روستایی از جنس بمب


در هر جای دنیا دو طرف ماجرای جنگ، ضربات زیادی از آن می خورند و آثار آن تا سال های سال روی زندگی آنها می ماند. یکی از این جنگ ها، حالا جزئی از زندگی یک روستا شده است. روستایی در لائوس وجود دارد که سال ها زیر حملات بمبی و موشکی آمریکا بوده و اکنون زندگی بومیان این روستا با ضایعات باقی مانده از جنگ شکل گرفته است. laquo;مارک واتسون raquo; عکاسی است...

در هر جای دنیا دو طرف ماجرای جنگ، ضربات زیادی از آن می‌خورند و آثار آن تا سال‌های سال روی زندگی آنها می‌ماند. یکی از این جنگ‌ها، حالا جزئی از زندگی یک روستا شده است. روستایی در لائوس وجود دارد که سال‌ها زیر حملات بمبی و موشکی آمریکا بوده و اکنون زندگی بومیان این روستا با ضایعات باقی‌مانده از جنگ شکل گرفته است. «مارک واتسون» عکاسی است که با گشتن در این روستا، مجموعه عکس جالب و دردناکی را تهیه کرده که در ادامه مطلب می‌توانید آن‌ها را ببینید.

در جنگ ویتنام چه گذشت؟

در گذشته ویتنام یکی از کشورهای مستعمره فرانسه محسوب می‌شد. این کشور توانست در سال ۱۹۴۶ فرانسوی‌ها را از کشور خود بیرون و اعلام استقلال کند. ولی بسیاری از مشکلات این کشور تازه از این زمان آغاز شد. زیرا در ویتنام دو نوع تفکر کمونیستی و تفکر متمایل به غرب وجود داشت. به دلیل همین تفرقه‌ها، ویتنام به دو منطقه شمالی و جنوبی تقسیم شد که حکومت شمالی دارای تفکرات کمونیستی بودند و حکومت جنوبی طرفدار غرب. اکثر کشورهای کمونیستی درصدد غلبه بر کشورهای اطراف و کمونیست کردن آن‌ها مانند خود بر می‌آیند. حکومت هوشمین در ویتنام شمالی نیز از این قاعده مستثنا نماند. دولت آمریکا که منافع خود در این منطقه را در معرض خطر می‌دید بعد از ماجراهای فراوان و پس از مرگ جان اف کندی رئیس جمهوری وقت این کشور، تصمیم به ورود به جنگ بین دو کشور ویتنام شمالی و جنوبی گرفت. در بین سال های ۱۹۶۴ تا ۱۹۷۳ ارتش آمریکا بیش از ۲ میلیون تن بمب را بر سر مردم منطقه ویتنام فرو ریخت. فقط بیش از ۵۸۰ هزار بمب گذاری در لائوس انجام شده و باعث شده این شهر به عنوان شهری که بیشترین بمب را به خودش دیده، در دنیا مشهور شود. این جنگ خونبارترین جنگ جنوب شرقی آسیا پس از جنگ جهانی دوم بود. در این جنگ، حدود 59 هزار نفر از سربازان آمریکایی، 220 هزار نفر از سربازان ویتنام جنوبی و یک میلیون نفر از کمونیست‌ها کشته شدند. امروزه، هنوز هم ویتنام خاطرات این جنگ و هزاران هزار کشته آن را از یاد نبرده ولی به عنوان کشوری مستقل در جنوب شرقی آسیا به حیات خود ادامه می‌دهد. نکته تلخ این ماجرا این است که برخی از این بمب‌ها هنوز عمل نکرده‌اند. متاسفانه بعد از 40 سال هم خبر انفجار بمب‌هایی در زمین‌های لائوس در هنگام بازی بچه‌ها به گوش می‌رسد.

ماجرای تغییر کاربری بمب‌ها در روستاهای ویتنام چه بود؟

یک شغل خطرناک در بین روستاییان این منطقه که به دلیل فقر به آن روی آورده‌اند، جمع آوری بمب‌های عمل نکرده و فروش و تغییر کاربری آن برای زندگی روزمره است. بسیاری از زمین‌های کشاورزی این منطقه، به دلیل احتمال وجود بمب‌های عمل نکرده، به صورت بایر باقی مانده‌اند و مردم نمی‌توانند زمین‌ها را به خوبی شخم بزنند. این یکی از مشکلات اساسی در اقتصاد این ناحیه است که موجب فقر مردم این منطقه شده.

سرنوشت بمب‌ها در روستاهای لائوس چه شد؟

برخی از آنها تبدیل به قایق، ستون‌های خانه،گلدان و... شده‌اند و برخی اسباب بازی کودکان! در این روستاها که قدم بزنید قایق‌هایی را خواهید دید که از بقایای بمب‌ها و موشک‌ها تهیه شده‌اند. یا ممکن است حتی برخی از این بمب‌ها را به عنوان زنگوله بر گردن گاو و گوسفندان این ناحیه ببینید. چیز دیگری که در بسیاری از باغ‌ها و باغچه‌های روستاهای لائوس توجه‌تان را جلب خواهد کرد، گلدان‌های کوچک و بزرگی است که در واقع همین بمب‌ها هستند که داخل‌شان خالی شده. از دیگر کاربردهای لاشه‌های این بمب‌ها به عنوان تانکر و مخازن نگه داری آب است. بسیاری از آنها نیز به عنوان ظروف، قاشق، چنگال، لیوان، فنجان و … تغییر کاربری داده‌اند.

روستایی از جنس بمب

عکاس معروفی به نام «واتسون» در طول یک تور دوچرخه‌سواری از آسیا تا اندونزی که چیزی حدود نه ماه طول کشیده، این عکس‌ها را از یک روستا در لائوس گرفته است. واتسون می‌گوید این کار را به خاطر کنجکاوی خود در مورد میراث‌های مخفی جنگ کرده‌ام:

روستایی از جنس بمب

روستایی از جنس بمب

روستایی از جنس بمب

روستایی از جنس بمب

روستایی از جنس بمب

روستایی از جنس بمب

روستایی از جنس بمب

روستایی از جنس بمب

روستایی از جنس بمب

روستایی از جنس بمب



1398/04/05 | کد مطلب: 3196
روستایی از جنس بمب
روستایی از جنس بمب مهناز قاضی

گردآوری و تنظیم: تحریریه دالاهو
لطفا در نشر دانسته‌های خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وب‌سایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.


به اشتراک بگذارید:


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

سوپ شلغم