شبکه توزیع آب شرب ابهر، نیازمند نوسازی


شبکه توزیع آب شرب ابهر، نیازمند نوسازی

رئیس شورای اسلامی شهر ابهر گفت: شبکه توزیع آب شرب ابهر نیازمند نوسازی است.

نعمت‌الله نجیب‌حسینی صبح امروز (۲۳ اسفند) در جلسه بررسی مشکلات آب شرب شهرستان ابهر، با بیان این‌که در بخشی از شبکه آب ابهر از لوله‌های آزبست استفاده شده و بخشی دیگر به علت قدمت بالا و فرسودگی نیاز به اصلاح و جایگزینی و بهسازی شبکه دارد، اظهار کرد: به اذعان اکثر کارشناسان ۳۰ درصد از آب شرب شهری به دلیل فرسودگی شبکه توزیع آب هدر می‌رود که این امر باعث بروز مشکلات متعددی در ارائه خدمات به شهروندان می‌شود.

وی اظهار کرد: با توجه به مشکلات مطرح شده در زمینه آب شرب تاکنون شورای شهر ابهر پیگیری‌ها و اقدامات متعددی از جمله مکاتبات با مسئولان کشوری و استانی انجام داده است که امیدواریم به نتیجه برسد.

این مسئول با اشاره به برخی نیازها در زمینه آب شرب ابهر، بیان کرد: اصلاح شبکه آب برای جلوگیری از هدررفت، تکمیل و اتمام شبکه فاضلاب شهری، زون‌بندی و تدوین نقشه‌ای منسجم برای خطوط توزیع و تعویض شیرآلات قدیمی و جایگزینی شیرآلات جدید، پیگیری اختصاص باقی مانده اعتبارات سد کینه‌ورس از محل اعتبارات ملی، اصلاح ۵ کیلومتر از خطوط انفصالی از جمله مهم‌ترین این نیازها است.

نجیب‌حسینی با اشاره به نیاز ۲۸۵ میلیارد ریالی جهت بازسازی و اصلاح شبکه توزیع ابهر، گفت: این موضوع باید در کمیته برنامه‌ریزی طرح و برای تخصیص این اعتبار پیگیری‌های لازم به عمل آمده و برنامه‌ریزی‌های بلندمدت و کوتاه‌مدت آب شرب شهری توسط مدیر شهرستانی و پیگیری امور بهبود آب شرب شهری از لحاظ میکروبی و شیمیایی باید در دستور قرار گرفته و کپی شیت‌های آزمایشگاهی نیز باید در اختیار کمیسیون‌های مربوطه شورا قرار گیرد.

وی تاکید کرد: در شرایط کنونی که ویروس کرونا شیوع پیدا کرده نباید با قطعی‌های مکرر آب مشکل دیگری به مشکلات مردم افزوده شود.

در ادامه این جلسه، رئیس اداره آب و فاضلاب شهری ابهر نیز با اشاره به فرسودگی شبکه آب شهری و قدمت بالای این شبکه، اظهار کرد: قطعی‌های پیش آمده در چند روز اخیر صرفا و فقط به خاطر کمبود آب نیست، بلکه مشکلاتی است که در شبکه انتقال آب داریم.

عیسی محمدی، نبود فشارشکن، کاهش ذخایر زیرزمینی، عدم وجود مخازن ذخیره مناسب، کاهش نزولات جوی، مصرف بی‌رویه آب، انشعابات غیرمجاز، پراکندگی حوزه شهری، ایجاد تغییرات در شبکه، کمبود اعتبارات، عدم کشش شبکه آب و عدم حضور پیمانکار قوی در بخش اتفاقات و حوادث را از عمده مشکلات این اداره ذکر کرد و افزود: علی‌رغم این کاستی‌ها برنامه منسجمی برای پیشبرد کارها تدوین شده است که از مهم‌ترین موارد می‌توان به جذب اعتبار برای تکمیل شبکه فاضلاب شهری، اتصال خط انتقال آب سد کینه‌ورس به شبکه آب با ظرفیت کامل، تملک زمینی در شناط برای ایجاد چاه، تدوین و طراحی نقشه خطوط شبکه انتقال، اتصال آب اسپاس به خط زره‌کوبان در جاده قیدار اشاره کرد.

وی بیان کرد: علی‌رغم این نواقص همه تلاش خود را به کار خواهیم بست تا مشکل قطعی آب در شرایط سخت کنونی حل شود.

در این جلسه نیز دیگر عضو شورای اسلامی شهر ابهر با اشاره به شرایط رخداده برای مردم به‌دلیل قطعی‌های مکرر آب، گفت: در شرایط فعلی آب برای خانواده‌ها یک موضوع حیاتی است و این حداقل نیازی است که مردم به آب دارند.

حجت‌الله عسگری با بیان این‌که مردم با وجود همه مشکلات اقتصادی و گرانی‌ها همواره در کنار مسئولان بوده‌اند و به خاطر نظام جمهوری اسلامی تمام سختی‌ها را تحمل کرده‌اند، افزود: قطعی آب در این برهه قابل توجیه نیست، لذا باید با یک برنامه‌ریزی دقیق این مشکل برای همیشه مرتفع شود.

در ادامه جلسه نیز دیگر عضو شورای اسلامی شهر ابهر، گفت: آب شرب ابهر به لحاظ کیفیت در سطوح مناسبی قرار نداشته و اغلب شاهد وجود ریز ذرات معلق و املاح مازاد در داخل آب هستیم که توسط مردم گزارش شده و اگر صافی و فیلترهای لازم در مسیر جریان آب نباشد این آب برای مردم زیان‌بار خواهد بود.

سمیرا دودانگه تصریح کرد: وجود انشعاب‌های غیرمجاز، سرانه مصرف بیش از حد استاندارد و فرسودگی شبکه مهم‌ترین چالش‌های پیشروی آب شرب شهری در ابهر هستند.

انتهای پیام


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


حملات توپخانه‌ای ارتش عربستان به سوی یمن / زخمی شدن 10  نفر