اجاره ماهانه 30 میلیونی دکه‌های سیار! +عکس


اجاره ماهانه 30 میلیونی دکه‌های سیار! +عکس

صاحب یک غرفه کوچک و سیار در خیابان سی‌تیرمی‌گوید: تمامی این غرفه‌ها و کافه‌های سیار زیرنظر یک پیمانکار شهرداری تهران هستند و بابت حضور غرفه سیار خودمان در این محل ماهیانه 30 میلیون تومان به حساب پیمانکار مربوطه واریز می‌کنیم!

به گزارش مشرق، پروژه سنگفرش خیابان "سی تیر" که به خیابان ادیان یا سیاست یا موزه هم معروف است در مدیریت شهری گذشته و در نوروز ۹۵ با عنوان کف‌سازی و آرام‌سازی این معبر در راستای ساماندهی میدان مشق و سردر باغ ملی توسط شهرداری تهران آغاز شد.

بیشتر بخوانید:

اجاره ماهانه 30 میلیونی دکه‌های سیار! +عکس

پس از سنگ فروش کردن خیابان سی تیر، شهرداری منطقه ۱۲ طرحی را برای حضور اغذیه‌فروشان در خیابان سی تیر اجرا کرد و مکانی را فراهم کرد تا شهروندان بتوانند در این خیابان حاضر و اقدام به فروش محصولات خود با تمرکز بر مواد غذایی عمدتاً در قالب فست‌فود کنند.

از آن ایام و در پی این تصمیم، خیابان "سی تیر" رنگ و روی جدیدی گرفت و سیل شهروندان بود که هر روز و هر شب به هوای قدوم زدن و خرید در "خیابان غذای تهران" یا همان استریت فود تهران راهی این خیابان تاریخی تهران می‌شدند.

حالا دیگر هر شب در اطراف خیابان سی تیر بوی غذا به مشامتان می‌خورد و چند قدم جلوتر، می‌توانید سیل جمعیتی را ببینید که به خرید از کوچک‌ترین رستوران‌های سیار تهران مشغولند؛ رستوران‌هایی که از یک گاری ساده شروع می‌شود و تا فولکس و ون مجهز در میانشان است.

فولکس واگن‌های رنگارنگ، کامیون‌های عجیب، دوچرخه‌ها و موتورها و کیوسک‌هایی که به رستوران‌ها و کافی شاپ خیابانی کوچکی تبدیل شده‌اند که به قول مشتری‌های آنها، دوست داری غذای همه‌شان را امتحان کنی! هر چه بخواهی هست، از دل و جگر و کباب ایرانی گرفته تا فست فود و فلافل آبادان، از باقالاقاتق و غذای گیلانی تا ساندویچ خانگی، آش، حلیم، بلال، پشمک، فالوده، بستنی، قهوه ترک و …!

اجاره ماهانه 30 میلیونی دکه‌های سیار! +عکس

ما هم راهی خیابان سی تیر می‌شویم؛ از ابتدای این خیابان، ماموران راهنمایی رانندگی مستقرند و خودروها را به یک لاین هدایت می‌کنند اما بازهم ترافیک سنگینی در خیابان دیده می‌شود، در طی مسیر به چند غرفه غذا و کافه مراجعه می‌کنیم اما قیمت‌ها نجومی و قیمت محصولات غذایی عرضه شده بسیار از بالاتر از سطح شهر است! علت گرانی محصولات عرضه شده آن هم در قالب دکه‌های سیار مستقر در این خیابان برایمان عجیب است.

با این حال مردم زیادی در صف‌های طولانی در انتظار خرید از کافه‌ها و دکه‌های عرضه محصولات غذایی رنگارنگ هستند … به سراغ فروشنده و صاحب یکی از کافه‌های سیار مستقر در این خیایان می‌رویم؛ از او می‌پرسیم که ماهیانه بابت استقرار غرفه ۳ تا ۴ متری سیارش در این خیابان چقدر و به چه فرد یا نهادی پرداخت می‌کند؟!

صاحب این غرفه کوچک و سیار پاسخ می‌دهد: تمامی این غرفه‌ها و کافه‌ها زیرنظر یک پیمانکار شهرداری تهران هستند و بابت حضور غرفه سیار خودمان در این محل ماهیانه ۳۰ میلیون تومان به حساب پیمانکار مربوطه واریز می‌کنیم!

در ادامه به سراغ صاحب یک کافه سیار که خانمی میانسال است می‌رویم؛ او هم می‌گوید که بابت حضورش در این محل و اختصاص فضایی ۵ تا ۶ متری در کنار این خیابان حدود ۳۰ میلیون تومان پرداخت می‌کند!

اجاره ماهانه 30 میلیونی دکه‌های سیار! +عکس

این خانم می‌گوید: "اینجا (سی تیر) فقط شب‌های پنجشنبه و جمعه شلوغ است و در سایر شب‌ها استقبال آنچانی از این محل نمی‌شود و در واقع اجاره‌ای که پرداخت می‌شود برای کافه‌داران سیار این خیابان خیلی سنگین است اما چاره‌ای نیست! ما هم با توجه به اجاره‌ای که ماهیانه پرداخت می‌کنیم، مجبوریم غذاهایمان را با قیمت بالا بفروشیم که در بعضی از مواقع خانواده‌ها توان پرداخت آن را ندارند."

حالا دیگر علت بسیار گران محصولات غذایی عرضه شده در دکه‌ها و کافه‌های سیار این خیابان برایمان تا حدی روشن شده؛ پرداخت ماهیانه حدود ۳۰ میلیون تومان به پیمانکار شهرداری تهران فقط بابت اجازه حضور در فضایی ۵ متری در کنار این خیابان!!

اما نکته قابل تامل که حتماً مسئولان مربوطه در شهرداری تهران و مسئولان شهرداری منطقه ۱۲ باید پاسخگوی آن باشند این است که دقیقاً در ازای دریافت مبلغ هنگفت ۳۰ میلیون تومانی برای حضور یک دکه فسقلی در گوشه‌ای از خیابان سی تیر، چه خدماتی از سوی پیمانکار مربوطه و شهرداری تهران به این غرفه‌داران ارائه و پرداخت می‌شود؟! مبلغ ماهیانه ۳۰ میلون تومان دقیقاً بابت چه هزینه‌کردهایی از این دکه‌داران سیار گرفته می‌شود؟ مبالغی که در واقع از جیب شهروندان تهرانی به پیمانکار مربوطه شهرداری تهران پرداخت می‌شود!

با توجه به تعداد بسیار بالای غرفه‌های سیار مستقر در خیابان سی تیر، با یک حساب سرانگشتی می‌توان به میزان درآمد نجومی پیمانکار شهرداری تهران در هر ماه رسید و اینکه تا به امروز هیچ اطلاعاتی درباره نحوه هزینه‌کرد این درآمد نجومی به شهروندان تهرانی ارائه نشده است!

منبع: تسنیم

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اقتصادی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انواع فونت و متن بسم الله الرحمن الرحیم برای بیو اینستا