نامزدهای کن 2019 ؛ مروری بر کاندیداهای دوره 72 نخل طلایی


مطلب نامزدهای کن 2019 ؛ مروری بر کاندیداهای دوره 72 نخل طلایی برای اولین بار در وب سایت تکراتو - اخبار روز تکنولوژی نوشته شده است. - تکراتو - اخبار روز تکنولوژی - - https://techrato.com/ جشنواره بین المللی فیلم کن فرانسه در اواخر اردیبهشت سال جاری وارد دوره هفتاد و دوم خود خواهد شد. در این نوشته مروری خواهیم داشت بر فیلم‌ها و نامزدهای کن 2019 که...

جشنواره بین المللی فیلم کن فرانسه در اواخر اردیبهشت سال جاری وارد دوره هفتاد و دوم خود خواهد شد. در این نوشته مروری خواهیم داشت بر فیلم‌ها و نامزدهای کن ۲۰۱۹ که برای کسب نخل طلایی به رقابت می‌پردازند به همراه تاریخچه این فستیوال.

فستیوال فیلم کن (Festival De Cannes) یکی از معتبرترین همایش‌های سینمای جهان بوده که هرساله در شهر کن (Cannes) برگزار می‌گردد. این فستیوال که قدمت بسیار زیادی داشته و اولین دوره آن در سال ۱۹۳۹ برگزار گردید. در این جشنواره فیلم‌ها متعددی در بخش‌های مختلف به نمایش درآمده و به نوعی ویترینی برای عرضه بهترین فیلم‌ها سال به حساب می‌آید. اکثر فیلم‌های حاضر در این جشنواره از آثار مستند و اجتماعی با رویکرد تکنیک و توانایی کارگردانان و هنرمندان بوده و عناوین اکشن و علمی تخیلی و به اصطلاح بلاک باسترها که همیشه در صدر جدول پرفروش ترین و بهترین فیلم‌های سال قرار می‌گیرند، معمولا در فستیوال‌های اروپایی مانند برلین، ونیز و کن حضور ندارند.

نامزدهای کن 2019 ؛ مروری بر کاندیداهای دوره 72 نخل طلایی

اما آثار معرفی شده در بین نامزدهای جشنواره کن، معمولا قابلیت حضور و کسب جوایز دیگر را داشته؛ بطوریکه فیلم مرز علی عباسی کارگردان ایرانی پس از کسب جایزه کن ۲۰۱۸ در بخش نوعی نگاه در جمع نامزدهای اسکار ۲۰۱۹ در قسمت بهترین چهره پردازی حضور داشت، اما نتوانست موفق به حضور در جمع برندگان اسکار ۲۰۱۹ شده و رقابت را به فیلم Vice واگذار نمود.

بیشتر بخوانید: بهترین فیلم‌های ۹۸ ؛ مروری بر پرفروش ترین فیلم‌های ایرانی جدید

تاریخچه حضور ایران در جشنواره کن

سینمای ایران نیز یکی از فعالان و حاضران نسبتا موفق در تاریخچه جشنواره کن بوده و کارگردان و آثار متعددی تحت تابعیت ایران در آن شرکت نموده‌اند. تمامی حاضران و کارگردانان ایرانی شرکت کننده در جشنواره کن از بزرگان سینمای ایران بوده که با وجود حذف و کم رنگ شدن از صنعت فیلم ایران، نام خود را به عنوان اساطیر این هنر ثبت نموده‌اند. اولین فیلم ایرانی که در جشنواره فیلم کن، اثر کورش کبیر ساخته مصطفی فرزانه بود که در سال ۱۹۶۱ میلادی (سال ۱۳۴۰ هجری) موفق به حضور در بخش نامزدهای بهترین فیلم کوتاه گردید.

نامزدهای کن 2019 ؛ مروری بر کاندیداهای دوره 72 نخل طلاییفیلم گاو

دیگر اثر شاخص سینمای ایران در تاریخچه جشنواره کن، فیلم موج نو گاو داریوش مهرجویی بود که با جلب نظر منتقدان و هنرنمایی اسطوره‌هایی مانند عزت الله انتظامی، علی نصیریان، جمشید مشایخی و پرویز فنی زاده بود که در سال ۱۹۷۱ میلادی (سال ۱۳۵۰) در این فستیوال حاضر شد و علاوه بر جلب توجه منتقدان و مخاطبان غربی، موفق به کسب جوایز از دیگر جشنواره‌ها گردید. سال ۱۹۷۵ میلادی (۱۳۵۴) نیز فیلم شازده احتجاب بهمن فرمان آرا در کن حاضر و موفق به جلب نظر منتقدان شد.

