معرفی و آموزش کار با سامانه شاد ؛ شبکه آموزشی دانش آموزان در دوران کرونا


مطلب معرفی و آموزش کار با سامانه شاد ؛ شبکه آموزشی دانش آموزان در دوران کرونا برای اولین بار در وب سایت تکراتو - اخبار روز تکنولوژی نوشته شده است. - تکراتو - اخبار روز تکنولوژی - - https://techrato.com/ معرفی و آموزش کار با سامانه شاد را در این نوشتار به بررسی می‌گذاریم. این سامانه‌ای برای آموزش مجازی به دانش‌آموزان در دوران کرونا است. ویروس...

معرفی و آموزش کار با سامانه شاد را در این نوشتار به بررسی می‌گذاریم. این سامانه‌ای برای آموزش مجازی به دانش‌آموزان در دوران کرونا است.

ویروس کرونای جدید در ایران بیش از هر زمان دیگری گسترش پیدا کرده است و این موضوع روند تحصیل دانش‌آموزان و دانشجویان را بسیار با اخلال مواجه کرده است. وزارت آموزش و پرور در همین راستا پلتفرمی تحت عنوان شبکه آموزشی دانش آموزان (شاد) را با همکاری همراه اول توسعه داده است تا آموزش مجازی دانش‌آموران در زمان تعطیلی مدارس در دوران شیوع گسترده ویروس کرونا برقرار باشد.

در این نوشتار توضیح خواهیم داد که سامانه شبکه آموزشی دانش آموزان چیست و آموزش کار با سامانه شاد چگونه است. با استفاده از سامانه شاد آموزش و پرورش از مربیان پیش دبستانی تا دبیران مدارس می‌توانند روند آموزش دانش‌آموزان خود را ادامه دهند.

معرفی و آموزش کار با سامانه شاد

شبکه آموزشی دانش آموزان در دوران کرونا

در شروع آموزش کار با سامانه شاد باید گفت که این سامانه با استفاده از پایگاه shad.medu.ir در دسترس است و برای ورود به آن به اطلاعات هویتی برای احراز نیاز است. برای ورود به سامانه شاد باید کد ملی، شماره موبایل، تاریخ تولد و سریال شناسنامه خود را در کادرهای مربوطه در سایت وارد کنید و در نهایت بر روی گزینه «ورود به گروه کلاس من» کلیک کنید.

همچنین برای استفاده از این سامانه گفته شده که دانش آموزان نیاز است تا یکی از اپلیکیشن های پیام رسان داخلی نظیر سروش، آپ‌گپ، بله، گپ یا روبیکا را بر روی گوشی تلفن همراه هوشمند خود نصب کنند.

بیشتر بخوانید:

بهترین پیام رسان های جهان در سال 2020

آموزش کار با سامانه شاد

نحوه راه اندازی سامانه شاد چگونه است؟ خب برای شروع ورود به شبکه اجتماعی دانش آموزان (شاد) طی سه مرحله از سوی مدیر مدرسه، معلمان و دانش آموزان باید به انجام برسد. پیش از آن لازم است بدانید که هر یک از عوامل گفته شده یعنی از جمله کارکنام مدرسه از یعنی مدیر، معلم، معاونین، دانش آموزان و نیز اولیاء آنها جهت استفاده از این شبکه، لازم است تا یکی از پیام‌رسان‌های داخلی را روی اسمارت‌فون خود نصب کنید.

بیشتر بخوانید:

بهترین نرم افزارهای وبینار در سال 2020 ؛ چگونه جلسه یا کلاس آنلاین برگزار کنیم؟

آموزش کار با سامانه شاد شامل مراحل زیر است:

مرحله اول : راه اندازی مدیر مدرسه

معرفی و آموزش کار با سامانه شاد ؛ شبکه آموزشی دانش آموزان در دوران کرونا

پیام رسان داخلی مورد نظر برای ورود به سامانه شاد باید انتخاب شود. پیام رسان مذکور باید روی گوشی تلفن همراه یا کامپیوتر مدیر نصب باشد. مدیر به قسمت شبکه اجتماعی دانش آموزش رفته و کد ملی را ثبت می‌کند. مدیر کلاسها، معلمان و دانش آموزان هر کلاس مشاهده و تایید می‌کند.

