه مواضع نیروهای نظامی هم پیمان ایران در سوریه با تأیید و موافقت «جو بایدن» رئیس جمهور این کشور صورت گرفته و ادعا می‌شود که هدف آن تلافی حمله‌های راکتی به پایگاه‌های ایالات متحده در عراق است.
این حمله‌های هوایی علیه خاک سوریه نخستین اقدام نظامی دولت جدید آمریکا است؛ دولتی که در هفته اول آغاز به کار خود همواره مدعی تمرکز بر چالش‌های برخاسته از جانب رقیب خود در شرق دور، یا همان کشور چین بود.
"جو بایدن" در اولین اقدام نظامی در خارج از آمریکا به مقرهای الحشدالشعبی در خاک سوریه حمله کرد که به نظر بسیار ناشیانه بود و در آغاز راه بسیاری از همفکران و متحدانش را مایوس کرد و این سوال را برجا گذاشت که این اقدام تحت فشار داخلی و بازیگران منطقه ای بوده یا گافی از جانب تیم مشاورانش؟
دستور حمله به نیروهای الحشدالشعبی در مرزهای سوریه از سوی بایدن که به انتقام حمله هفته قبل گروه های شبه نظامی نامشخص به پایگاه آمریکایی ها در اربیل در کردستان عراق صورت گرفت، چرا ناشیانه و ناپخته تلقی می شود؟، برای این منظور به نکاتی باید توجه داشت که در بطن ماجرا نهفته است:
- هدف قرار دادن مقر نیروهای الحشدالشعبی در مرزهای سوریه درحالی صورت گرفت که حمله موشکی به اربیل مشخص نیست کار چه گروه هایی است، فعلا همه خبرها حول آن حادثه به حدس و گمان و اتهامات معمول آمریکایی هاست که بدون سند و مدرک مطرح می کنند
- حمله آمریکا به مواضع نیروهای مقاومت در مرزهای سوریه رسما حمله به ارکان و سازمان رسمی رزم عراق تلقی می شود، چرا که الحشدالشعبی بخشی از بدنه نیروهای مسلح عراق و تحت فرماندهی نخست وزیر این کشور است که فرمانده کل قوا نیز به حساب می آید
- در این ماجرا وزیر دفاع آمریکا در اقدامی عجیب در ارتباط با این حمله، اقدام به دروغگویی کرد و مدعی شد که این حمله را با طرف عراقی هماهنگ کرده است ولی وزارت دفاع عراق متقابلا این ادعا را رد و تکذیب کرد
- این حمله هم از منظر داخلی و هم بین المللی اقدامی غیر قانونی تلقی می شود، بطوری که "تیم کین" عضو کمیته خدمات نیروهای مسلح سنای آمریکا خواستار توضیح درباره توجیه حقوقی این حمله شد و "ماری آلن" یک استاد دانشگاه حقوق نوتردام هم آن را نقض قوانین بین المللی دانست، چرا که منشور ملل متحد استفاده از نیروی نظامی در خاک کشور دیگر را تنها در زمان حمله مسلحانه به کشور مدافع، قانونی می داند
- این حمله نقض کامل حاکمیت سوریه تلقی می شود؛ تجاوز به قلمرو یک کشور مستقل که اتفاقات دمکرات ها تا پیش از این ترامپ را بخاطر چنین رفتارهای ابهانه ای سرزنش می کردند
- این اقدام جو بایدن، نقض حاکمیت عراق و اقدامی غیر قانونی هم هست، چرا که هم اکنون آمریکایی ها براساس قانون پارلمان عراق در این کشور بطور غیرقانونی حضور دارند
- یک گاف دیگر هم اینکه وزیر دفاع آمریکا گفته که براساس اطلاعات دریافتی، مطمئن شده که حمله به اربیل کار نیروهای الحشدالشعبی بوده است، این درحالی است که الحشدالشعبی در اقلیم کردستان عراق نیرویی ندارد و به علاوه منابع موجود در آن منطقه معتبر نیستند، چرا که به لحاظ سیاسی با الحشدالشعبی زاویه دار هستند
به این ترتیب اقدام بایدن در اولین گام کلا ناشیانه و غیرحرفه ای بود که تنها دو توجیه می توان بر آن وارد دانست، اول اینکه "این اقدام تحت فشارهای داخلی صورت گرفت و بیشتر کارکرد داخلی داشت" و دوم اینکه "بپذیریم بایدن از یک تیم مشاوران غیر حرفه ای و ناشیبهره می برد"!
درصورتی که بایدن بخواهد در همین چارچوب سیاست های منطقه ای خود را تنظیم کند، باید در آینده منتظر رفتارهای متناقض و پیچیده تر دولت وی در روابط خارجی این کشور باشیم؛ البته نباید فراموش کرد که طرفداران ترامپ در سنا و کنگره، بویژه نئوکان ها تلاشخواهند کرد بایدن را در حوزه سیاست خارجی و سیاست های خاورمیانه ای اش، در همان مسیری که ترامپ طی می کرد، هدایت کنند.

