شتاب توسعه روستایی قائمشهر زیر چتر طرح هادی


شتاب توسعه روستایی قائمشهر زیر چتر طرح هادی

ساری - ایرنا - سرپرست بخشداری قائمشهر تسریع در اجرای طرح‌های توسعه روستایی از جمله طرح هادی را از دستاوردهای دولت توصیف کرد و گفت: از سال گذشته تاکنون طرح‌هادی در 40 روستای این شهرستان اجرا و یا به مرحله اجرایی رسیده است.

عمران عباسی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این شهرستان دارای ۱۱۱ روستا است افزود: اجرای طرح هادی از جمله اقدامات موثر دولت برای توسعه و عمران روستاها و همچنین کاهش مهاجرت روستاییان به شهر است که خوشبختانه در یک سال اخیر ۴۰ روستای این شهرستان میزبان اجرای کامل طرح هادی بودند.

وی توسعه راه های روستایی را از مهم‌ترین اقدامات طرح هادی عنوان کرد و گفت: در این راستا طرح هادی در روستای ملک کلا با یکهزار و ۴۰۰ متر جدول گذاری و سه هزار و ۵۰۰ متر آسفالت با اعتبار بیش از ۸۰۰ میلیون تومان انجام شد.

سرپرست بخشداری قائمشهر ادامه داد: اجرای طرح هادی در روستاهای آهنگرکلا بیشه‌سر نیز با جدول گذاری به طول ۲ هزار و ۶۰۰ متر و آسفالت ریزی به میزان یکهزار و ۷۲۰ تن را در یکسال اخیر انجام دادیم که برای این منظور یک میلیارد و ۸۸ میلیون تومان از محل اعتبار دولت هزینه صرف شد.

عباسی با بیان اینکه طرح هادی در روستاهای کروا، موارم کلا، المشیر و چفته کلا با بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اجرا شد، گفت: اجرای جدول گذاری فاز نخست روستای میدانسر به طول یکهزار و ۴۰۰ متر، آسفالت به میزان ۲ هزار متر مربع و هزینه ایی بالغ بر یک میلیارد و ۵۸۰ میلیون تومان و همچنین اجرای فاز اول جدول‌گذاری روستای سراج‌کلا به طول یکهزار و ۹۰۰ متر و هزینه ایی بالغ بر یک میلیارد و ۱۵۵ میلیون تومان اجرا شد.

وی به اجرای جدول گذاری روستای قادیکلای بزرگ به طول یکهزار و ۳۰۰ متر، آسفالت به میزان سه هزار و ۲۵۰ متر مربع و هزینه ایی بالغ بر یک میلیارد و ۵۱۰ میلیون تومان اشاره کرد و گفت: اجرای طرح هادی در روستاهای دیوکلاسفلی، جنید و لاکپل، فندری و واکی کلا با بیش از ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان اجرا شده است.

سرپرست بخشداری قائمشهر با اشاره به اینکه طرح هادی در روستاهای باغدشت، خرماکلا، ریکنده، شهرودکلا و میدانسر با بیش از چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اجرا شد، افزود: این طرح در روستای حاجیکلا صنم ، قراخیل، شامی کلا، رستم کلا و شاخ گلی نیز با اعتباری بالغ بر سه میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان انجام شد.

عباسی گفت: طرح هادی در روستاهای فندری، کوتنا، افراتخت، دینه سر، رکن‌کلا، تالارپشت سیمرغ، برج خیل، نوکلا، جمال کلا و شهرود کلا با بیش از یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان اجرا شده است که شامل جدول گذاری، دیوار سنگی، اجرای کانیو یا جوبکشی، خاکبرداری و غیره بوده است.

وی همچنین تامین اعتبار برای اجرایی شدن طرح های هادی را در یک سال اخیر بی سابقه توصیف کرد و گفت: خوشبختانه اعتبارات خوبی برای توسعه زیرساختی روستاهای قائمشهر اختصاص یافت که به طور کامل هزینه شد.

عضویت ۶۴۰ نفر در صندوق توسعه روستایی قائمشهر

بخشدار مرکزی قائمشهر صندوق توسعه روستایی نمونه بارز در توانمندسازی روستا عنوان کرد و گفت: یک سال اخیر صندوق حمایت از توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی با تعداد ۶۴۰ نفر عضو و اعتباری بالغ بر ۱۳ میلیارد ریال تشکیل شده است. این صندوق ها علاوه بر ایجاد اشتغالزایی، نقش بسزایی هم در ایجاد صنعت گردشگری ایفا کرد.