مرحله دوم : راه اندازی معلمان

معلمان باید اطلاعات خود را در سامانه شاد وارد کنند. نرم افزار پیام رسان فوق‌الذکر توسط معلمان بر روی اسمارت‌فون نصب شود. گزینه معلم (مشاهده کد ملی و گروه‌های کلاس) انتخاب شود. صحت اطلاعات به تایید معلم برسد.

مرحله سوم : راه اندازی دانش آموزان

اطلاعات دانش آموز در سامانه شاد ثبت شود. پیام رسان انتخابی توسط مدیر مدرسه توسط دانش آموز نصب شود. گزینه دانش آموز انتخاب و با کلیک بر روی shad.medu.ir به صفحه اصلی شاد وارد شوید. اطلاعات درخواست شده را تایید کنید با کلیک روی لینک کلاس ها وارد شوید.

آموزش کار با سامانه شاد: نحوه ورود اولیه

وزارت آموزش و پرورش برای استمرار آموزش دانش آموزان توسط معلمان سامانه شاد را توسعه داده است. این یکی از مهم ‌ترین راه کارهای در نظر گرفته شده در دوران شیوع کرونا و قرنطینه است که شبکه اجتماعی دانش آموزان «شاد» نام گرفته است. برای ورود به سامانه شاد مراحل زیر را طی کنید:

معرفی و آموزش کار با سامانه شاد ؛ شبکه آموزشی دانش آموزان در دوران کرونا

آدرس پایگاه سامانه شاد را در مرورگر خود وارد کنید: shad.medu.ir مراحل تایید هویت دانش آموز که شامل تایید اطلاعاتی از قبیل شماره همراه (شماره حین ثبت نام) ، کد ملی ، شماره شناسنامه ، تاریج تولد و عبارت امنیتی است، انجام شود. در انتها بر روی دکمه «ورود به گروه کلاس من» کلیک کنید. با این کار به گروه کلاسی ایجاد شده توسط مدیر مدرسه در پیام‌رسان داخلی مذکور هدایت خواهید شد.

اخیرا وزارت آموزش و پرورش اطلاعیه در خصوص نحوه شکل‌گیری شبکه آموزشی دانش آموزان (شاد) منتشر کرده و توضیحاتی را ارائه داده است. در این بیانیه آمده است که شیوع ویروس کرونای جدید (SARS-COV02) به «گسست ارتباطات حضوری بین معلمان و دانش‌آموزان در بیش از ۷۰۰ هزار کلاس و ۱۰۰ هزار مدرسه» منجر شده است. در بخش دیگر از اطلاعیه آمده:

آموزش و پرورش در گام اول با هماهنگی با صداوسیما اقدام به پخش زنده دروس باقی‌مانده کند ولی این اقدام به دلیل یکسویه بودن و فضای غیر تعاملی تأمین کننده نیازهای آموزشی دانش‌آموزان نبوده است.

مسائل دیگری نیز در این خصوص در اطلاعیه عنوان شده که از جمله مهمترین آنها باید به: اختصاصی نبودن پیام‌رسان‌های بومی، عدم همراهی مناسب پیام‌رسان‌ها با بخش فنی برای تست‌های مورد نیاز، عدم تأمین ویژگی‌های خواسته شده آموزش و پرورش و امکان درز اطلاعات دانش‌آموزان در بستر پیام رسان‌های بومی اشاره کرد. به نظر می‌رسد به این دلایل آموزش و پرورش تصمیم به راه‌اندازی شبکه اختصاصی کرده باشد.

