باید از منابع محدود آب و انرژی به درستی استفاده کنیم


باید از منابع محدود آب و انرژی به درستی استفاده کنیم

استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر این‌که باید از منابع محدود آب و انرژی به درستی استفاده کنیم، گفت: در کنار اقداماتی که برای تأمین آب شرب مورد نیاز شهروندان انجام می‌شود، اصلاح الگوی مصرف و جلوگیری از هدررفت آب نیز باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

محمدرضا پورمحمدی در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان، با بیان این‌که کمبود آب، مسئله دیروز و امروز نیست، افزود: امسال به خاطر شیوع بیماری کرونا، این مسأله تشدید شد و قطع آب در شهر تبریز مشکلاتی را برای شهروندان به وجود آورد.

وی افزود: خوشبختانه با تلاش و هماهنگی دستگاه‌های مسئول، مسأله کمبود آب در روزهای اخیر حل شده؛ اما برای بلندمدت و حل قطعی این مشکل، عزم جدی برای متعادل کردن میزان تولید و مصرف آب ضروری است.

وی، انتقال آب رود ارس به تبریز را راهکار ضروری حل این مشکل عنوان کرد و گفت: به صورت جدی پیگیر اجرای این طرح هستیم و با توجه به مشکل تأمین اعتبار به خاطر تحریم‌های اقتصادی، راه‌حل‌های جایگزین تعریف شده و این طرح اجرایی می‌شود.

پورمحمدی بر همکاری بیشتر سیستم بانکی استان برای پرداخت تسهیلات بازسازی در مناطق زلزله‌زده میانه و سراب تأکید کرد و گفت: واحدهایی که عملیات بازسازی آن‌ها شروع شده باید تا پایان مهر تکمیل شوند و به این منظور تسریع در پرداخت تسهیلات بانکی ضروری است.

وی با اشاره به این‌که 80 درصد از واحدهای احداثی در این مناطق، در مرحله اسکلت‌گذاری هستند، افزود: 20 درصد از واحدهای آسیب‌دیده، هنوز شروع به بازسازی نشده‌اند و باید بررسی شود که آیا صاحبان این واحدها قصد بازسازی ندارند یا مانعی برای بازسازی آن‌ها وجود دارد.

استاندار آذربایجان‌شرقی ادامه داد: در هر حال باید تکلیف تمام واحدهای آسیب‌دیده تا قبل از فرارسیدن فصل سرما، روشن شود و بعد از شروع فصل سرما شاهد مشکلات مردم در این مناطق نباشیم.

وی با قدردانی از تلاش‌های دستگاه‌های مسئول در روند بازسازی مناطق زلزله‌زده، گفت: تجربه خوبی در مدیریت این حادثه به دست آمد، به نحوی که در دو ماه اول، اسکان اضطراری و موقت به صورت کامل انجام شد و روند بازسازی نیز به‌رغم مشکلات، خوب پیش می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: پایین بودن خسارات این زلزله در مقایسه با شدت آن، به دلیل مقاوم‌سازی خانه‌های روستایی در سال‌های اخیر بود و باید به این موضوع توجه شود که ادامه این روند، تاب‌آوری مناطق روستایی را در برابر حوادث افزایش می‌دهد.

پورمحمدی همچنین از تلاش‌های انجام‌یافته برای جبران خسارات ناشی از سیل در برخی از مناطق استان قدردانی کرد و گفت: اختصاص اعتبارات این حوزه به مرمت و تقویت زیرساخت‌های این مناطق تجربه خوبی بود که باید مستندسازی و مدون شود.

از نظر تولید و مصرف، سر به سر هستیم

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی نیز در بررسی آخرین وضعیت تأمین آب شرب تبریز و مشکلات این حوزه، گفت: نیاز آبی شهر تبریز در حال حاضر 5600 لیتر بر ثانیه است که از نظر تولید و مصرف، سر به سر هستیم.

علیرضا ایمانلو افزود: در روزهای اخیر با اقداماتی مثل جایگزینی آب صنعت و واحدهای کوچک تجاری و حفر چاه‌های جدید، مشکل قطعی آب را در تبریز مرتفع کردیم، اما برای حل قطعی این مشکل، انتقال آب ارس ضروری است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این خصوص، با اشاره به افزایش 18 درصدی تولید آب شرب در سال جاری، گفت: گزارش‌ها، افزایش پنج تا شش درصدی مصرف آب را پیش‌بینی می‌کرد، اما امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا، مصرف آب در تبریز 38 درصد افزایش یافت.

جواد رحمتی با بیان این‌که این افزایش شدید، موجب قطعی آب در هفته‌های گذشته شد، افزود: خوشبختانه با هماهنگی، پیگیری و برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده و اقداماتی نظیر تقویت ایستگاه‌ها و افزایش ظرفیت برداشت آب، فعلا این مشکل رفع شده است.

وی، حل قطعی مشکل کمبود آب شرب تبریز را در گرو اجرای طرح انتقال آب ارس دانست و گفت: در سال 96 و پس از تصویب شورای اقتصاد، موضوع تأمین اعتبار این طرح از طریق فاینانس مطرح شد، اما به دلیل تحریم‌ها امکان این کار فراهم نشد.