عباسی به تخصیص اعتبار بیش از ۲ میلیارد و ۹۸۷ میلیون تومانی تسهیلات صندوق توسعه ملی برای ۱۱۳ نفر از عشایر شهرستان خبر داد و افزود: به منظور دریافت تسهیلات مشاغل خانگی ۲۲ طرح به بانک عامل معرفی شدند که ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان جذب شد.

وی سیل سال ۹۸ را یکی از بزرگ ترین چالش برای زندگی مردم روستایی قائمشهر توصیف کرد و گفت: علاوه بر کمک های مردمی و ترمیم سریع روستاها، ۲۴۶ نفر نیز برای برخورداری از تسهیلات سیل به بانک‌های عامل معرفی شدند که خشبختانه تقریبا بخش قابل توجهی از آنها موفق به اخذ وام ارزان قیمت شدند.

بخشدار قائمشهر از میزان هشت میلیارد و ۴۵۷ میلیون تومان در خواست تسهیلات سیل تاکنون مبلغ هفت میلیارد و ۸۸۳ میلیون تومان جذب شد و همچنین به منظور دریافت تسهیلات سیتا ۶۸ طرح به بانک عامل معرفی شدند که منجر به جذب بیش از هفت میلیارد و ۸۶۵ میلیون تومان شده است.

تامین آب کشاورزی روستایی قائمشهر در طرح هادی

عباسی از اجرای طرح "لاینینگ" آب کشاورزی به طول ۵۳ هزار و ۱۶۰ متر و هزینه ایی بالغ بر چهار میلیارد و ۶۷۹ میلیون تومان خبر داد و افزود: اجرای طرح مرمت و لایروبی آب بندان در سطح ۸۰ هکتار و هزینه سه میلیارد و ۶۷۵ میلیون تومان و لایروبی انهار هم در سطح ۵۶ کیلومتر و هزینه ایی بیش از ۳۰۰ میلیون تومان اجرا شده است.

وی اجرای این طرح ها را برای تامین آب در بخش کشاورزی روستاهای قائمشهر بسیار حیاتی توصیف کرد و گفت: مدیریت آب در این شهرستان همواره یکی از چالش ها بوده است.

عباسی با بیان اینکه طرح حفر و تجهیز چاه در سطح ۲۸ روستا با اعتباری بیش از یک میلیارد و ۷۹۳ میلیون تومان اجرا شده است، افزود: این طرح نیز در راستای تامین آب کشاورزی انجام شد تا در فصول گرم سال بر بخش کشاورزی دغدغه ای برای تامین آب وجود نداشته باشد.

بخشدار قائمشهر ادامه داد: در راستای طرح هادی یکسال اخیر طرح تجهیز و نوسازی ۱۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی در بخش روستایی شهرستان انجام شد که برای آن بیش از ۲ میلیارد تومان اعتبار صرف شد.

عباسی همچنین گفت: طرح تعریض و اصلاح سردهنه ها نیز به حجم ۵۰۰ متر مکعب و اعتبار ۴۵۰ میلیون تومان، طرح کانال انتقال آب به طول چهار هزار و ۵۵۰ متر و هزینه بیش از ۳۰۰ میلیون تومان اجرا شده است.

وی در پایان از احداث گلخانه لیموترش در سطح ۱۱ هکتار خبر داد و گفت: روستای خرماکلا قائمشهر بعنوان دهکده لیموترش گلخانه ای ایران شناخته شده است.

بخشدار قائمشهر اظهارداشت: توسعه زیرساخت های روستایی و همچنین تامین نیازهای ارتباطی ، خدماتی و همچنین مطالبات بخش کشاورزی روستاها نه تنها می تواند از مهاجرت جلوگیری کند، بلکه در ارتقا اقتصادی روستایی و تامین نیازهای اساسی کشور نیز اثرگذار است.

عباسی روستاها را رگهای حیاتی اقتصاد مازندران توصیف کرد و گفت: اجرای طرح هادی و دیگر طرح های توسعه روستایی به نوعی سرمایه‌گذاری پرسود برای دولت و بخش خصوصی است که مزایای آن شامل همه اقشار جامعه می شود.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه مازندران

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


چراغ سبز قایدی برای بازگشت به استقلال