بیشتر بخوانید:

آموزش نصب روبیکا برای کامپیوتر ؛ استفاده از روبیکا روی ویندوز چگونه است؟

این وزارت خانه و شرکت همراه اول برای ایجاد شبکه آموزشی دانش‌آموزان (شاد) و راه‌اندازی این شبکه در تاریخ ۲۱ فروردین ۹۹ تفاهمنامه‌ای امضاء کرده است. بنابر اعلام آموزش و پرورش تعداد نصب این نرم افزار به بیش از ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر رسیده است. بیش از ۹۰ درصد مدیران دوره ابتدایی به سامانه و راه‌اندازی محیط مجازی برگزاری کلاس‌ها ورود کرده‌اند که در این موضوع در طول این مدت کوتاه نشان می‌دهد که تصمیم اتخاذ شده درست و سریع بوده است.

در اطلاعیه مذکور با اشاره به ابراز خرسندی از مالکیت انحصاری آموزش و پرورش بر پلتفرم اختصاصی خود،‌ آمده است که اجازه ایجاد انحصار از هیچ نوعش به هیچ بخش و گروهی از جمله پیام رسان‌ها داده نشده است. شب گذشته، مهدی انجیدنی، مدیرعامل پیام رسان گپ در صفحه توییتر خود از همکاری انحصاری روبیکا و آموزش پرورش در رابطه با راه اندازی شبکه آموزشی دانش‌آموزان خبر داد و نوشت:

۴۵ روز پیش آموزش و پرورش به دلیل تعطیلی مدارس از پیام‌رسان‌ها خواست با اتصال API آموزش و پرورش، شبکه‌های اجتماعی دانش‌آموزشی شاد را بر بستر خود پیاده‌سازی نموده و به عنوان یک بستر ارتباط رایگان و فراگیر، میزبان دانش‌آموزان و معلمان باشند.

پیام‌رسان گپ و سروش و آیگپ و بله و روبیکا پس از پیاده‌سازی خواسته‌ها و فلوچارت مورد نظر آموزش و پرورش و اینتگریشن یا API شاد، کار را تحویل آموزش و پرورش دادند.

یک پروژه ملی با حضور همه پیام‌رسان‌های فعال در کشور در حال شکل‌گیری بود اما آموزش و پرورش ۱۵ فروردین درخواست جدیدی مطرح کرد. اینکه دانش‌آموزان در یک فضای ایزوله از سایر کاربران پیام‌رسان باشند.

این خواسته نیز در کمتر از ۴۸ ساعت توسط پیام‌رسان‌ها در قالب kid mood پیاده‌سازی و تحویل شد. تیم‌های فنی پیام‌رسان‌ها برای رساندن این قابلیت شبانه‌روزی مشغول بودند. بیش از ۸۰ هزار مدرسه حساب کاربری خود را در این پیام‌رسان‌ها فعال کرده و همه منتظر رونمایی رسمی از شاد بودیم.

ناگهان در ۲۱ فروردین آموزش و پرورش طی بخشنامه‌ای از همکاری انحصاری خود با پیام‌رسان روبیکا در قالب یک کلاینت اختصاصی به نان شاد رونمایی کرد و ۴۵ روز تلاش ۴ پیام‌رسان! هیچ! به همین راحتی ۴۵ روز هزینه، وقت و تلاش ۴ تیم پیام رسان که به دعوت آموزش و پرورش در ایام تعطیلی و کرونا تمام وقت و با تمام توان پای کار آمدند، یکجا پای مال شد و تامام. مبارک دوستان همراه اول و روبیکا باشه.

بیشتر بخوانید:

بهترین شهرهای دانشجویی ایران در سال 99 چه شهرهایی هستند؟ بررسی وب سایت بلبل زبان ؛ لذت سرودن شعر فارسی با هوش مصنوعی!

.

منبع: webna


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


بهترین و زیباترین شعر درباره جشن خودکار برای کلاس سوم و چهارم ابتدایی