رژیم غذایی برای تیروئید: 20 باید و نباید خوراکی برای درمان اختلالات تیروئید


رژیم غذایی برای تیروئید: 20 باید و نباید خوراکی برای درمان اختلالات تیروئید

رژیم غذایی برای تیروئید باید درست و اصولی باشد. تیروئیدی که عملکرد خود را به درستی انجام نمی‌دهد، خطرناک است. این غده‌ی پروانه­ای شکل در پایین گردن شما هورمون‌های تیری‌یدوتیرونین (T3)، تیروکسین (T4) و کلسی تونین را تولید می‌کند که بر نرخ متابولیسم، رشد و عملکرد مغز، رشد، چرخه‌ی قاعدگی، ضربان قلب، خواب و فرآیند تفکر تاثیر می‌گذارند. یک تیروئید...

رژیم غذایی برای تیروئید باید درست و اصولی باشد. تیروئیدی که عملکرد خود را به درستی انجام نمی‌دهد، خطرناک است. این غده‌ی پروانه­ای شکل در پایین گردن شما هورمون‌های تیری‌یدوتیرونین (T۳)، تیروکسین (T۴) و کلسی تونین را تولید می‌کند که بر نرخ متابولیسم، رشد و عملکرد مغز، رشد، چرخه‌ی قاعدگی، ضربان قلب، خواب و فرآیند تفکر تاثیر می‌گذارند. یک تیروئید بیمار می‌تواند بیش از حد هورمون تولید (پرکاری تیروئید یا هیپرتیروئیدیسم) کند یا کم‌تر از میزان لازم هورمون تولید (کم‌کاری تیروئید یا هیپوتیروئیدی) کند.

رژیم غذایی برای تیروئید: 20 باید و نباید خوراکی برای درمان اختلالات تیروئید

این امر می‌تواند به افزایش وزن یا کاهش وزن، رشد ناگهانی، عدم توسعه‌ی مغز، بی‌قراری، دوره‌های قاعدگی نامنظم، افسردگی و غیره منجر شود. داروها برای درمان این مشکل تاثیرگذار هستند، اما اثرات آنها کوتاه مدت است. از سوی دیگر غذاها می‌توانند به‌تدریج عملکرد عضلات تیروئید را نرمال کنند و عوارض جانبی نداشته باشند. بنابراین، بدون این‌که بیش‌تر از این توضیح بدهیم، اجازه بدهید برای شما در مورد خوراکی‌هایی که برای جلوگیری از کم‌کاری تیروئید و پرکاری تیروئید و نمودارهای رژیم غذایی بگوییم. بیایید خواندن این مقاله را برای دانستن رژیم غذایی برای تیروئید شروع کنیم!

غذاهایی که باید برای درمان کم‌کاری تیروئید (هیپوتیروئیدی) بخوریم

کم‌کاری تیروئید می‌تواند به اختلال در چرخه‌ی قاعدگی، افزایش وزن، یبوست، گواتر، افسردگی، خشکی پوست، ریزش مو، خستگی عضلانی، آهسته شدن ضربان قلب، کلسترول خون بالا و چهره‌ی پف‌آلود منجر شود. به غیر از دارو، می‌توانید از مواد غذایی قید شده در فهرست زیر برای افزایش عملکرد تیروئید خود استفاده کنید.

رژیم غذایی برای تیروئید ۱: نمک یددار

بنا بر گزارش انجمن تیروئید امریکا، برای تولید هورمون تیروئید ید لازم است. کمبود ید می‌تواند منجر به بروز کم‌کاری تیروئید و گواتر شود. از آن‌جایی که بدن شما نمی‌تواند به طور طبیعی ید تولید کند، باید غذاهای حاوی مقدار مناسب ید بخورید. بهترین راه این است که نمک یددار مصرف کنید.

مطلب مرتبط: علایم و ۸ راه درمان طبیعی بیماری های تیروئید

۲. گردوی برزیلی

گردوی برزیلی منبع عالی از سلنیوم معدنی است که به کاتالیز کردن تبدیل هورمون غیرفعال تیروئید به شکل فعال کمک می‌کند. دانشمندان دریافتند که مکمل گردوی برزیلی سطح هورمون‌های تیروئید را بهبود می‌بخشد. سلنیوم همچنین به کاهش التهاب کمک می‌کند و مانع از تکثیر سلول‌های سرطانی می‌شود. شما می‌توانید ۸ آجیل برزیل در روز مصرف کنید. بیش از حد از این گردو مصرف نکنید زیرا ممکن است تهوع، اسهال و استفراغ ایجاد کند.

