دعا برای موفقیت در امتحانات | بهترین اذکار برای قبولی در دروس


نحوه صحیح دعا برای موفقیت در امتحان این است که انسان از خداوند بخواهد محفوظات و معلوماتش را در وقت امتحان، بیاد آورد و فراموشی به او دست ندهد و البته نباید انتظار داشت که بدون تلاش و مطالعات قبلی، بتوان به موفقیت در امتحانات دست پیدا کرد.

دعا و طلب کمک از خداوند با آرامش روحی و روانی زیادی همراه است چون دعا راز و نیاز با خداست،خدایی که بر هر کاری توانا است.به همین دلیل هم خداوند در قرآن و هم پیامبر اکرم (ص) و امامان معصوم (ع) به دعا و طلب کمک از خداوند برای کسب موفقیت در امور مختلف سفارش زیادی نموده اند.دعا کردن برای موفقیت در امتحانات نیز یکی از این موارد است. البته دعا کردن برای موفقیت در امتحانات در کنار درس خواندن و تلاش میسر خواهد شد.

چند دعا برای موفقیت در امتحانات

دعای دفع فراموشی و نسیان

از امام صادق «ع» نقل شده است که دست خود را بر پیشانی بگذار و چنین دعا کن

صَلَّی اللّهُ عَلی مُحَمَّد وَ الِهِ الّلهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ یا مُذَکِّرَ الْخَیْرِ وَ فاعِلَهُ وَ الامِرَ بِهِ ذَکِّرْنی ما اَنْسانیه

دعای افزایش قدرت حفظ:

در بعضی از نسخه های قدیمی آمده است که هر کس این دعا را هفت صبح بر هفت مویز ( انگور سیاه خشک شده ) بخواند و بخورد خداوند متعال حفظ عظیمی به او کرامت فرماید مجرب است :

اللَّهُمَ‏ نَوِّرْ بِکِتَابِکَ قَلبی، وَ اشْرَحْ لی مِن صَدْرِی، وَ أَطْلِقْ بِهِ لِسَانِی بِحَوْلِکَ‏ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ‏ الْعَلِیِ‏ الْعَظِیمِ‏

دعای افزایش قدرت حافظه

هر کس آیه ۲۸۵ سوره بقره ( امن الرسول ) را بر ظرف پاکی با زعفران بنویسد و با آب چاه ( آب چاه همین آبهای درون لوله هاست که تصفیه شده نیز می باشد ) شسته هر صبح ناشتا بیاشامد قوت حافظه اش باذن الله بسیار خوب خواهد شد .

آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنزِلَ إِلَیْهِ مِن رَّبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ کُلٌّ آمَنَ بِاللّهِ وَمَلآئِکَتِهِ وَکُتُبِهِ وَرُسُلِهِ لاَ نُفَرِّقُ بَیْنَ أَحَدٍ مِّن رُّسُلِهِ وَقَالُواْ سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا غُفْرَانَکَ رَبَّنَا وَإِلَیْکَ الْمَصِیرُ

دعای رفع هول و غم

«اَعْدَدْتُ لِکُلَّ عَظیْمَه لا اِلهَ اِلاّ اللّه وَ لِکُلَّ هَمٍّ و غَمٍّ لا حَوْلَ وَ لا قُوَهَ اِلا بِاللّهِ مُحمدُ النُورِ الاولُ وَ عَلی النُورِ الثانی وَ الائمَهُ الابْرارُ عُدَّهُ لِلِقآء اللّهِ وَ حِجابُ مِنْ اَعْدآء اللّهِ ذَلَّ کُلُّ شَیء لِعَظَمَهِ اللّهِ وَ اَسْئَلَ اللّهَ عَزَّوَجَلَّ الْکِفایَهَ»

دعا جهت آسان شدن امور

اگر کسی این پنج اسم مبارک و شریف یعنی اَلْمُصَوِّرُ اَلْمُبْدِئُ‏ اَلْمُعِیدُ اَلْمُحْیُ اَلْمُمِیتُ را چهل روز و هر روز ۱۷۴۰ مرتبه بخواند اگر طالب علم باشد عالم می گردد و اگر فهم و عقل و ادراک خواهد او را فهم و عقل و ادراک بخشد و هیچ چیز بر او مشکل نگردد .

