طوطی عروس هلندی (کاکه تیل) + روش پرورش و انواع آن


طوطی عروس هلندی (کاکه تیل) + روش پرورش و انواع آن

طوطی عروس هلندی با نام علمی (Nymphicus hollandicus) از خانواده طوطی‌های کاکل‌دار و کوچکترین عضو این خانواده از نظر جثه در استرالیا می‌باشد.

طوطی عروس هلندی (کاکه تیل) + روش پرورش و انواع آن


آشنایی با طوطی عروس هلندی (کاکه تیل)

ستاره | سرویس گیاهان و حیوانات - عروس هلندی با نام علمی (Nymphicus hollandicus) از خانواده طوطی‌های کاکل‌دار و کوچکترین عضو این خانواده از نظر جثه در استرالیا می‌باشد. این پرندگان به عنوان حیوانات خانگی محبوبیت زیادی در سطح جهانی دارند و تکثیر آن‌ها نیز به نسبت آسان می‌باشد. این پرندگان پس از مرغ عشق محبوب‌ترین پرندگان زینتی محسوب می‌شوند.

در گذشته این پرنده را به عنوان عضوی از خانواده طوطی‌ها می‌دانستند اما مطالعات مولکولی اخیر این پرنده را متعلق به خانواده طوطی‌های کاکل‌دار می‌داند. طوطی عروس هلندی بومی منطقه‌ای دورافتاده در درون استرالیا است که مناطق مورد علاقه آن‌ها زمین‌هایی پوشیده شده با علف و بوته درختان کوتاه است.

در زبان انگلیسی این پرنده را کاکه‌تیِل Cockatiel می‌نامند و در اغلب زبان‌های رایج دنیا به همین نام شناخته می‌شود. نام این پرنده در زبان فرانسوی Callopsitte و در زبان آلمانی Nymphensittich و در زبان عربی «الکوکاتیل» است. در زبان فارسی به این پرنده «عروس هلندی» می‌گویند و نام «عروس هلندی» در بین پرنده فروشان و پرورش دهندگان آن به شدت رایج و متداول است. نام «عروس هلندی» در حقیقت ترجمه نام علمی و لاتینی این پرنده می‌باشد.


طوطی عروس هلندی (کاکه تیل) + روش پرورش و انواع آن


غذای طوطی عروس هلندی

غذای عروس هلندی دانه است ولی ممکن است گونه های خاصی از این پرندگان تخم مرغ و هویج پخته و رنده شده با درجه ریز رنده رو دوست داشته باشند و از خوردن ان لذت ببرند توجه داشته باشید که تخم مرغ و هویج حتماً حتماً باید خوب پخته شوند و خیلی ریز رنده شوند.

ظاهر و رنگ‌های طوطی عروس هلندی

عروس هلندی پرنده زیبایی است و به رنگ‌های مختلف دیده می‌شود و می‌تواند به راحتی خواسته صاحبان خود را تامین نماید. رنگ پرنده هیچ گونه تأثیری در سلامتی و یا رفتار پرنده ندارد. رنگ‌های اصلی پرنده شامل: خاکستری، سفید، کرم، زرد و قهوه‌ای است. بر روی سر پرنده کاکلی بلند و زیبا قرار دارد و بر روی گونه‌های آن یک لکه سرخ رنگ دیده می‌شود.

پرنده دم درازی دارد که در انتها نوک تیز می‌باشد. از لحاظ اندازه، عروس هلندی جزو طوطی‌های کوچک می‌باشد. از لحاظ قیمت نیز، این پرنده قیمتی مشابه و یا شاید هم گران تر از طوطی‌های همسان خود داشته باشد. پر و بال این پرنده معمولاً نیمه خاکستری است و در قسمت زیرین بدن روشن تر است.

طوطی عروس هلندی (کاکه تیل) + روش پرورش و انواع آن


یک لکه نارنجی رنگ بر روی گونه‌ها و سفیدی حاشیه بال‌ها از دیگر علایم مشخصه این حیوان است. یک ردیف از لکه‌های زرد رنگ بر قسمت زیرین بال پرنده ماده دیده می‌شود که در نرها وجود ندارد. بعضی از انواع جهش یا ته عروس هلندی به رنگ زرد روشن هستند و جنس ماده آن‌ها پرهای دم باریک تری دارد. تا کنون ۱۵ رنگ مختلف از عروس‌ها شناسایی شده‌است که این رنگ‌ها شامل خاکستری، سفید، ابلق، زرد، زرد مایل به سبز و غیره می‌باشد
.