نامزدهای کن 2019 ؛ مروری بر کاندیداهای دوره 72 نخل طلاییچریگه تارا

اولین فیلم ایران در جشنواره فیلم پس از سال ۵۷، فیلم پریکه تارا بهرام بیضایی بود که با هنرنمایی سوسن تسلیمی جایگاه جدیدی را برای زنان سینمای ایران رقم زد. از دیگر عناوین کسب شده توسط این فیلم می‌توان به مواردی مانند اولین فیلم توقیف شده پس از انقلاب ایران اشاره کرد که با وجود کسب جوایزی در اسپانیا و کسب عنوان بهترین بازیگر زن برای سوسن تسلیمی در فستیوال سن سباستین، هیچگاه موفق به اکران در ایران نشد.

بیشتر بخوانید: بهترین انیمیشن های ۲۰۱۹ ؛ مروری بر برترین کارتون های جدید سال

عباس کیارستمی ؛ اولین ایرانی برنده نخل طلای جشنواره کن

اما موفق‌ترین و شناخته‌ شده ترین کارگردان ایرانی در جشنواره کن، عباس کیارستمی بود. او که در سال ۱۹۹۲ (۱۳۷۱) با فیلم زندگی و دیگر هیچ توجه منتقدین را به خود جلب نموده بود، در سال ۱۹۹۳ در جمع داوران این جشنواره قرار گرفت. او در سال ۱۹۹۷ (۱۳۷۶) با فیلم طعم گیلاس موفق به کسب نخل طلای فستیوال فیلم کن شد. از دیگر ساخته‌های عباس کیارستمی که به بخش مسابقه کن حاضر بودند می‌توان به زیر درختان زیتون (۱۳۷۳)، ای بی سی آفریقا (۱۳۷۹)، ده (۱۳۸۰)، ۱۰ روی ۱۰ (۱۳۸۳)، کپی برابر اصل (۱۳۸۹) با حضور ژولیت بینوش اشاره کرد. فیلم مثل یک عاشق عباس کیارستمی نیز در سال ۱۳۹۲ پنجمین حضور وی در بین نامزدهای جشنواره کن را رقم زد.

نامزدهای کن 2019 ؛ مروری بر کاندیداهای دوره 72 نخل طلاییعباس کیارستمی

اصغر فرهادی نیز یکی دیگر از چهره ایرانی در جشنواره کن بود که در سال ۲۰۱۴ (۱۳۹۳) و با فیلم گذشته در جمع نامزدهای فستیوال کن قرار گرفت. فیلم فروشنده اصغر فرهادی نیز در سال ۲۰۱۶ (۱۳۹۵) علاوه بر حضور در جمع نامزدهای کن موفق به کسب نخل طلای این جشنواره در ۲ بخش بهترین بازیگر مرد (شهاب حسینی) و بهترین فیلمنامه شد. از دیگر کارگردانان موفق ایرانی در این جشنواره می‌توان به جعفر پناهی با فیلم بادکنک سفید در سال ۱۹۹۵ (۱۳۷۳)، محسن مخملباف با فیلم نوبت عاشقی در سال ۱۹۹۵ (۱۳۷۳)، سمیرا مخلباف با فیلم تخته سیاه در سال ۲۰۰۰ (۱۳۷۹) و بهمن قبادی با فیلم زمانی برای مستی اسب‌ها در سال ۲۰۰۰ اشاره کرد.

نامزدهای کن 2019 ؛ مروری بر کاندیداهای دوره 72 نخل طلاییفیلم مرز

در سال ۲۰۱۷ نیز فیلم لرد محمد رسول اف موفق به کسب جایزه بهترین فیلم نگاه نو شد. سال گذشته نیز فیلم مرز (Border) علی عباسی کارگردان ایرانی در این جشنواره حاضر بود و موفق به کسب جایزه بهترین فیلم در بخش نگاه نو گردید که مانند سایر آثار اشاره شده در این فهرست با سکوت تمامی رسانه‌های داخلی مواجه شد.

نامزدهای کن ۲۰۱۹

فستیوال فیلم کن امسال نیز که دوره هفتاد و دوم خود را پشت سر خواهد گذاشت، از چهاردهم تا بیست و پنچم ماه می سال جاری (۲۴ اردیبهشت تا ۴ خرداد) برگزار شده و فیلم سازان و کارگردانان برتر جهان در بخش‌های مختلف به رقابت برای کسب جایزه نخل طلایی خواهند پرداخت. سرپرست هیئت داوران نیز الخاندرو گونزالز ایناریتو (Alejandro Gonzalez Inarritu) کارگردان آثار مطرحی مانند ۲۱ گرم با بازی شان پن (Sean Penn) و بردمن (Bird-man) و بازگشته (یا The Revenant) با هنرنمایی لئوناردو دی کاپریو بوده که وظیفه انتخاب بهترین فیلم‌ها را از بین نامزدهای کن ۲۰۱۹ برعهده دارند. نادین لبکی هنرپیشه و کارگران لبنانی نیز به عنوان سرپرست بخش نوعی نگاه (Un Certain Regard) حضور دارد.