بایدن با حمله به سوریه محور مقاومت را هدف قرار داد
شب گذشته مناطقی در بوکمال و قائم در شرق سوریه و هم مرز با عراق هدف بمباران آمریکا قرار گرفتند. منابع سوری حاصل این بمباران را یک شهید و چند مجروح و منابع نزدیک به مخالفان سوری عدد جان باختگان این عملیات را 17 تن به علاوه چندین مجروح اعلام کرده اند.
- آمریکا مدعی است این حملات را در واکنش به حملات اخیر به فرودگاه اربیل و منطقه سبز عراق صورت داده است این در حالی است که همچنان بانی و عامل عملیات در اربیل نامشخص است و حملات اخیر به منطقه سبز بغداد نیز از سوی برخی تحلیلگران همچنان مشکوک و گونه ای توطئه با هدف زمینه سازی حمله به مقاومت ارزیابی می شود.
- عملیات دیشب با دستور مستقیم بایدن صورت پذیرفته و از مفاد بیانیه پنتاگون مشخص می شود که این عملیات حاوی پیام برای ایران، حزب الله، مقاومت عراق و سوریه است. این بدان معناست که تبلیغات عبری_عربی در جهت دادن به ذهن رییس جمهور امریکا در هدف قراردادن محور مقاومت موفق عمل کرده است. چنانکه از اخبار این روزها دریافت می شود بخش مهمی از گفتگوهای تلفنی نتانیاهو و سلمان با بایدن بر مساله ایران در منطقه متمرکز بوده است
- از زاویه ای دیگر حملات دیشب به شرق سوریه را می توان روی دیگری از سکه پرونده هسته ای ایران تحلیل کرد سکه ای که دریک طرف آن اصرار بر مذاکره حک شده و برطرف دیگر آن فشارهایی از جنس حمله نظامی به منافع ایران و محور مقاومت حک گردیده است.
- اگرچه پیش از این و به کرات حملاتی این چنین خشونت آمیز در سوریه از ناحیه اسرائیل و بدون آنکه رژیم آن را گردن گیرد صورت می پذیرفت اما با عملیات دیشب به نظر می رسد فضای دشمنی با ایران و محور مقاومت وارد فاز جدیدی شده است و می توان انتظار داشت این اخرین اقدام از این دست نباشد.