رژیم غذایی برای تیروئید ۳: ماهی

ماهی‌ها دارای اسیدهای چرب امگا ۳ و سلنیوم هستند. اسیدهای چرب امگا ۳ باعث کاهش کلسترول LDL (کلسترول بد) می‌شوند و سلنیوم به حفظ تعادل هورمون‌های تیروئید کمک می‌کند. برای جلوگیری از کم‌کاری تیروئید، سالمون، ساردین و ماهی تن را مصرف کنید. شما می‌توانید ۸۵ تا ۱۴۰ گرم ماهی در روز بخورید. فقط دقت کنید که ماهی را بیش از حد نپزید.

۴. سوپ استخوان

با مصرف سوپ استخوان، می‌توانید با یک تیر دو نشان بزنید. اول این‌که سوپ استخوان حاوی اسید ‌آمینه‌های گلیسین و پرولین است که به ترمیم پوشش گوارشی کمک می‌کنند و کم‌کاری تیروئید را بهبود می‌بخشند. دوم این‌که کم‌کاری تیروئید می‌تواند استخوان‌های شما را ضعیف کند و با خودن سوپ استخوان می‌توانید استخوان‌های‌تان را تقویت کنید. شما می‌توانید به عنوان ناهار یا شام یک فنجان سوپ استخوان مصرف کنید. همچنین می‌توانید مقداری سبزیجات نیز به سوپ اضافه کنید. اطمینان حاصل کنید که سبزیجات را به درستی طبخ می‌کنید چون برخی از سبزیجات اگر به صورت خام خورده شوند، می‌توانند سبب کم‌کاری تیروئید شوند.

۵. سبزیجات و میوه‌ها

سبزیجات برگ سبز، سبزیجات رنگارنگ و میوه‌ها منبع خوبی از مواد معدنی، ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبرهای غذایی هستند. با این حال، باید مراقب باشید اگر که از کم‌کاری تیروئید رنج می‌برید، زیرا بعضی از سبزیجات و میوه‌ها که به عنوان گوآتروژن‌ّها شناخته می‌شوند، می‌توانند تولید هورمون‌های تیروئید را متوقف کنند. سبزیجاتی مانند گل کلم، اسفناج، کلم کالی، کلم بروکلی، دانه‌ی سویا، کلم برگ، تربچه، سیب‌زمینی شیرین، هلو، آووکادو و خردل چینی گوآتروژن هستند. با این وجود، اگر این میوه‌ها و سبزیجات را به درستی بپزید، احتمالا گوآتروژن‌ها غیرفعال خواهند شد.

۶. جلبک دریایی

جلبک دریایی مانند نوری، کلپ و کومبو به درمان هیپوتیروئیدی (کم‌کاری تیروئید) کمک می‌کند؛ زیرا منبع خوبی از ید، ویتامین‌های گروه B، ریبوفلاوین و اسید پانتوتنیک هستند. این ماده‌ی خوراکی به افزایش تولید هورمون تیروئید، بهبود خلق و خوی، جلوگیری از افسردگی و خمودی و بهبود عملکرد مغز کمک می‌کند. شما می‌توانید تا ۱۵۰ میکروگرم جلبک دریایی در روز مصرف کنید.

مطلب مرتبط: آزمایش‌تیروئید با دماسنج را به سادگی در خانه انجام دهید

رژیم غذایی برای تیروئید ۷: لبنیات

شیر، ماست و پنیر کم‌چرب غنی از ید و سلنیوم هستند که باعث افزایش تولید و فعال‌سازی هورمون تیروئید می‌شوند. آنها همچنین دارای اسید آمینه‌ی تیروزین هستند که به مبارزه با علائم کم‌کاری تیروئید مانند افسردگی و خستگی کمک می‌کند. شما می‌توانید یک لیوان شیر، نصف فنجان ماست و ۶/۱ فنجان پنیر در روز برای افزایش سطح هورمون تیروئید داشته باشید.