فیلم The dead wont die کارگردان بزرگ جیم جارموش نیز علاوه بر حضور در جمع نامزدهای کن ۲۰۱۹ در بخش اصلی، به عنوان فیلم افتتاحیه برگزیده شده است. بر اساس اطلاعات منتشر شده، نامزدهای کن ۲۰۱۹ برای کسب نخل طلایی عبارتند از:

بهترین فیلم ؛ بخش اصلی مسابقه

ابن بخش، قسمت اصلی جشنواره بین المللی فیلم کن بوده که ۱۹ فیلم برای کسب عنوان بهترین و تصاحب نخل طلایی به رقابت با یکدیگر می‌پردازند. این فیلم‌ها عبارتند از:

The Dead Wont Die به کارگردانی جیم جارموش (آمریکا) Pain and Glory به کارگردانی پدرو آلمودوار (اسپانیا) The Traitor به کارگردانی مارکو بلوکیو (ایتالیا) Parasite به کارگردانی بونگ جون هو (کره جنوبی) The Wild Goose به کارگردانی دیائو یینان (چین) The Young Ahmed به کارگردانی برادران داردن (بلژیک) Oh Mercy به کارگردانی ارنو دیپلشن (فرانسه) Atlantique به کارگردانی ماتی دیوپ (فرانسه) Matthias Maxime به کارگردانی زاویه دولان (کانادا) Little Joe به کارگردانی جسیکا هاسنر (اتریش، آلمان، انگستان) Sorry We Missed You به کارگردانی کن لوچ (انگلستان) Les Misérables به کارگردانی لاج لی (فرانسه) A Hidden Life به کارگردانی ترنس مالیک (آمریکا) Nighthawk به کارگردانی کلبر مندونسا فیلیو (برزیل) The Whistlers به کارگردانی کورنلیو پورومبوی (رومانی، فرانسه، آلمان) Frankie به کارگردانی آیرا ساکس (فرانسه، پرتغال، بلژیک) Portrait of a Lady on Fire به کارگردانی سلین سیاما (فرانسه) It Must Be Heaven به کارگردانی ایلیا سلیمان (فرانسه، کانادا) Sibyl به کارگردانی جاستین ترایت (فرانسه)

نوعی نگاه

نوعی نگاه قسمتی از جشنواره بوده که از سال ۱۹۹۸ به منظور تشویق و حمایت از فیلم‌سازان ملیت‌های مختلف و با اعطای جایزه از سوی فرانسه ایجاد شد. نامزدهای کن ۲۰۱۹ در این بخش عبارتند از:

Invisible Life به کارگردانی کریم آینوز (برزیل) Beanpole به کارگردانی کانتمیر بالاگوف (روسیه) The Swallows of Kabul به کارگردانی زابو بریتمن و الیا گوبه مِوِل (فرانسه) A Brother’s Love به کارگردانی مونیا شکری (کانادا) The Climb به کارگردانی مایکل کووینو (آمریکا) Joan of Arc به کارگردانی برونو دومون (فرانسه) A Sun that Never Sets به کارگردانی اولیوه لاکس (فرانسه، لوگزامبورگ، اسپانیا) Room 212 به کارگردانی کریستوف آنوری (فرانسه) Port Authority به کارگردانی دنیله لسوویتز (آمریکا) Papicha به کارگردانی مونیا مِدور (فرانسه) Adam به کارگردانی مریم توزانی (مراکش) Nina Wu به کارگردانی میدی زد (تایوان) Freedom به کارگردانی آلبرت سرا (اسپانیا) Bull به کارگردانی آنی سیلورستون (آمریکا) Summer of Changsha به کارگردانی زو فنگ (چین) Evge به کارگردانی نریمان علی اِف (اوکراین)

نظر شما در خصوص نامزدهای کن ۲۰۱۹ چیست؟ آیا این آثار توانایی قرار گرفتن در جمع بهترین فیلم های ۲۰۱۹ را دارند؟

بیشتر بخوانید:

مروری بر بهترین فیلم های اکشن ۲۰۱۸ که هیجان را در شما بیدار می کنند! بهترین فیلم های ۲۰۱۸ ؛ مروری بر برترین فیلمهای سینمایی سال بهترین انیمیشن های ۲۰۱۸ ؛ آشنایی با بهترین کارتون های سال بهترین فیلم‌های عاشقانه ۲۰۱۹ پرفروش ترین فیلم های ۲۰۱۸ ؛ مروری بر بهترین فیلمهای سینمایی سال

منیع: وب سایت رسمی جشنواره کن

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فناوری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود کتاب کار دیکته شب اول ابتدایی - کتاب گاج