مردم با انجام آزمایش‌های ژنتیک از معلولیت‌ها جلوگیری کنند


مردم با انجام آزمایش‌های ژنتیک از معلولیت‌ها جلوگیری کنند

کرمانشاه- ایرنا- مدیرعامل بنیاد خیریه شنوایی‌بخشی شفا (بخشش) خواستار تلاش همگانی برای کاهش معلولیت‌ها بخصوص نوع مادرزادی آن شد و گفت: مردم با انجام چندین آزمایش ساده ژنتیک می‌توانند از بروز معلولیت‌ها تا حد زیادی جلوگیری کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ محمد اجل‌لوییان روز چهارشنبه در مراسم افتتاح بخش کاشت حلزون در بیمارستان امام خمینی (ره) کرمانشاه، افزود: در ماده ۷۵ قانون برنامه ششم توسعه دولت وظیفه دارد انجام مشاوره ژنتیک را به همه اقشار جامعه ارائه دهد که این مشاوره‌ها و آزمایش‌های ژنتیک برای افراد زیرپوشش نهادهای حمایتی رایگان است.

وی هزینه آزمایش های ژنتیک را برای بار اول بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان و در مراحل بالاتر نزدیک به هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: پیشگیری از بروز معلولیت‌ها بسیار به صرفه‌تر و ارزان‌تر از درمان آن است.

وی اظهار داشت: براساس برآوردهایی که انجام دادیم هزینه به دنیا آمدن هر بچه ناشنوا با احتساب دلار چهار هزار و ۲۰۰ تومانی و تورم سال ۹۶ حدود ۲۵۰ میلیون تومان است و از این رو هر ساله باید رقم‌های هنگفتی در کشور برای درمان این کودکان هزینه شود.

او پیشگیری و جلوگیری از تولد کودکان معلول را بهترین راهکار برای کاهش این هزینه‌ها دانست و گفت: آزمایش‌ها و مشاوره‌های ژنتیک می‌تواند تا حد بسیار زیادی از تولد کودکان معلول پیشگیری کند.

مدیرعامل بنیاد خیریه شنوایی بخشی شفا(بخشش) در ادامه سخنانش به فعالیت‌های این بنیاد اشاره کرد و گفت: امروز دوازدهمین مرکز کاشت حلزون کشور در استان کرمانشاه راه‌اندازی می‌شود و مجوز سیزدهمین مرکز هم در استان سیستان و بلوچستان صادر شده است.

اجل‌لوییان، اعلام کرد که از هزار و ۵۰۰ کودکی که با مشکلات شنوایی به دنیا می‌آیند تنها هزار و ۱۰۰ نفر امکان کاشت حلزون دارند و ۳۰۰ تا ۴۰۰ بچه را نمی‌شود با کاشت حلزون درمان کرد.

او به حمایت‌های دولت از کاشت حلزون در کشور اشاره کرد و افزود: از سال ۸۸ تاکنون دولت ۸۰۰ تا هزار و ۲۰۰ پروتز کاشت حلزون خریداری کرده و به صورت رایگان بین متقاضیان بی بضاعت توزیع کرده است.

او آماری از استان کرمانشاه ارائه داد و گفت: حدود ۴۵ تا ۵۰ کودک ناشنوا در استان کرمانشاه کاشت حلزون کرده‌اند و بنیاد بخشش هزینه‌های ۱۶ نفر بی‌بضاعت را متقبل شده است.

او هزینه کاشت حلزون را حدود ۶ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: ما در بنیاد بخشش سه میلیون تومان از این مبلغ را به افراد بی‌بضاعت کمک می‌کنیم و نهادهای حمایتی هم مابقی را تامین می‌کنند.

او به هزینه‌های مابعد عمل نیز اشاره کرد و افزود: برای هر کودک ناشنوایی که کاشت حلزون برایش انجام می شود، تا پایان عمر هر سال حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باید هزینه شود که ما از خیرین درخواست می‌کنیم در این زمینه ما را یاری دهند.

وی اظهار داشت: حدود ۷۰ درصد کسانی که برای کاشت حلزون مراجعه می‌کنند از حاشیه شهرها و روستاها و یا براثر ازدواج‌های فامیلی هستند، گفت: این افراد جزو اقشار ضعیف جامعه هستند و توان تامین هزینه‌های عمل و بعد از آن را ندارند و از این رو نیاز به مشارکت و همراهی هرچه بیشتر خیرین برای تامین این نیازها داریم.

وی آمار دیگری ارائه داد و افزود: تاکنون ۱۱ هزار نفر در ایران کاشت حلزون کرده‌اند که از این تعداد ۲ هزار و ۷۰۰ خانواده که از لحاظ مالی ضعیف هستند شناسایی شده‌اند و بنیاد بخشش با حفظ کرامت انسانی ۹۰ درصد هزینه‌های این افراد را پرداخت می‌کند و این افراد تنها ۱۰ درصد هزینه را پرداخت می‌کنند.

او آمار دیگری نیز در این زمینه ارائه داد و گفت: براساس تحلیل ما، ۵۰ تا ۷۰ درصد مراجعان برای کاشت حلزون از خانواده‌های دارای فرزند ناشنوا هستند که ۲۵ درصد آنها فرزند دوم کاشتی داشته اند و هفت درصد نیز فرزند سوم کاشتی داشته اند که باید این روند را با آزمایش‌ها و مشاوره‌های ژنتیک متوقف کنیم.

اکنون ۲ هزار و ۶۸۰ تخت بیمارستانی در قالب ۱۸ بیمارستان دولتی دانشگاه علوم پزشکی، ۲ بیمارستان خصوصی، سه بیمارستان نظامی و ۲ بیمارستان تامین اجتماعی در استان فعال است.
۳۰۳۳/۸۰۶۶

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه کرمانشاه

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


قیمت تولیدات ایران‌خودرو در بازار +جدول