جلوگیری از افتادگی عضلات کف لگن


تمرینات کگل تاثیرات مفید فراوانی بر رفع افتادگی عضلات کف لگن بانوان میگذارند و در درمان بی اختیاری ادراری پس از زایمان تاثیرات مفیدی میگذارند. دکتر کتایون برجیس متخصص زنان و زایمان در زمینه فواید ورزش کگل برای تقویت عضلات کف لگن بانوان توضیحاتی ارائه داده اند که در ادامه خواهیم خواند. یک متخصص زنان […]

جلوگیری از افتادگی عضلات کف لگن

تمرینات کگل تاثیرات مفید فراوانی بر رفع افتادگی عضلات کف لگن بانوان میگذارند و در درمان بی اختیاری ادراری پس از زایمان تاثیرات مفیدی میگذارند. دکتر کتایون برجیس متخصص زنان و زایمان در زمینه فواید ورزش کگل برای تقویت عضلات کف لگن بانوان توضیحاتی ارائه داده اند که در ادامه خواهیم خواند.

یک متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه افتادگی عضلات کف لگن در خانم‌ها، مشکل شایعی است که با حرکات ورزشی ملایم رفع می‌شود، انجام حرکات ورزشی «کگل» را برای جلوگیری از افتادگی عضلات کف لگن، توصیه کرد.

دکتر کتایون برجیس با اشاره به عادت‌های بد ورزشی در خانم‌ها که موجب افتادگی عضلات کف لگن می‌شود، گفت: افتادگی عضلات کف لگن، یکی از مشکلات رایج در خانم‌ها است که معمولا از انجام ورزش‌های خارج از توان و بدون آمادگی جسمانی ناشی می‌شود.

جلوگیری از افتادگی عضلات کف لگن

این جراح و متخصص زنان با تاکید بر ضرورت تمرین تدریجی و به دست آوردن آمادگی جسمانی، گفت: ورزش‌هایی مانند دراز نشست یا پیلاتس، فشار لگنی ایجاد و از طرفی عضلات شکمی را منقبض می‌کنند. این ورزش‌ها، وارد کننده فشار به کف لگن هستند و برای خانم‌ها بعد از اعمال جراحی «پرولاپس لگن» و افرادی که مستعد افتادگی عضلات کف لگن هستند، اصلا مناسب نیست.

وی افزود: خانم‌هایی که دارای افتادگی عضلات کف لگن هستند باید بدانند همه اشکال ورزشی مانند شنا رفتن و دمبل زدن برای آنها مناسب نیست.

برجیس متذکر شد: یک تصور اشتباه دیگر در خانم‌ها، بعد از زایمان بوجود می‌آید و آن انجام حرکات دراز و نشست برای سریع کوچک کردن شکم است، درحالی که ورزش‌های مفید و استاندارد، ورزش‌هایی نیستند که به یک نقطه خاصی از بدن فشار زیادی وارد کنند.

جلوگیری از افتادگی عضلات کف لگن

این متخصص زنان یادآور شد: البته کنترل میزان شدت فشار بر بدن، تنها مربوط به انجام ورزش‌های نامناسب نیست، بلکه در موارد زیادی دیده شده که خانم‌ها در کارهای منزل مانند جابه‌جایی وسایل، فشار عضلانی بیشتر از حد توان به خود وارد می‌کنند و در نهایت مبتلا به مشکل افتادگی عضلات کف لگن می شوند.

وی به ورزش «کگل» برای سفت کردن عضلات کف لگن که نوعی حرکت ملایم ورزشی و نرمشی است، اشاره کرد و گفت: خانم‌های مبتلا به این عارضه باید نسبت به ورزش «کگل» آگاهی داشته باشند و در طی روز با زمانبندی خاص، به دفعات انجام دهند.

برجیس که به گفته خودش با بیماران زیادی با مشکل افتادگی عضلات کف لگن، سروکار داشته است، اظهار کرد: ورزش «کگل» به خانم‌های مبتلا به این عارضه کمک می‌کند تا مشکلات افتادگی کف لگن از جمله بی‌ اختیاری ادرار و مدفوع در آنها کنترل شود و رابطه جنسی شان بهبود یابد.

جلوگیری از افتادگی عضلات کف لگن

این متخصص زنان، درباره روش انجام ورزش «کگل» توضیح داد: قبل از شروع این ورزش، مطمئن شوید که مثانه تان خالی است. سپس روی یک صندلی بنشینید یا روی زمین دراز بکشید. پس از آن عضلات کف لگن تان را برای پنج ثانیه جمع کنید. احساسش مانند این است که ادرارتان را نگه می دارید. سپس عضلاتتان را برای ۱۰ ثانیه رها کرده و ۱۰ بار این تمرین را تکرار کنید. در نهایت هر بار برای ۱۰ ثانیه، با جمع کردن عضلات کف لگنتان، این عضلات را قوی کنید.

برجیس خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود خانم‌های مبتلا به این عارضه، این ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهند و علاوه بر ورزش، رعایت رژیم غذایی مناسب و داشتن سبک زندگی سالم را مدنظر قرار دهند.

تمرینات یا ورزش‌های کگل، ورزش‌هایی برای تقویت عضلات حمایت‌کننده مجرای ادراری، مثانه، رحم ، راست روده (رکتوم)، مقعد و واژن در کف لگن هستند. مبدع این ورزش‌ها آرنولد کگل، پزشک متخصص زنان است که در دهه ۱۹۴۰ میلادی این ورزش‌ها را برای کمک به درمان بی‌اختیاری پس از زایمان ابداع کرد.

سلامت آنلاین

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه ورزش و سلامتی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


هر آنچه که باید در رابطه با بیماری‌های مقاربتی بدانید