دعای زیادی فهم و حفظ و علم :

دعا برای موفقیت در امتحانات

هر کس با ایمان آیات فوق را با نیت خالص و توجه به خدا و معنی آن بنویسد در روز دوشنبه و با خود نگاه دارد

آیات ۱ الی ۵ سوره علق :

اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ

خَلَقَ الْإِنسَانَ مِنْ عَلَقٍ

اقْرَأْ وَرَبُّکَ الْأَکْرَمُ

الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ

عَلَّمَ الْإِنسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمْ

چند دعا و ذکر برای موفقیت در امتحان

  • ذکر روز امتحان: اللهم إنی توکلت علیک، و سلمت أمری إلیک، لا ملجأ و منجا منک الا الیک.

  • ذکر در خلال امتحان: لا إله إلا أنت سبحانک إنی کنت من الظالمین. یا حی یا قیوم برحمتک أستغیث، رب إن مسنی الضرانک أرحم الراحمین.

  • ذکر در هنگام فراموشی: اللهم یا جامع الناس لیوم لا ریب فیه اجمع علی ضالتی.

  • پس از رفع فراموشی: الحمد لله الذی هدانا لهذا و ما کنا لنهتدی لولا أن هدانا الله . اللهم صلی على محمد وعلى أله وسلم.

  • مرحوم شیخ بهائی در کتاب تهذیب فرموده است به جهت زیادتی حافظه این دعا را بخواند: الَلِّهُمَ ارْزُقْنی فَهْمَ النَّبِییّنَ وَ حِفْظَ الْمُرْسَلینَ وَ اِلْهامَ الْمَلائِکهَ الْمُقَرّبینَ آمینَ یا رَبَّ الْعالَمینَ

  • بعد از هر نماز این دعا را بخواند مجرّب است: سُبْحانَ مَنْ لا یَعْتَدی عَلی اَهْلِ مَمْلَکَتِهِ سُبْحانَ مَنْ لا یُاخِذُ اَهْلَ الاَرْضِ بِألْوانِ الْعَذابِ سُبْحانَ الرَّئُوفُ الرَّحیم اَللّهُمَّ اجْعَلْ لی فی قَلْبی نُوراً وَ بَصَراً وَ فَهْماً وَ عِلْماً اِنَّکَ عَلی کُلِ شَیءٍ قَدیر

  • جهت قوت حافظه هر روز ۱۰ مرتبه بگوید: فَفَهَّمْنا‌ها سُلیمْانَ وَ کُلاَّ آتیْنا فَهْماً وَ عِلْماً وَ سَخَّرْنا مَعَ داوُدَ الْجِبالَ مَعَ داوُدَ الْجِبالَ یَسْبَحْنَ وَ الطَّیْرَ وَ آلِهِ اَکْرِمْنی بِالْفَهْمِ وَ الْحْفِظِ وَ الْخَیْرّ یا قاضِیَ الْحاجاتِ وَ صلَّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ اَجْمَعینَ

  • در حدیث سلمان فارسی (ره) آمده است که رسول خدا (ص) فرموده است: هر کس آیه الکرسی را با زعفران برکف دست راست خود بنویسد و آن را با زبان بلیسد و هفت نوبت چنین کند هرگز چیزی را فراموش ننماید.

  • قبل از مطالعات این جملات را بخوانید: اَللّهُمَّ اَخْرُجْنی مِنَ الظَّلُماتِ الْوَهْمِ وَ اَکْرِمْنی بِنُورِ الْفَهْمِ الَّلهُمَّ افْتَحْ عَلَینا اَبْوابَ رَحْمَتِکَ وَ انْشُرْ عَلَیْنا خَزائِنَ عُلُومِکَ بِرَحْمَتِکَ یا اَرْحَمَ الرَّاحِمینَ

برای زیاد شدن حافظه بر روی نان خشک این آیات را به این ترتیب بنویسد:

روز شنبه: لا اله الا الله الملک الحق المبین

روز یکشنبه: رب زدنی علما و فهما

روز دوشنبه: سنقرئک فلا تنسی

روز سه شنبه: انه یعلم الجهر و ما یخفی

روز چهارشنبه: لا تحرک به لسانک لتعجل به

روز پنج شنبه: ان علینا جمعه و قرآنه

روز جمعه: فاذا قرآناه فاتبع قرآنه

و هر روز صبح ناشتا آن را بخورد مجرب است

(حاشیه خلاصه الاذکار / نسخه خطی)

چند نکته جهت موفقیت در امتحان

۱- توکل به خداوند، آرامش روحی و روانی را در پی دارد و از اضطراب این ایام به شدت می کاهد. امام علی (علیه السلام) فرمودند: «بهترین تکیه گاه، توکل است.»

