در حفظ محیط زیست در کل کشور اهمال کرده‌ایم/ تبریز دومین شهر آلوده کشور


در حفظ محیط زیست در کل کشور اهمال کرده‌ایم/ تبریز دومین شهر آلوده کشور

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور حفاظت از محیط زیست را وظیفه همگانی دانست و عوان کرد: ما در مورد حفظ محیط زیست در کل کشور قدری اهمال کرده‌ایم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور حفاظت از محیط زیست را وظیفه همگانی دانست و عوان کرد: ما در مورد حفظ محیط زیست در کل کشور قدری اهمال کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار ایلنا از تبریز، عیسی کلانتری در آیین بهره برداری از واحد تصفیه پساب و امحاء گازهای آلاینده شرکت پتروشیمی تبریز، اظهار کرد: حفظ محیط زیست وظیفه همگانی است و متعلق این دولت یا آن دولت نیست.

وی با بیان اینکه در استقرار صنایع بزرگ و جانمایی آنها در کلانشهرها محاسبه درست انجام نشده است، افزود: به عنوان مثال در دو کلانشهر اصفهان و تبریز که بادها همیشه از غرب به شرق می‌وزد، صنایع آلاینده نیز درست در غرب تاسیس شده اند.

کلانتری خاطرنشان کرد: علت آلایندگی تبریز این است که اصول اولیه محیط زیست را در استقرار صنایع رعایت نکرده‌اند و تمام آلایندگی ها وارد شهر می‌شود و ما مجبور به هزینه های گزاف برای رفع آلایندگی هستیم.

وی ادامه داد: مسئله دیگر در استقرار صنایع برای کلان‌شهرها در نظر نگرفتن فاصله آنها از تمرکز جمعیتی است؛ به دلیل حمل و نقل آسان و رفت و آمد سریع کارگران به محیط کار، فاصله محل صنایع بزرگ و آلاینده با مکان های ساکن جمعیت رعایت نشده است و ما امروز گرفتار معضل آلایندگی در کلانشهرها هستیم.

رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به تاثیر آلایندگی ها بر افزایش مرگ و میر کرونا گفت: طبق تحقیقات دانشگاه های آمریکا، به ازای یک واحد افزایش ذرات پی ام، هشت درصد بیماران کرونا بیشتر می میرند.

وی با اشاره به افزایش تمرکز خودروها و صنایع در شهرها اظهار کرد: امروزه مصرف گازوئیل و مازوت به دلیل تردد کامیون های بالای ۵۰ سال در شهرها و استقرار صنایع افزایش یافته است که بزرگ ترین آلایندگی شهرها هستند و با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، توان نوسازی خودروهای دیزلی با سرعت بیشتر را نداریم.

کلانتری خاطرنشان کرد: فقط در تهران در فصل پاییز ۶۰ درصد آلایندگی ها مربوط به خودروهای دیزلی و ۲۰ درصد مربوط به سوخت نیروگاه ها است.

وی با بیان اینکه شرکت پتروشیمی تبریز اولین کارخانه ای است که آلایندگی ندارد و اگر شرایط امروز پایدار باشد می تواند به عنوان شرکت سبز ثبت شود، افزود: امیدوارم بقیه صنایع آلاینده نیز از این سیاست پتروشیمی تبریز پیروی کنند تا شهرها از آلودگی پاک شود.

رییس سازمان محیط زیست با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار برای عسلویه هزینه شده است که به خاطر صرفه جویی ۲ میلیارد دلاری امروز منطقه قابل سکونت نیست، گفت: متاسفانه در قانون بودجه پیش‌بینی نادرست شده است که صنایع آلاینده را جریمه کرده و پولش را به شهرداری بدهیم، در حالی که پول جریمه صنایع آلاینده باید صرف رفع آلایندگی همان کارخانه ها و شهرها شود.

کلانتری با اشاره به اجرای طرح احیای دریاچه ارومیه، این طرح را یکی از بزرگ ترین و ماندگارترین طرح زیست محیطی اعلام کرد و گفت: در سال ۱۳۹۴ یک دهم واحد فشار خون مردم تبریز به خاطر غبارهای نمکی بالا رفت و اگر این گونه پیش می رفت باید تبریز تخلیه می شد.

تبریز دومین شهر آلوده کشور
محمدرضا پورمحمدی در آیین افتتاح و بهره برداری از پروژه‌های شرکت پتروشیمی تبریز با قدردانی از عملکرد این شرکت گفت: پتروشیمی تبریز نقش بسیار مهمی در توسعه استان دارد.

وی با اشاره به رعایت اصول زیست محیطی در این شرکت عنوان کرد: این مجموعه باید الگوی مناسبی برای سایر واحدهای تولیدی و صنعتی استان معرفی شود.

وی استفاده صحیح از منابع و امکانات را یکی از اساسی‌ترین مولفه‌های توسعه همه جانبه در جوامع نام برد و افزود: این امر باید با حفظ محیط زیست و به خطر نینداختن زندگی نسل آتی همراه باشد وگرنه چندان اهمیتی نخواهد داشت.

استاندار آذربایجان شرقی در همین راستا با اشاره به آثار منفی صنعتی شدن جوامع در آلودگی محیط زیست ادامه داد: بلندمرتبه سازی‌ها نیز هویت شهرها را نابود کرده و خسارات بسیاری را در کشورهای مختلف به بار آورده است.

پورمحمدی به استقرار بسیاری از کارخانجات و واحدهای تولیدی در مرکز و بافت شهری برخی کشورها نیز اشاره کرد و ادامه داد: توجه به اصول زیست محیطی توسط واحدهای صنعتی و تولیدی باید تا جایی ادامه یابد که تمامی این واحدها بتوانند مصداق صنعت پاک و سبز باشند.

وی با بیان اینکه در گذشته‌هایی نه چندان دور، شهر تبریز به باغ شهری مشهور بوده است، عنوان کرد: غفلت و بی توجهی‌ها باعث شده که تبریز فعلی، دومین شهر آلوده کشور باشد.

وی همچنین با قدردانی مجدد از توجه به اصول زیست محیطی در پتروشیمی تبریز اظهار کرد: پیگیری‌های لازم برای ارتقا این مجموعه مهم به مجموعه‌ای سبز را از سازمان محیط زیست کشور انجام خواهیم داد.

طرح پوشش گذاری و امحا گازهای آلاینده پتروشیمی تبریز صبح امروز توسط معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و استاندار آذربایجان شرقی به بهره برداری رسید.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!