مشکلات، جوانان را از مساجد دور کرده است


مشکلات، جوانان را از مساجد دور کرده است

یک موتوری معتقد است اگر فضای رفاه بهتری برای جوانان فراهم شود آنان احتمالا گرایش بیشتری به مراکزی چون مساجد خواهند داشت

خبرگزاری شبستان، سرویس مسجد و کانون های مساجد: ساخت مساجد به عنوان محلی برای نیایش، تجمع و تعامل مسلمانان در طول تاریخ اسلام همواره مدنظر بسیاری از بزرگان دینی و حاکمان و مسئولان کشورهای اسلامی و حتی غیر اسلامی بوده و هست.

وجود جایگاهی برای پرداختن به مسایل اجتماعی و ارتقای ابعاد گوناگون زندگی افراد از جمله زندگی اجتماعی مسلمانان در جوامعی که این گروه در آن ها زندگی می کنند می تواند مأمنی برای افزایش سطح کیفی زندگی این افراد و حتی تمامی کسانی باشد که در این محیط ها اعم از شهرها و کشورها زندگی می کنند و در طول سالیان سال در آن ها به دنیا می آیند و می بالند و زندگی می کنند.

ضرورت پرداختن به وجود مساجد در محیط های اجتماعی گوناگون و افزایش کارکردهای آن ها برای پاسخگویی به نیازهای انسان ها در جوامع مختلف، موضوعی است که همواره در طول تاریخ اسلام بر آن تاکید شده است و در جوامع گوناگون به شکل های مختلفی به انجام رسیده است.

موضوعی که در سلسله نوشتارهای «مساجد و معابر» و «مسجدی ها» به آن پرداخته می شود نگاه کمی دقیق تر به مقوله ایجاد مساجد و نیاز کنشگران اجتماعی به وجود آن ها در اطراف محیط های زندگی افراد و نیز چگونگی نقش آفرینی این اماکن دینی در زندگی امروزی بشر است.

در ادامه به یکی از موضوعات مطرح در زمینه مساجد پرداخته می شود:

از چهره اش مشخص است که به احتمال زیاد تهرانی نیست این احتمال زمانی پررنگ تر می شود که صحبت هم می کند و وقتی از او می پرسم که اهل کجا هستی می گوید بچه پایین شهر شیراز هستم.

می گویم پس تهران چه کار می کنی که می گوید "در دانشگاهی در تهران قبول شده ام و در یک رشته فنی مشغول به تحصیل هستم"

حبیب؛ جوان ساده ای است، این را می شود زمانی که با موتورش جلوی پایم ایستاد و خیلی ساده و بدون چونه زدن بر سر قیمت راضی شد تا مرا به مقصد برساند، فهمید.

مسیرمان به سمت جایی طرف های خیابان پیچ شمیران است به همین خاطر وارد یکی از خیابان های سمت پل چوبی می شود وقتی داخل خیابان قرار می گیرد یک مسجدی را می بیند که چراغ های رنگی آن از دور مشخص هستند.

می پرسد "اینجا امامزاده است؟"

می گویم نه مسجد است.

می خندد و می گوید "چه مسجد قشنگی"

می پرسم مسجدهای تهران با مسجدهای شیراز خیلی فرق می کنند.

می گوید "بله، مسجدهای اینجا خیلی خوشگل اند"

از نحوه خوشگل گفتنش متوجه می شوم که منظورش به زیبایی مساجد نیست بلکه به تجمل آن ها انتقاد دارد.

در ادامه می گوید "در حال حاضر خیلی از جوان ها مسجد نمی روند و این به خاطر فضایی است که در جامعه بوسیله رسانه ها و ... ایجاد شده است.

کمی به تبلیغات تلویزیونی نگاه کنید در حالی که مردم با فقر و کمبود ملزومات زندگی خود دارند دست و پنجه نرم می کنند خانواده ای را نشان می دهد که وسط جنگل دارند صبحانه می خورند این ها همه در روحیه افراد به ویژه جوانان تاثیر می گذارد و برخی از آنان را به انتقاد از وضعیت موجود و بیان انتقادات خود به شکل های مختلف وا می دارد.

پایان پیام/500

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه مساجد و کانونها

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


جملات و متن تبریک روز جهانی خلبان به همسرم و عشقم + عکس نوشته و استوری