کاهش 55 درصدی مراکز پسماند استان خراسان رضوی


کاهش 55 درصدی مراکز پسماند استان خراسان رضوی

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت: روزانه در شهر مشهد حدود 2000 زباله تولید می‌شود که از این میزان 600 تن زباله در روز  توسط کارخانه تولید کود کمپوست پذیرش می‌شود.

ابوالفضل کریمیان در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: با توجه به خطر آلوده‌سازی خاک به علت افزایش جمعیت، توسعه نامتوازن و فعالیت‌های مختلف در زمینه‌های گوناگون صنعتی و کشاورزی، اکنون موضوع چگونگی پیش‌گیری و کاستن از روند آسیب‌رسانی به خاک، بیش از همیشه اهمیت یافته است و در همین راستا، سازمان مپ شهرداری مشهد، در آستانه روز جهانی خاک، یک دوره آموزشی در زمینه حفاظت از خاک، با حضور کارشناسان محیط‌زیست استان، طی دو روز، برگزار کرد.

کریمیان افزود: طی این دوره، موضوعاتی چون نحوه مدیریت پسماند، چگونگی دفن آن و راهکارهای حفاظت از آلودگی خاک مورد بحث و بررسی قرار گرفت و سپس شرکت‌کنندگان ضمن بازدید از مجتمع صنعتی پسماند با روند عملی بازیافت و دفن زباله از نزدیک آشنا شدند.

تعداد مراکز پسماند استان از 67 مرکز به 37 مرکز کاهش یافته است

وی با بیان اینکه «این سازمان تا کنون اقدامات قابل توجهی در راستای کاهش تعداد مراکز دفن، جهت جلوگیری از آلودگی و فرسایش خاک انجام داده است»، اظهار کرد: چنان که پس از اجرای طـرح جــامع مدیـریت پسمـاند در شهـرهای استان خراسـان رضوی، توسط این سازمان، تعداد مـراکز دفـن پسمـاند استان از 67 مرکزبه 28 مرکز کاهش یافته و این مسئله در کاهش آلودگی خاک تأثیر به‌سزایی داشته است.

کریمیان بیان اینکه «تولید کود از مواد آلی راه دیگری برای حفاظت از خاک است»، افزود: روزانه در شهر مشهد حدود 2 هزار تن زباله تولید می‌شود که از این میزان 600 تن زباله در روز توسط کارخانه تولید کود کمپوست پذیرش می‌شود و این بدان معناست که این کارخانه روزانه از ورود 600 تن زباله به محل‌های دفن جلوگیری و به طور مؤثر به کاهش آلودگی خاک کمک می‌کند.

وی با اشاره به آسیب‌هایی که شیرابه های پسماندها به محیط‌زیست وارد می‌کنند، گفت: زباله‌ها در صورتی که به صورت غیراصولی و در مکان‌های نامناسب دفن شوند مقادیر بسیار زیادی شیرابه خطرناک تولید می‌کنند. این شیرابه‌ها که در بردارنده مقدار زیادی سموم و فلزات سنگینند، به خاک نفوذ می‌کنند و موجب آلودگی خاک و منابع آب زیرزمینی می‌شوند؛ لذا این سازمان با دفن اصولی زباله‌ها و با حفر ترانشه‌های مهندسی و حوضچه‌های مخصوص اقدام به کنترل شیرابه پسماندها کرده است.

کریمیان همچنین افزود: علاوه‌بر موارد یادشده، غنی‌سازی خاک از دیگر اقدامات مهمی‌ست که سازمان مپ در زمینه حفاظت از خاک تا کنون به انجام رسانده است.

وی یادآور شد: جهت ایجاد ارزش‌افزوده و استفاده از خاک و کاهش هزینه‌های ناشی از جمع‌آوری و انتقال خاک‌های شهر مشهد، سازمان مدیریت پسماند در طرحی اقدام به تولید خاک مرغوب با مخلوط‌سازی کودهای کمپوست و ورمی کمپوست با مواردی از قبیل شلتوک برنج، چیپس چوب، بنتونیت و کود دامی تحت نظر کارشناسان زبده نموده است. در واقع با این روش خاک‌های ناشی از گودبرداری‌ها که معمولاً به گودهای اطراف شهر منتقل می‌گردیدند، اکنون بازیافت و با مخلوط‌نمودن با مواد دیگر، مورد استفاده در بخش کشاورزی قرار می‌گیرند.

مدیرعامل سازمان پسماند به خطر آلوده‌سازی خاک توسط زباله‌های بیمارستانی اشاره کرد و افزود: پسماند بیمارستانی به کلیه پسماندهای عفونی و زیان‌آور ناشی از فعالیت بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی، درمانی، آزمایشگاه‌های تشخیص طبی و مراکز مشابه گفته می‌شود که به دلیل بالابودن دست‌کم یکی از خواص خطرناک از قبیل سمی‌بودن، بیماری‌زایی، قابلیت انفجار یا اشتعال، خورندگی و مشابه آن، به مراقبت ویژه (مدیریت خاص) نیاز دارند. به همین دلیل این نوع پسماندها به شیوه خاصی در محل مخصوص با مدیریت این سازمان دفن می‌شوند تا کمترین آسیب را به محیط زیست وارد سازند.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه خراسان رضوی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


تغییر چهره «مژگان زن رضا پروانه» سریال پوست شیر بعد 2 سال / چجوری این همه تغییر کرد ؟! ...