طرز تهیه آش دوغ و افشای فوت و فن های مهم برای ایجاد طعم واقعی در آن


آش دوغ مانند آش رشته از انواع غذاهای ایرانی سنتی است و در شهرهای مختلف برای پخت این آش لذیذ از دستور های مختلفی استفاده می شود و شما می توانید این آش خوشمزه را در منزل به راحتی تهیه کنید. در طرز تهیه آش دوغ از سبزی های محلی و حبوبات و دوغ استفاده می شود.  آش ماست و آش دوغ و آش رشته از انواع آش های خوش طعم است و شما می توانید برای ایجاد تنوع در...

آش دوغ مانند آش رشته از انواع غذاهای ایرانی سنتی است و در شهرهای مختلف برای پخت این آش لذیذ از دستور های مختلفی استفاده می شود و شما می توانید این آش خوشمزه را در منزل به راحتی تهیه کنید. در طرز تهیه آش دوغ از سبزی های محلی و حبوبات و دوغ استفاده می شود.

آش ماست و آش دوغ و آش رشته از انواع آش های خوش طعم است و شما می توانید برای ایجاد تنوع در برنامه غذایی تان این نوع آش را در منزل بپزید.

طرز تهیه آش دوغ و افشای فوت و فن های مهم برای ایجاد طعم واقعی در آن

مواد لازم

سبزی آش : ۷۰۰ گرم ( جعفری و شوید و تره و گشنیز ) دوغ : دو لیتر نخود : ۲۵۰ گرم بوته سیر : یک عدد نمک : به میزان لازم فلفل سیاه : به مقدار لازم

طرز تهیه آش دوغ لذیذ

برای پخت آش دوغ ابتدا نخود را به همراه مقداری آب به مدت چند ساعت خیس کنید سپس در طول این مدت آب نخود را چند بار عوض نمایید تا نفخ آن از بین برود.

طرز تهیه آش دوغ و افشای فوت و فن های مهم برای ایجاد طعم واقعی در آن

در مرحله بعدی طرز تهیه آش دوغ، برنج را درون ظرفی مناسب به همراه مقداری آب و نمک خیس کنید تا برای پخت آماده شود سپس نخود های پخته شده را آبکشی کنید و درون قابلمه ای مناسب ۶ لیوان آب بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا نخود ها پخته و نرم شوند و برنج را هم درون آبکش بریزید و در این مرحله از طرز تهیه آش دوغ برنج را هم به نخود بیفزایید تا پخته شود.

طرز تهیه آش دوغ و افشای فوت و فن های مهم برای ایجاد طعم واقعی در آن

بعد از اینکه برنج مغز پخت شد سبزی خرد شده را به مخلوط مواد آش اضافه کنید و درب قابلمه را به صورت نیمه باز روی آن قرار دهید زیرا اگر در قابلمه را باز بگذارید رنگ سبزی های آش تیره می شود.

طرز تهیه آش دوغ و افشای فوت و فن های مهم برای ایجاد طعم واقعی در آن

بعد از پخته شدن سبزی آش، دوغ را هم به مخلوط مواد آش بیفزایید سپس آش را به صورت مرتب هم بزنید تا دوغ نبرد و بعد از گذشت ۱۵ دقیقه فلفل سیاه و نمک را به آش دوغ اضافه نمایید و بعد از چند بار هم زدن آش قابلمه را از روی حرارت گاز بردارید و اجازه دهید تا آش مقداری خنک شود سپس آن را درون ظرفی مناسب برای سرو بریزید و با کمک روش های تزیین آش رشته این آش خوشمزه را تزیین نمایید.

طرز تهیه آش دوغ و افشای فوت و فن های مهم برای ایجاد طعم واقعی در آن
اگر تمایل دارید آش مزه آش دوغ سرعین را بدهد بهتر است یک بوته سیر را له نمایید و به همراه مقداری آب و نمک سیر له شده را درون لیوان بریزید و در زمان سرو آش مخلوط سیر را روی آش بریزید.

طرز تهیه آش دوغ و افشای فوت و فن های مهم برای ایجاد طعم واقعی در آن

نکات طلایی برای پخت بهتر این آش

اگر تمایل دارید آش دوغ غلیظ باشد می توانید آرد برنج را درون یک لیوان آب سرد حل کنید و بعد از حل شدن آرد درون آب آن را درون آش بریزید تا بجوشد و آش شما غلیظ شود. برای تهیه آش دوغ باید از دوغ محلی استفاده نمایید و اگر به دوغ دسترسی ندارید می توانید ماست را با ۲ برابر آب هم بزنید و به آش دوغ بیفزایید. اگر تمایل دارید از سیر در دستور پخت آش دوغ استفاده نمایید سیر را درون ظرفی بکوبید و یا آن را به صورت ریز خرد نمایید و در هنگام افزودن سبزی، سیر را به آش بیفزایید.

طرز تهیه آش دوغ و افشای فوت و فن های مهم برای ایجاد طعم واقعی در آن

در تهیه آش دوغ بهتر است از زردچوبه و ادویه هایی که دارای رنگ می باشند استفاده نکنید زیرا این ادویه ها رنگ آش را تغییر بدهند. دوغ آش نباید ترش یا شیرین باشد و همچنین برای تهیه آش دوغ نباید از دوغ گازدار استفاده نمایید. در دستور تهیه آش دوغ از بلغور می توانید به جای برنج استفاده نمایید. در پخت آش دوغ به صورت محلی فقط از نخود استفاده می شود ولی می توانید از لوبیا نیز برای پخت این آش لذیذ استفاده نمایید.

طرز تهیه آش دوغ و افشای فوت و فن های مهم برای ایجاد طعم واقعی در آن
در این مطلب با طرز پخت آش دوغ آشنا شدید که امیدواریم با توجه به نکات ذکر شده بتوانید آش دوغ با طعمی بی نظیر را در منزل بپزید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری کنید.

منبع : آرگا

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آشپزی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


جملات و متن تبریک روز جهانی خلبان به همسرم و عشقم + عکس نوشته و استوری