۲- با وضو در جلسه امتحان حاضر شوید.

۳- برنامه امتحانی خود را درمحلی نصب نمایید که افراد خانواده آن را ببینند.

۴- برنامه ریزی داشته باشید.

۵- در شروع کار، اگر به مطالعه بی میل هستید سعی کنید اول در خودتان انگیزه ایجاد کنید. برای این کار کتابتان را به چند بخش تقسیم نموده و هر روز بخشی را مطالعه کنید.

۶- مطالعه صحیح داشته باشید. فضای مطالعه را شبیه فضای امتحان کنید. (سعی کنید برای مطالعه پشت میز بنشینید).

۷- مدام پای کتاب ننشینید، بعد از هر یک ساعت مطالعه یک حرکتی انجام دهید که خستگی تن(بدن) و چشم را از بین ببرد. (حرکات کششی بدن، ورزش چشم).

۸- محرک های ناخوشایند یا استرس زا و عواملی که باعث حواس پرتی می شود را از محل مطالعه خود حذف و یا کنترل کنید.

۹- در ساعت های ثابت و معین مطالعه کنید. با مطالعه در ساعت های ثابت از شبانه روز، ذهن شما به ثبت کردن مطالب در این ساعات، عادت می کند. این امر نوعی بازتاب شرطی را به وجود می آورد و شما سریعتر و با زحمت کمتری مطالب را یاد خواهید گرفت. شب ها پیش از خوابیدن و صبح ها پس از بیداری بهترین زمان برای مطالعه است.

۱۰- شب امتحان دوره کنید. از یادداشت برداری ها و خلاصه نویسی ها که قبلا داشته اید بیشتر استفاده کنید.

۱۱- تغذیعه مناسب داشته باشید.

-از خرما، کشمش، عسل، انجیر، شیره انگور که انرژی زا بوده و برای تقویت حافظه مفید می باشند استفاده نمایید و از نسکافه، قهوه و… در شب امتحان استفاده نکنید.

-در شب های امتحان از دمنوش آویشن استفاده کنید. آویشن دارای طبیعت گرم و مقوی اعصاب است. این گیاه تاثیری ماندگار در تقویت قوای فکری و مغزی دارد.

-از غذاهای چرب و سرخ کردنی پرهیز کنید. چون باعث خستگی و خواب آلودگی می شود.

۱۲- خواب کافی و مناسب داشته باشید. الگوی خواب را به هم نزنید، کاستن از خواب، کاهش توجه و تمرکز پایین و کارایی کم را به دنبال دارد.

۱۳- ورزش کنید. ۳۰ دقیقه ورزش منظم و سبک روزانه تنش ها و اضطراب را کاهش می دهد. برای سلامتی، رفع خمودگی و تسکین تنش های هیجانی مفید است.

۱۴- اضطراب خود را با اعمال تن آرامی مثل تنفس دیافراگمی ، شل و سفت کردن عضلات کاهش دهید.

۱۵- پانزده دقیقه قبل از امتحان در محل برگزاری حضور داشته باشید تا استرس شما کاهش پیدا کند، چون اضطراب اثر سوء بر روی حافظه انسان دارد.

۱۶- شعار من باید یاد بگیرم را به جای من باید ۲۰ بگیرم در ذهن خود تکرار کنید.

۱۷- استفاده مناسب از زمان و فرصت ها داشته باشید، حتماً برای مطالعه در ایام امتحانات برنامه ریزی کنید. زمان های اتلاف وقت را باید مدیریت کرد. (تلویزیون، مهمانی ها، تلفن همراه و فضای مجازی و…).

فراموش نکنید که موفقیت در امتحانات علاوه بر دعا کردن و کمک خواستن از خداوند توانا نیازمند تلاش و کوشش شما است.


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس متفاوتی که روز گذشته از احمدی نژاد منتشر شد/ تصویر