۸. گوشت گاو و مرغ

شما می‌توانید با رساندن با مقادیر مورد نیاز از روی به بدن‌تان عملکرد غده‌ی تیروئید را تسریع کنید. این ماده بیش‌تر در گوشت گاو و مرغ یافت می‌شود و می‌تواند به تبدیل تری‌یدوتیرونین (T۳) به تیروکسین (T۴) کمک کند. این تبدیل اهمیت زیادی دارد زیرا T۳ فرم غیر فعال هورمون تیروئید است در حالی که T۴ شکل فعال هورمون تیروئید محسوب می‌شود. برای افزایش تولید تیروکسین، دست کم ۸۵ گرم سینه‌ی مرغ یا گوشت گاو بدون چربی به طور روزانه مصرف کنید.

۹. تخم‌مرغ

تخم‌مرغ منبع مهمی از ید است و می‌تواند به رفع مشکل کم‌کاری تیروئید کمک کند. شما می‌توانید با خیال راحت دو تخم‌مرغ کامل در روز بخورید. اگر درحال‌حاضر سطح کلسترول بدن‌تان بالا است، زرده‌ی تخم‌مرغ را مصرف نکنید. در غیر این صورت، می‌توانید کل تخم‌مرغ را که غنی است از ویتامین‌های محلول در چربی و سایر مواد مغذی مفید برای بدن‌تان، مصرف کنید.

۱۰. حلزون صدف‌دار

حلزون صدف‌دار مانند میگو و خرچنگ سرشار از ید و روی است. و همان‌طور که می‌دانید، ید و روی می‌توانند باعث افزایش تولید هورمون‌های تیروئید شوند. شما می‌توانید با خیال راحت دست کم ۸۵ گرم از این ماده‌ی خوراکی را برای بهبود میزان هورمون‌های تیروئیدتان مصرف کنید.

رژیم غذایی برای تیروئید ۱۱: روغن زیتون

اگر درحال‌حاضر از این روغن استفاده نمی‌کنید، با مصرف آن در پخت و پز شروع کنید. روغن زیتون غنی از چربی‌های سالم و مواد مغذی است که به افزایش سطح هورمون تیروئید کمک می‌کنند. روغن زیتون همچنین به کاهش کلسترول LDL کمک می‌کند و به این ترتیب به شما کمک می‌کند تا وزن خود را از دست بدهید و سلامت قلب‌تان را حفظ کنید. شما می‌توانید تا ۱۰ قاشق غذاخوری روغن زیتون در روز استفاده کنید.

۱۲. تخم کتان

تخم کتان منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳، روی، سلنیوم و ید است. شما می‌توانید تخم کتان پودر شده را با اسموتی یا غلات صبحانه مخلوط کنید و به این ترتیب آن را مصرف کنید، یا می‌توانید روغن تخم کتان را برای پخت و پز استفاده کنید. همچنین می‌توانید با خیال راحت ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری پودر تخم کتان و ۲ قاشق غذاخوری روغن تخم کتان را به طور روزانه مصرف کنید.

مطلب مرتبط: ۱۳نشانه‌ی خاموش مشکل‌تیروئید

رژیم غذایی برای تیروئید ۱۳: حبوبات

حبوبات غنی از ید و روی هستند و گلوتن ندارند. شما می‌توانید عدس، لوبیا، جوانه‌ی لوبیا، نخود و غیره مصرف کنید تا ترشح هورمون تیروییدتان افزایش یابد.

۱۴. مواد غذایی حاوی فیبر

مواد غذایی غنی از فیبر را به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید، زیرا اگر شما به کم‌کاری تیروئید مبتلا باشید، این احتمال وجود دارد که از سوء هاضمه و یبوست نیز رنج ببرید. غذاهایی مانند پاپایا، سبزیجات برگ سبز پخته و غلات سبوس‌دار بدون گلوتن را برای بهبود هضم خود در رژیم غذایی‌تان بگنجانید.

