قله نیزوا


قله نیزوا بلندترین قله شهرستان مهدیشهر و سومین قله مرتفع استان سمنان پس از قله شاه‌وار شاهرود است. کوه نیزوا نام یکی از قله‌های معروف کوه‌های البرز، واقع در استان سمنان، شهرستان مهدیشهر و بخش شهمیرزاد است. کوه نیزوا نام یکی از قله‌های معروف کوه‌های البرز، واقع در استان سمنان، شهرستان مهدیشهر و بخش شهمیرزاد […] نوشته قله نیزوا اولین بار در جامع...

قله نیزوا بلندترین قله شهرستان مهدیشهر و سومین قله مرتفع استان سمنان پس از قله شاه‌وار شاهرود است. کوه نیزوا نام یکی از قله‌های معروف کوه‌های البرز، واقع در استان سمنان، شهرستان مهدیشهر و بخش شهمیرزاد است. کوه نیزوا نام یکی از قله‌های معروف کوه‌های البرز، واقع در استان سمنان، شهرستان مهدیشهر و بخش شهمیرزاد است.

قله نیزوا

به زبان محلی مازندرانی نیزوا مرکب از «نی+ز+وا» می‌باشد که اشاره به شدت باد داردالبته بعضی اعتقاد دارند که مرکب از دو کلمه نیزه+وا تشکیل شده‌است، در زبان کهن مردم لارستان جنوب ایران نزوا به معنی مه و بخار متراکم ابتدای روز می‌باشد که البته کمتر صبحگاهی است که روستای چاشم و نیزوا بدون مه و شبنم باشد ضمنا در منطقهٔ باستانی خرند درپای نیزوا و در شرق چاشم ارتباطاتی با مردم جنوب و خلیج فارس کشف شده صدف‌هایی در گورستان خرند کشف گردیده که متعلق به خلیج فارس می‌باشد این کوه و حومهٔ آن نشیمنگاه اولیه تپوریان بوده‌است، در دامنه‌های این کوه و دیگر ارتفاعات چاشم گیاهی می‌روید که به آن درگویش مازندرانی متکا (metka) می‌گویند در بعضی از کتب به اشتباه نیزوارچاشم ثبت شده‌است انگلیسی‌ها در قدیم به اشتباه تصور می‌کردند این کوه از علم کوه مازندران نیز مرتفع‌تر است . اگر بپذیریم که پتشخوارگر جبال روبروی خوار و به معنی ناحیه‌ای کوهستانی باپوشش درختان اندک است بلاشک کوه نیزوا و سلسله جبال آن تا دماوند به پتشخوارگر معروف بوده‌است مرحوم اعظمی سنگسری نام قدیم نیزوا را امیدوار کوه مازندران ذکر نموده است.

قله نیزوا

پوشش گیاهی منطقه شامل انواع گون، ارس و انواع گرامینه می‌باشد و از جانوران منطقه می‌توان به گرگ، شغال، مار، موش صحرایی، خرس ، پلنگ ، گراز و … اشاره کرد.
در اوایل بهار به علت آب شدن برف در نزدیکی قله، دریاچه کوچکی تشکیل می‌گردد که بر زیبایی آن می‌افزاید.

قله نیزوا

نحوه دسترسی به قله نیزوا

ابتدا از شهمیرزاد به سمت روستای چاشم حرکت کنید. بعد از رسیدن به روستای چاشم جاده خاکی شمال روستا را ادامه داده و هنگام رسیدن به اولین دوراهی، مسیر دست راست را انتخاب نموده و به سمت استخر پرورش ماهی ادامه مسیر بدهید. قله نیزوا با ارتفاع ۳۷۸۰ متر با پرچم‌های نارنجی رنگ از دور خودنمایی می‌کند.
با توجه به اینکه زما لازم برای صعود به این قله حدود ۵ ساعت است در طول مسیر باید به بادگیر یا گورتکس جهت مقابله با بادهای شدید مجهز باشید. همچنین برای صعود به این قله در زمستان نیازمند تجهیزات زمستانی برای مقابله با برف هستید.
مسیرهای صعود قله نیزوا
۱- مسیر جنوبی (درشیو)
۲- مسیر شرقی (اورپلنگ و سیاه خانی)
۳- مسیر غربی (چاشم)
۴- مسیر شمالی(هیلکو)
مسیر چاشم هر چند طولانی‌ترین مسیر صعود به قله است ولی دارای شیب ملایم‌تر و دسترسی مناسب‌تری است و در تمامی فصول سال قابل استفاده می‌باشد.

قله نیزوا

قله نیزوا
قله نیزوا

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گردشگری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ خاص و بی نظیر اجتماعی سارینا از شاهین نجفی