گلبانگ وحدت در کردستان


گلبانگ وحدت در کردستان

سنندج - ایرنا - آوای دف همه را به خود می خواند، دف تنها یک ساز نیست، آوایی از عرفان است که در جان جان‌ها می نشیند و از مخلوق می‌گوید که عزیز خداوند است.

پیامک از سوی یکی از دوستان است، مرا به جشن مولودی در مسجد قبای بهاران دعوت کرده است، از این دست پیامک‌ها در ماه مولود در کردستان زیاد ارسل می شود، بسته های نقل گل محمدی هم پای ثابت این جشن هاست، چند شب قبل هم آقای اسدی همسایه سمت راستی برایمان بسته های نقل گل محمدی آورد و گفت: نقل مولودی است.

پارسال هم شب دوازدهم ربیع الاول برایمان چند بسته از همین نقل ها آورد با اینکه همیشه نقل و شکرپنیر دوست دارم اما این نقل ها طعم و عطر دیگری دارد، مخصوصا با آن ریزه های گلبرگ گل محمدی داخلش.

ماه ربیع الاول را در کردستان به نام ماه مولود می شناسند، کُردها این ماه را نه در یک هفته که یک ماه تمام به جشن می نشینند تا بگویند هر لحظه این ماه برایشان مقدس و متبرک است، ماه مولود در کردستان ماه خیر و برکت و رزق و روزی است، ماهی که تسبیح از دست‌ها جدا نمی شود و هر جا که نوای دف بلند باشد، همه می‌دانند که آنجا جشن مولودی است.

مراسم‌ مولودی‌خوانی‌ از زمان‌های گذشته در کردستان‌ مرسوم‌ بوده‌ و بسیار باشکوه و پرشور و شوق‌ برگزار شده است؛ زن و مرد، پیر و جوان، غنی‌ و فقیر با لباس‌های محلی کُردی در این مجالس شرکت‌ می‌کنند، این جشن با قرائت قرآن آغاز می‌شود و عالمان دینی از صفات و ویژگی های پیامبر اکرم (ص) می گویند، بعد از آن قصیده بردیه قرائت می شود، قصیده ای که شامل ادعیه است.

بعد نوبت به مولودی خوانی می رسد، گروه های مداحی و ذکر و دف نوازی اشعاری را در وصف پیامبر نور و رحمت قرائت می کنند، مولای صلی وسلم دائما أبدا،علی حبیبک خیر الخلق کلهم، ورد لب‌ها می شود و با هر دانه تسبیحی که از سرانگشتان حاضران می گذرد، طروات عطر سیب در فضا می پیچد.

در انتهای مجلس، همه قیام می کنند و رو به قبله برای بخشش گناهان و برآورده شدن حاجات دعا می کنند، دعا برای جوانان در صدر ادعیه است ، پیرترها با اشک التماس می کنند که خداوند آنان را مشمول شفاعت پیامبر (ص) قرار دهد.

برگزاری بزرگترین مراسم مولودی خوانی کشور

امسال هم بزرگترین مراسم مولودی خوانی کشور با عنوان شانزدهمین یادواره «سید بهاالدین شمس قریشی» عارف نامی کُرد با حضور مسئولان، مداحان، مولودی خوانان و دف نوازان استان کردستان در مسجد جامع سنندج برگزار شد. این یادواره از سال ۸۳ در ایام هفته وحدت و در راستای تقویت وحدت و یکپارچگی امت اسلامی برگزار می‌شود و هر ساله صدها نفر در آن شرکت دارند.

مرحوم سید بهاالدین شمس قریشی، عارف و شاعر نامی کُرد، کتاب مولودنامه و معراج نامه را تالیف و به رشته نظم درآورده که مداحان و مولودنامه خوانان کُرد از اشعار این کتاب در جشن مولودی پیامبر اکرم (ص) استفاده می کنند.

هه تاو جشنی برای وحدت

سه هزار مکان مذهبی در کردستان امسال میزبان جشن و مولودی خوانی بود، مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج میزبان جشن اصلی هه تاو بود، هه تاو یعنی خورشید و آوای ارادت کَردها به ساحت حضرت رسول (ص) در سراسر کردستان طنین انداز شد

کامل گلباغی مسئول کانون فرهنگی مساجد کردستان، وحدت را مهم‌ترین و زیربنایی‌ترین اصل در ماندگاری اسلام و مقابله با توطئه‌های دشمنان علیه این دین الهی دانست و افزود: جلوگیری از تفرقه امت اسلامی مهمترین هدف بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در نامگذاری هفته وحدت است.

گل بانگ وحدت

پیامبر اکرم (ص) از اولین منادیان وحدت اسلامی است.

ایشان مهاجرین و انصار را به میثاق اخوت و عقد برادری فرا خواند و بدین سان گل بانگ وحدت برای نخستین بار در فضای مدینه طنین افکند و دل و جان قرون و اعصار را نوازش داد و عطر دل انگیز آن مسلمانان را مدهوش خویش ساخت. سنگ زیرین بنای اتحاد و همبستگی اسلامی نهاده شد و ارزش های متعالی اسلامی و برادری و اتحاد، جانشین ارزش های پوچ و خیالی جاهلی شد.

پیامبر اسلام (ص) با استناد به آیات قرآن، جوامع اسلامی رابه اعتصام به حبل متین الهی و پرهیز از تفرقه و تشکیل امت واحده در سایه عبودیت دعوت کرد. مسلمانان نیز در پرتو عمل به این دعوت و حرکت در طریق وحدت، متحد شدند و بر دشمنان چیره شدند و دیری نپایید که شاهد فتح و پیروزی را در آغوش کشیدند.

کینه های کهنه

بدون شک، نیاز مسلمین به اتحاد و اتفاق، از مبرم ترین نیازهاست، و درد اساسی جهان اسلام، همین کینه های کهنه میان مردم مسلمان است.

دشمن همواره از همین شکاف ها سود می جوید، مسلمانان به واسطه مشترکات بیشتری که در میان آنها هست، می توانند در مقابل دشمنان خطرناک اسلام، دست برادری بدهند و جبهه واحدی تشکیل دهند.

کردستان را می توان نماد وحدت دانست، در بیشتر خانواده های کرد هم ترک هم فارس و هم شیعه و هم سنی هستند، اینجا وحدت را با تمام اعتقاد باور دارند و تاکنون هیچ دعوای قومی و مذهبی به ثبت نرسیده است.

ابتکاری نو

چندین سال است که به ابتکار جمهوری اسلامی ایران، هفته وحدت مورد استقبال مسلمانان دیگر نقاط جهان نیز قرار گرفته است.

دوازدهم تا هفدهم ربیع الاول سالروز میلاد خجسته پیامبر اکرم (ص) به عنوان هفته وحدت قرار داده شده است تا به یمن این ایام خجسته، شاهد تحقق انسجام امت، و تاکید بر اصول مشترک و مورد اتفاق امت اسلامی باشیم.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه کردستان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


سرنوشت تاسفبار بازیگر خردسال فیلم باشو غریبه کوچک بعد 40 سال+ بیوگرافی و عکس های باورنک...