شورِ آب


شورِ آب

سنندج - ایرنا - گرمای هوا به طور طبیعی منجر به افزایش مصرف آب می شود اما با احساس مسئولیت و رعایت نکاتی ساده، می توان از هدر رفت این مایع حیاتی جلوگیری کرد؛ چه خوب است دل مان شورِ آب را بزند.

تابستان و فصل گرما که می رسد مصرف آب نیز نسبت به فصول دیگر سال روند افزایشی به خود می گیرد، در این میان تعدادی از شهروندان نسبت به این امر بی توجه بوده و بی محابا آب این مایه حیات را مصرف می کنند.

در این فصل از سال صحنه هایی مانند آب پاشی کوچه، رها کردن آب و شستن خودرو در معابر، کوچه و خیابان به وفور مشاهده می شود، موضوعی که بسیاری نیز به راحتی از کنار آن می گذرند و شاید به نگاهی از روی سرزنش اکتفا کنند.

با وجود اینکه همه به این امر واقف هستند که شرایط آب و هوایی کشور و وجود خشکسالی های متعدد در سال های گذشته، مصرف بهینه آب را ضروری کرده اما بسیاری نسبت به این قضیه بی توجه هستند.

برخی نیز نسبت به اهمیت حفاظت از منابع آبی و روش های صحیح مصرف این ماده حیات بخش بی اطلاع هستند، بنابراین اشاره به نکاتی هر چند ساده می تواند آنان را در مقوله مصرف صحیح آب کمک کند.

حدود ۶۰ درصد از منابع آبی کردستان از محل آب های سطحی و سدها و ۴۰ درصد دیگر از آب های زیززمینی تامین می شود که با توجه به افت شدید این سفره ها، حتی بارندگی های چشمگیر یکی ۲ سال اخیر نیز نمی تواند این کاهش را جبران کند.

شورِ آب

نکاتی ساده برای جلوگیری از هدر رفت آب

مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان می گوید: استاندارد جهانی برای سرانه مصرف آب ۱۵۰ لیتر در شبانه روز است در حالی که این رقم در ایران ۲۴۳ لیتر و در کردستان بیش از ۲۷۰ لیتر است.

ادریس شریفی با بیان اینکه با رعایت نکاتی ساده می توان مانع از هدر رفت آب شد، افزود: ضرورت باز نگذاشتن شیر آب موقع مسواک زدن و استحمام، از نکاتی است که اغلب شهروندان آن را رعایت نمی کنند.

وی یادآور شد: شهروندان از جریان آب به منظور آب شدن یخ گوشت یا دیگر مواد غذایی منجمد استفاده نکنند ضمن اینکه بهتر است ابتدا مواد باقی مانده از ظرف غذا جدا و بلافاصله شسته شود تا در شستشوی آن، آب کمتری مصرف شود.

مدیر روابط عمومی شرکت آبفای شهری کردستان با اشاره به اینکه نگه داشتن سبزی در ظرف و آب کشیدن آن ضروری است، اضافه کرد: برای نظافت محیط مورد نظر خود از جمله پارکینگ و حیاط به جای مصرف آب بهتر است از جارو استفاده شود ضمن اینکه نیاز است تمام شیلنگ ها، اتصالات و شیرهای داخل ساختمان به طور مرتب کنترل شود تا از نشتی آب جلوگیری شود.

شریفی اظهار داشت: با توجه به اینکه ماشین لباسشویی معمولاً مقدار زیادی آب مصرف می کند، بنابراین اگر از تعداد دفعات کاربرد آن کاسته شود در واقع در مصرف آب صرفه جویی شده است.

وی به شهروندان توصیه کرد آب خنک مورد مصرف خود را در یخچال نگهدارند تا مجبور نباشند شیر آب را برای خنک شدن آب مدتی باز نگه دارند.

مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان تاکید کرد: برای نوشیدن آب به جای آنکه شیر را مدت زیادی باز بگذارید، بهتر است ابتدا چند قطعه یخ در لیوان قرار دهید و سپس شیر آب را باز کنید، ضمن اینکه به جای شستن اتومبیل با شیلنگ آب، از یک سطل آب هم می توان استفاده کرد.

شریفی تاکید کرد: کارکرد کنتور در زمانی که همه شیرهای آب بسته است، نشانه تلف شدن آب از لوله های داخل ساختمان است که در نتیجه آن، مقدار زیادی آب به هدر رفته و هزینه گزاف آن را خود مشترکان می پردازند، زمانی که به مسافرت می روید، ضروری است شیر فلکه بعد از کنتور آب را ببندید تا از وقوع هرگونه حادثه پیشگیری شود.

وی اظهار داشت: نصب کولر در سایه با استفاده از پوشش مناسب و جلوگیری از نشت آب کولرهای آبی، باعث صرفه جویی زیادی در مصرف آب می شود.

شورِ آب

تولید و تصفیه آب فرایندی طولانی و هزینه بردار است

مدیر روابط عمومی شرکت آبفای شهری کردستان تاکید کرد: تأمین، تولید، تصفیه و توزیع آب فرآیندی پیچیده، طولانی و هزینه‌بردار است ولی این مساله از دید شهروندان پنهان مانده است.

شریفی هزینه تولید یک هزار لیتر (یک متر مکعب) آب شرب در استان را ۱۵ هزار ریال اعلام کرد و افزود: این در حالی است که به ازای فروش هر مترمکعب آب، حدود یک سوم هزینه تولید از مشترکان دریافت می شود.

وی گفت: شرکت آبفا هر سال برای فرهنگ‌سازی در زمینه اصلاح الگوی مصرف، اقدامات مختلفی را انجام می‌دهد که آموزش مصرف بهینه و اصلاح مصرف در نواحی منفصل شهری و برگزاری پویش‌های اجتماعی چون بانوی آب از جمله این اقدامات است.

همکاری با سازمان‌های مردم نهاد، برگزاری مسابقات نقاشی، جشنواره‌های آب و زندگی، زنگ آب، توزیع بروشورهای مصرف بهینه، بازدید دانش‌آموزان، دانشجویان و خانواده‌ها به تعداد بیش از پنج هزار نفر در طول سال، حضور مدیران امور در تریبون‌های نماز جمعه و نصب شیرآلات کاهنده مصرف و الکترونیکی از دیگر اقدامات شرکت آبفای شهری کردستان برای آگاه سازی مردم در زمینه مصرف بهینه آب است.

اگر چه اقدامات این چنینی در اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم موثر است اما گنجاندن مطالب مفید و کاربردی در کتاب ها و دروس پیش دبستانی و دوره های ابتدایی می تواند بهترین راهکار برای فرهنگ سازی در زمینه استفاده بهینه و صحیح از مصرف آب باشد.

از جمعیت شهری یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری کردستان ۱۰۰ درصد آن در ۲۷ شهر استان تحت پوشش شرکت آبفا هستند.
شرکت آبفای شهری کردستان دارای ۳۵۷ هزار فقره انشعاب آب، ۳۴۰ هزار انشعاب فاضلاب و پنج هزار و ۱۰۰ کیلومتر شبکه توزیع و خطوط انتقال آب است.

۷۳۵۵/‌۹۱۰۲

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه کردستان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


شهادت دو تن از فرماندهان جماعت اسلامی لبنان