برگزاری مانور پاکسازی ساحل رودسر از گیاه سنبل آبی


برگزاری مانور پاکسازی ساحل رودسر از گیاه سنبل آبی

رشت - ایرنا - فرماندار رودسر از برگزاری مانور پاکسازی ساحل این شهرستان از گیاه سنبل آبی خبر داد.

حسین اسمعیل پور روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا با اشاره به برپایی نشست کمیته پسماند این شهرستان، رفع مشکل زباله را نیازمند عزم جدی و همگانی دانست و گفت : آنچه که می تواند ما را در تحقق اهداف و برنامه های حوزه پسماند یاری رساند، نگاه جمعی و همگانی است .
وی خاطر نشان کرد : باید توجه جدی به ساماندهی زباله درقالب آموزش جهت کاهش تولید زباله وجود داشته باشد که در این زمینه نقش دهیاران ، بخشداران و شوراها در حوزه روستایی بسیار مهم است.
اسمعیل پور به ورود گیاه مهاجم سنبل آبی در ساحل شهرستان اشاره کرد و گفت : تنها راه مقابله با این گیاه جلوگیری از ورود آن به ساحل است و بر این اساس مانور پاکسازی ساحل رودسر از گیاه سنبل آبی با حضور مردم و مسئولان چهارشنبه هفته جاری برگزار می شود .
وی از سازمان های مردم نهاد که با هدف خدمت به مردم و کمک به مسئولان در جهت شناسایی و رفع مشکلات زیست محیطی در تلاش هستند، خواست یاریگر باشند و به دستگاه های متولی نیز تأکید کرد که باید از این ظرفیت به خوبی برای ساماندهی مسائل زیست محیطی استفاده شود.

شهرستان رودسر در ۷۵ کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع شده و ۴۵ کیلومتر نوار ساحلی دارد.

گیاه سنبل آبی (water Hyacinth) یا ارکیده آبی با نام علمی (Eichhornia Crassipes) گیاهی آبزی و شناور از خانواده غلافیان بومی مناطق گرمسیری آمریکای جنوبی است که در آب‌های شیرین زندگی کرده و در خارج از زیستگاه خود به عنوان گیاهی مهاجم شناخته می‌شود. سنبل آبی طبق گزارش برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد، مهمترین گیاه مهاجم آبزی دنیاست که تنوع زیستی بسیاری از کشورهای دنیا را با خطر مواجه کرده و این گیاه با برگ‌های گسترده، ضخیم، براق و تخم مرغی شکل ۱۰ تا ۲۰ سانتی متری که به اندازه یک متر در ارتفاع بالاتر از سطح آب رشد می‌کند، دارای ریشه‌های ارغوانی سیاه و ساقه راست است و هشت تا ۱۵ گل جذاب را بر روی خود دارد.

به گفته کارشناسان، قدرت نابودی و مرگ آوری این گیاه آبزی از سرخس آزولا که در دهه ۶۰ از کشورهای آسیای جنوب شرقی بطور آزمایشی وارد تالاب بین المللی انزلی شد و هم اکنون بسیاری از محیط های آبی و تالابی استان های شمالی را فرا گرفته، به مراتب بیشتر است.گیاه آبزی سنبل آبی در محدوده تهاجمی خود اجازه رشد و نمو به هیچ گیاه آبزی دیگری را نمی دهد و محیط های آبی را کاملاً در تسلط خود می گیرد، ترکیب سبز و یاسی زیبای سنبل آبی، رهگذران را فریب می دهد و با توجه به خطرات و آسیب های آن، باید با هرگونه خرید و فروش این گیاه برخورد شود، اگرچه آگاه سازی مردم در مورد این گیاه زیبا ولی خطرناک، می تواند زمینه همکاری مردم در خودداری از خرید و فروش و همچنین کمک برای جمع آوری و مهار آن باشد رسانه ها نیز باید در زمینه فرهنگسازی برای جلوگیری از خرید و فروش و انتشار این گیاه خطرناک نقش آفرینی کنند.

۷۲۹۴/۲۰۰۷/

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گیلان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ خاص و بی نظیر اجتماعی سارینا از شاهین نجفی