حجاب، فرهنگ اصیل ایرانی و ضرورت اجتماعی


حجاب، فرهنگ اصیل ایرانی و ضرورت اجتماعی

مشهد- ایرنا- عفاف و حجاب با سابقه طولانی در فرهنگ اصیل ایرانی از جمله ضرورت های اجتماعی است که سالروز واقعه مسجد گوهرشاد بهترین فرصت برای تبیین، تبلیغ و گسترش آن است.

عفاف موضوع کلی است که شامل کلام، رفتار، پوشش و سبک زندگی می شود و حجاب نماد عفاف در پوشش است.

آنچه در جامعه به عنوان نگاه غالب وجود دارد اختصاص حجاب به زنان است در حالی که این واژه معنی عمومی تر داشته و مختص زنان نیست.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: عفاف و حجاب بر زن و مرد لازم است و آنچه تفاوت بین این دو را نشان می دهد میزان و نوع پوشش می باشد.

سید عبدالله ارجائی با بیان اینکه مردان هم باید در نوع و میزان پوشش خود حجاب و عفت را رعایت کنند افزود: از نظر عفت و حیا وضعیت مناسبی در استان خراسان رضوی داریم و آنچه نیازمند توجه بیشتر می باشد، عفت در پوشش و حجاب است.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه مشهد، قلب و پایتخت معنوی ایران و جهان اسلام است، وضعیت حجاب در آن باید بهتر از این باشد.

وی گفت: کار بنیادی در این زمینه این است که شبهات پاسخ داده شود و مسائل و موضوعات به درستی تبیین گردد تا بتوان زندگی عفیفانه را در جامعه مشاهده نمود.

ارجائی افزود: اغلب افرادی که دارای حجاب کامل نیستند، نظر عناد نسبت به این موضوع ندارند بلکه توجیه نشده اند و این افراد بیش از ۹۹ درصد را شامل می شوند.

وی اظهار داشت: این افراد در مقام مخالفت با قانون و شرع مقدس نیستند بلکه ضرورت حفظ حجاب را نمی دانند لذا باید از موضع ارشاد و راهنمایی با آنان برخورد کنیم.

وی گفت: البته وضعیت برخی که به صورت تعمدی اقدام به کشف حجاب نموده یا با حمایت و توصیه عوامل خارجی این کار را انجا می دهند فرق می کند و رفتار با این افراد نیازمند برخورد قضایی است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی با اشاره به برنامه های این ستاد در هفته عفاف و حجاب افزود: ۴۰۰ برنامه در شهرستانها و ۳۰۰ برنامه در مشهد طی هفته عفاف و حجاب برگزار می شود که برگزاری مراسم اهدای جایزه جهانی گوهرشاد، برپایی نمایشگاه عفاف و حجاب در بوستان کوهسنگی، سلسله همایش های تخصصی عفاف و حجاب از جمله آنهاست.

وی اظهار داشت: قدردانی از ورزشکاران، هنرمندان و بانوان برتر و محجبه در عرصه های مختلف، همایش علمی پژوهشی عفاف و حجاب با حضور نماینده ولی فقیه در استان، تجمع و راهپیمایی مردم مشهد در اعتراض به کشتار مردم در مسجد گوهرشاد در سال ۱۳۱۴ از دیگر برنامه های ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان در هفته عفاف و حجاب است.

وی ادامه داد: در شهرستانهای استان و مراکز دهستانها نیز برنامه های تبیینی و تبلیغی عفاف و حجاب برگزار می شود.

حجاب مختص به اسلام نیست

سرپرست پردیس بانوان دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) مشهد هم گفت: حجاب مخصوص اسلام و دوران جمهوری اسلامی و ادیان الهی نیست بلکه حضرت آدم نیز وقتی از بهشت اخراج شد از خداوند طلب حجاب نمود و نوع حجاب از دوره آدم تا عصر پیامبر اسلام (ص) رو به کمال رفته است.

زهرا تجریشی افزود: در صدر اسلام پوشیدن گردن و گوش برای زنان مطرح نبود و بعد با نزول سوره احزاب حجاب به صورت کامل مطرح شد و در دین مسیح و یهود هم حجاب مطرح است بطوریکه بانوان روحانی در کلیسا محجبه هستند.

وی با بیان اینکه حجاب در اصل یک موضوع درونی است که در ظاهر افراد هم خود را نشان می دهد اظهار داشت: حجاب در مدل های مختلف اعتقادی، ذهنی، فکری و روحی است که در ظاهر انسان متبلور به حجاب امروزی می شود.

وی گفت: اینکه برخی جوانان با حجاب مشکل دارند برای این است که در درون و اعتقاد ذهنی و فکر آنها این موضوع پذیرفته نشده و ما به زور می خواهیم آن را در ظاهر اجرا کنند لذا عملیاتی نمی شود.

تجریشی افزود: حجاب به عنوان یک مانع برای زن نیست بلکه ابزاری برای فعالیت اجتماعی اوست و گرنه حجاب برای زن در منزل و در کنار محارم معنا ندارد. اسلام موافق حضور زنان با حجاب در همه عرصه های جامعه است.

وی با بیان اینکه استعمار می‌خواهد انقلاب برهنگی در کشور مسلمانان ایجاد کند تا آنها را حذف نماید اظهار داشت: دشمنان هوشمندانه عمل می کنند بطوریکه همفر جاسوس معروف انگلیسی می‌گوید نفوذ فساد در زنان محجبه غیر ممکن است باید آنها را از حجاب خارج کنیم تا فساد در کانون خانواده آنان رخنه کند.

وی گفت: تمدن نوین اسلامی ایجاد نمی شود مگر اینکه سبک زندگی عوض شود و این امر با حضور زنان که نیمی از جامعه هستند و بر فرهنگ و تربیت آن اثر می گذارند میسر می شود.

سرپرست پردیس بانوان دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) مشهد افزود: به جای اینکه روی فرهنگ و اعتقاد جوانان کار کنیم آنان را مجبور به انجام کار کردیم که این امر باعث شد برخی در برابر حجاب ظاهری مقاومت کنند.

وی اظهار داشت: تلاش می‌کنیم موضوع حجاب از نظر فرهنگی و اعتقادی مطرح شود که کاش این کار از اول انقلاب انجام می شد.

وی گفت: دانشگاهیان، نخبگان و دانشمندان باید نسبت به تبیین فلسفه و ضرورت حجاب از نظر فکری و عقیدتی برای زیرمجموعه خود اقدام کنند و بهتر است این کار از مهدهای کودک و سنین پایه انجام شود.

۷۵۰۷/‏‬ ۶۰۵۳

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه خراسان رضوی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


جملات و متن تبریک روز جهانی خلبان به همسرم و عشقم + عکس نوشته و استوری