رفتار شناسی طوطی عروس هلندی

کاکل زرد رنگ پرنده وقتی حیوان ترسیده و یا هیجان زده باشد راست می‌ایستد، در حالی که اگر کاکل کمی کج باشد نشان دهنده آرامش خیال پرنده‌ است.

اندازه طوطی عروس هلندی

طول بدن آن با احتساب بلندی دم در حدود ۳۲ سانتی متر بوده و وزن آن در حدود ۷۸ تا ۱۲۵ گرم است. برخی از گونه‌ها نظیر عروس هلندی لوتینو ممکن است که وزنی بین ۷۸ تا ۹۰ گرم داشته و برخی از گونه‌های اصلاح نژاد شده و درشت هیکل آن نیز ممکن است که وزنی بین ۱۱۰ تا ۱۲۵ گرم داشته باشند.

طوطی عروس هلندی (کاکه تیل) + روش پرورش و انواع آن


تاریخچه پرورش طوطی عروس هلندی

اطلاعات دقیقی از تاریخ اهلی شدن این پرنده در دست نیست و به نظر می‌رسد که این پرنده برای اولین بار توسط بومیان ساکن در قاره اقیانوسیه اهلی شده باشد و بعدها مهاجرین انگلیسی که به استرالیا رفتند، از اولین مللی بودند که به پرورش و نگهداری از آن همت گماشتند.

این پرنده در طی سال‌های ۱۸۰۰- ۱۸۰۵ میلادی به انگلستان برده شده‌است. احتمالا این پرنده توسط کسانی که به استرالیا تبعید شده بودند در بازگشت به انگلستان آورده شده ‌است و به تدریج پرورش و نگهداری از این پرنده در برخی از کشورهای اروپایی نظیر انگلستان، فرانسه و آلمان رایج گردیده و مدتی نگذشت که محبوبیت زیادی پیدا کرد، به گونه‌ای که امروزه این پرنده یکی از محبوب ترین پرندگان خانگی می‌باشد. بیشتر محبوبیت این پرنده به علت طبیعت ملایم و کاکل رنگی و زیبای آن می‌باشد. همچنین این پرنده به سادگی اهلی و دست آموز می‌شود.

طول عمر طوطی عروس هلندی

عروس هلندی در مقایسه با سایر حیوانات خانگی نظیر سگ و گربه و غیره عمر طولانی تری دارد و بین 17 سال تا 20 سال عمر می‌کند. هرچند که برخی طول عمر ان‌ها را بین ۱۰ تا ۱۵ سال می‌دانند. گزارش‌های حاکی مبنی از عمر کردن این پرنده حتی تا ۳۶ سال نیز موجود است. رژیم غذایی و فعالیت بدنی از اساسی‌ترین فاکتورهای طول عمر یک عروس هلندی می‌باشند.


طوطی عروس هلندی (کاکه تیل) + روش پرورش و انواع آن


تعیین جنسیت طوطی عروس هلندی

تعیین جنسیت از دو جهت برای پرورش دهندگان اهمیت دارد. اول آن که پرورش دهنده‌ای که علاقه به جوجه کشی از عروس هلندی دارد، ممکن است که دو جوجه را در کنار هم پرورش دهد، به این امید که بتواند از آن‌ها جوجه بگیرد، اما بعد از مدت‌ها متوجه خواهد شد که هردو پرنده نر و یا هر دو پرنده ماده می‌باشند.

دوم آن که پرورش دهنده ممکن است قصد آموزش پرنده را داشته باشد و با توجه به این که توانایی پرنده نر و ماده در این زمینه متفاوت است و با درنظر گرفتن این موضوع که آموزش معمولا از سنین پایین آغاز می‌شود و رنگ پر و بال جوجه‌ها پس از اولین پر ریزی تغییر می‌کند و اولین پر ریزی عروس هلندی معمولا در سن شش ماهگی اتفاق می‌افتد. از این رو تعیین جنسیت پرنده تا قبل از سن شش ماهگی مقدور نخواهد بود.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


هیچگاه موز و تخم مرغ را باهم نخورید