وی با بیان این‌که برآورد اعتبار این طرح، 688 میلیون یورو است، افزود: تأمین این اعتبار از توان اعتبارات دولتی خارج است و باید از طریق فاینانس تأمین کنیم که پیگیری‌ها در این زمینه انجام می‌شود.

وی از اقداماتی نظیر افزایش ظرفیت برداشت از منابع آبی، هدایت صنایع و برخی از مشترکان واقع در مسیر انتقال آب زرینه‌رود به سمت استفاده از آب چاه، حفر چاه‌های جدید، تقویت ایستگاه‌های توزیع و تکمیل خط انتقال آب نهند به تبریز به عنوان راه‌حل‌های کوتاه‌مدت برای تأمین آب شرب مورد نیاز شهروندان تبریزی نام برد و گفت: انتقال آب ارس، راه‌حل مطمئن و اساسی این موضوع است.

تسریع در روند بازسازی، نیازمند همکاری سیستم بانکی است

‌مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان نیز در بخش دیگری از جلسه، گزارشی از روند بازسازی خانه‌های روستایی در مناطق زلزله‌زده میانه و سراب ارائه کرد و گفت: 17 میلیارد تومان از تسهیلات بازسازی این مناطق هنوز از سوی بانک‌ها تعیین تکلیف نشده است و تسریع در روند بازسازی، نیازمند همکاری سیستم بانکی است.

حافظ باباپور با بیان این‌که از مجموع سه هزار واحد احداثی در این مناطق، 350 واحد تکمیل و تحویل شده است، افزود: 1407 واحد معادل 47 درصد از واحدها نیز سقف‌ریزی شده است.

وی با بیان این‌که 195 میلیارد تومان تسهیلات بازسازی برای این مناطق تصویب شده بود، گفت: تاکنون 70 میلیارد تومان از این تسهیلات پرداخت و 88 میلیارد تومان نیز عقد قرارداد شده است.

وی با بیان این‌که 83 درصد از واحدهای احداثی، تسهیلات مرحله اول را دریافت کرده‌اند، افزود: تسریع در روند بازسازی مناطق زلزله‌زده نیازمند همکاری بیشتر بانک‌های عامل در پرداخت تسهیلات است.

امسال 797 میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی استان وارد شد

معاون سازمان جهاد کشاورزی استان هم در این جلسه، در تشریح روند بازسازی واحدهای دامی در مناطق زلزله‌زده سراب و میانه، گفت: از دو هزار واحد دامی در این مناطق، عملیات بازسازی 186 واحد به اتمام رسیده، 256 واحد در مرحله اسکلت و 337 واحد نیز در مرحله پی‌کنی و فونداسیون هستند.

فیروز باقرزاده همچنین گزارشی از حوادث پیش‌بینی‌نشده بخش کشاورزی در سال زراعی جاری ارائه کرد و گفت: امسال 797 میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی استان وارد شد که عمده آن ناشی از سرمازدگی بوده است.

وی، ارزش خسارات ناشی از سیل را در برخی از مناطق استان، 162 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: برای جبران این خسارت‌ها، 30 میلیارد تومان تسهیلات کم‌بهره و 16 میلیارد تومان کمک بلاعوض تصویب شده است.

مدیران کل راه و شهرسازی و راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان هم گزارشی از خسارت‌های واردشده به زیرساخت‌ها و ابنیه جاده‌ای استان در اثر زلزله و سیل ارائه کردند.

محمدباقر هنربر، مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی هم با قدردانی از خدمات و تلاش‌های دستگاه‌های مسئول در مدیریت حوادث اخیر در استان، گفت: با توجه به شیوع کرونا و بارش‌های آخر سال 98، مشکلاتی در روند بازسازی مناطق زلزله‌زده به وجود آمد، اما با پیگیری‌های استاندار و تلاش مدیران دستگاه‌ها، روند بازسازی در هفته‌های اخیر سرعت گرفته و تلاش می‌کنیم تا پایان مهر کار بازسازی را تکمیل کنیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز پس از ارائه گزارش از سوی مدیران دستگاه‌های مسئول، با بیان اینکه بازسازی مناطق زلزله‌زده سراب و میانه با مشارکت خود مردم و اهالی روستاها انجام می‌شود، گفت: وظیفه دولت در این زمینه، هماهنگی برای پرداخت تسهیلات بانکی و تأمین مصالح مورد نیاز است و دستگاه‌ها باید تا پایان روند بازسازی وظایف خود را به صورت جدی انجام دهند.

جواد رحمتی با اشاره به گزارش روند بازسازی مناطق زلزله‌زده سراب و میانه، گفت: 95 درصد از واحدهای آسیب‌دیده برای دریافت تسهیلات به سیستم بانکی معرفی شده‌اند و لازم است در روند پرداخت تسهیلات تسریع شود تا قبل از فصل سرما بتوانیم همه واحدها را تکمیل کنیم.

به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان‌شرقی، جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان به منظور بررسی آخرین وضعیت بازسازی مناطق زلزله‌زده شهرستان‌های میانه و سراب، جبران خسارت‌های ناشی از سیل در برخی از مناطق استان و همچنین موضوع کمبود آب شرب شهر تبریز به ریاست استاندار آذربایجان شرقی برگزار شد.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آذربایجان شرقی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


عکس | قابی دیدنی از بازیگر زن پُرحاشیه در حرم امام رضا(ع)