پیام دولت بایدن خطاب به ایران: همه گزینه ها بر روی میز است
سی و شش روز بعد ورود بایدن رئیس جمهور جدید آمریکا به کاخ سفید، جنگنده های آمریکایی مواضع نیروهای مقاومت در مرز عراق و سوریه را بمباران کردند تا اولین اقدام نظامی دولت بایدن رقم بخورد.
دولت بایدن که با شعار احیای دیپلماسی برای حل و فصل مسائل بین المللی قدرت را در دست گرفته است، اقدام نظامی را قبل از تحقق هر نوع دیپلماسی در رابطه با ایران بکار گرفت.
همزمان اصرار در اعمال فشار به اشکال مختلف و یکجانبه گرایی توسط ترامپ و تحقیر متحدان، عملا دولت آمریکا را به نوعی انزوا کشاند. اتفاقات ماه ها و هفته های آخر زمامداری او نشان داد کاخ سفید در چه ورطه سیاهی گرفتار آمده بود.
مرور اظهارات و مواضع قبلی و کنونی اعضای تیم سیاست خارجی بایدن هم به روشنی نشان می دهد آنها همیشه به طراحی یک تهدید معتبر برای نمایش اقتدار خود اندیشیده اند. بلینکن وزیر خارجه آمریکا بارها در دوران قبل از وزارتش تصریح کرده است دیپلماسی باید همواره به ضمیمه اعمال یک تهدید معنادار پیش برود.
سابقه این دیدگاه به عبارت معروف همه گزینه ها روی میز است در دوره اوباما بازمیگردد. بلینکن که در آن زمان معاون وزیرخارجه و به نوعی کارآموز مدرسه اوباما محسوب می شود اکنون تلاش دارد تا با بروزرسانی این قضیه آن را در رویکردهای خارجی آمریکا اعمال نماید.
اما بازگشت آمریکا به مدل کهنه پیشین حتی اگر با مقداری بروزرسانی همراه باشد یک نقشه قابل پیش بینی است و دست دشمن رو و البته خالی است.
نقاط ضعف دولت بایدن به مراتب بیشتر از دولت اوباما است و وضعیت آمریکا شکننده تر از سابق. همزمان ایران اسلامی توانسته از یکی از مراحل سخت تاریخی و دوران فشار حداکثری با سربلندی بیرون آید و این موفقیت با وجود تمام لطماتی که به کشور وارد شده است برای آمریکا و اروپا قابل تحمل نیست و راهبرد آنان تضعیف اعتماد به نفس ملی و تخریب مولفه های قدرت میهن اسلامی است.
آمریکا در شرایطی که اجازه آزادسازی یک میلیارد دلار از دارایی های مسدود شده ملت ایران در کره جنوبی را می دهد مواضع مقاومت را در سوریه هدف قرار می دهد. توجه به ترکیب اقدامات دشمن می تواند ما را در تنظیم یک پاسخ مقتدرانه راهنمایی کند تا در همین مرحله مانع اجرای نقشه های بعدی آمریکا شود.

تحرکات مشکوک آمریکایی‌ها در مرز عراق و سوریه
یکی از فرماندهان سازمان بدر عراق از تحرکات مشکوک آمریکایی ها در نوار مرزی سوریه و عراق خبر داد.
به گزارش المعلومه، «قصی الانباری» مسئول سازمان بدر در استان الانبار اعلام کرد که آمریکا تحرکات جدیدی را در نوار مرزی میان عراق و سوریه آغاز کرده است.
وی افزود: بعد از هدف قرار دادن مقرهای نیروهای حشد شعبی در این منطقه، تحرکات آمریکا آغاز شده است.
الانباری تاکید کرد: هدف از این تحرکات انتقال عناصر داعش به خاک عراق است. نیروهای حشد شعبی مستقر در مرزهای سوریه و عراق در حالی هدف حملات آمریکایی‌ها قرار گرفتند که تحرکات این نظامیان در منطقه مذکور شدت گرفته است.
وی گفت: حضور نیروهای حشد شعبی در مرزهای مشترک میان سوریه و عراق یک مانع بزرگ در برابر آمریکا و مزدوران تروریست آن به شمار می‌رود.
الانباری بیان کرد: نیروهای حشد شعبی سریال عبور عناصر داعش از طریق موصل و منطقه حصیبه غربی را قطع کردند. وی تصریح کرد: آمریکایی‌ها به دنبال ایجاد گذرگاه‌های امن برای ورود عناصر داعش از سوریه به عراق هستند.
لازم به ذکر است که آمریکایی‌ها به تازگی مقرهای نیروهای حشد شعبی در خاک سوریه در نزدیکی مرزهای عراق را هدف قرار گرفته‌اند.

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


لخته خون گوشتی شبیه جگر در پریودی چیست و چه علتی دارد‌؟ +‌روش درمان