رژیم غذایی برای تیروئید ۱۵: آب

آب سبب می‌شود که بدن‌تان هیدراته بماند و هچنین به خارج شدن سموم از بدن‌تان کمک می‌کند. ۳ تا ۴ لیتر آب تمیز در روز بنوشید تا به سلول‌های‌تان کمک کنید که به درستی عملکرد خود را انجام دهند. اگر چه آب ممکن است به طور مستقیم به به رفع مشکل کم‌کاری تیروئید کمک نکند، اما مصرف آن به میزام کافی می‌تواند سبب شود که ارگان‌های بدن عملکردشان را به خوبی انجام دهند.

موارد قید شده در بالا ۱۵ ماده‌ی خوراکی بودند که در صورت ابتلا به کم‌کاری تیروئید باید مصرف کنید. در این‌جا یک جدول رژیم غذایی مخصوص افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید می‌بینید:

نمودار رژیم غذایی هیپوتیروئیدی
وعده‌های غذایی چه خوراکی‌هایی باید بخوریم
صبح زود (بین ساعات ۷ تا ۷: ۳۰) ۱ فنجان آب گرم همراه با آب یک لیمو
صبحانه (بین ساعات ۸: ۱۵ تا ۸: ۴۵) یک تخم‌مرغ آب‌پز + جوی دوسر همراه با سیب و پودر تخم کتان + ۳ گردوی برزیلی
ناهار (بین ساعات ۱۲ تا ۱۲: ۳۰) سالاد جلبک دریایی یا لقمه‌ی میگو و کاهو
میان‌وعده‌ی عصر (ساعت ۴) ۱ هلو + ۱ فنجان آب نارگیل
شام (ساعت ۷) ۱ فنجان سوپ استخوان یا عدس حاوی سبزیجاتی که به صورت کامل پخته شده‌اند
شما همچنین باید از مصرف مواد غذایی زیر پرهیز کنید.

غذاهایی که برای درمان هیپوتیروئیدی باید از مصرف آنها پرهیز کرد

– سبزیجات برگ سبز یا سبزیجات چلیپایی مانند کلم برگ، بوک چویی، کلم بروکلی، گل کلم، اسفناج، کلم و غیره به صورت خام یا نیمه پخته.

– غذاهای حاوی گلوتن

– غذاهایی که قند زیاد دارند چرا که رشد ناگهانی انسولین، اختلال هیپوتیروئیدی (کم‌کاری تیروئید) را بدتر می‌کند.

– هله هوله و غذاهای فرآوری شده مانند غذاهای سرخ شده به روش روغن‌پزی عمیق، غذاهای سرخ شده در پوشش خمیر، چیپس سیب‌زمینی، سیب‌زمینی سرخ کرده و غیره. این غذاها حاوی سدیم هستند، اما ید یا ارزش غذایی ندارند. آنها فقط سطح کلسترول را افزایش می‌دهند و به سلامت کلی شما آسیب وارد می‌کنند.

– چای سبز. مطالعات زیادی وجود دارند که تایید کرده‌اند چای سبز دارای خواص ضد تیروئید است و مصرف بیش از حد آن می‌تواند باعث کم‌کاری تیروئید شود.

غده‌ی تیروئید همچنین می‌تواند بدن شما را به شیوه‌ی درست مقابل کم‌کاری مورد تاثیر قرار دهد، یعنی می‌تواند بیش از حد هورمون تولید می‌کند. این بیماری به عنوان پرکاری تیروئید یا هایپرتیروئیدیسم شناخته می‌شود. در ادامه‌ی مقاله خواهید دید که در صورت ابتلا به پرکاری تیروئید کدام مواد خوراکی را باید بخورید.

مواد خوراکی مفید برای درمان هایپرتیروئیدیسم (پرکاری تیروئید)

هایپرتیروئیدیسم منجر به کاهش وزن، افزایش ضربان قلب، اضطراب، تحریک‌پذیری، دوره‌های نامنظم قاعدگی، بیرون زدن چشم‌ها، بی‌خوابی، مشکل در تمرکز، افزایش اشتها و رطوبت پوست می‌شود. به غیر از مصرف داروهایی که پزشک‌تان تجویز می‌کند، غذاها نیز می‌توانند به درمان هایپرتیروئیدیسم کمک کنند. در این‌جا فهرست غذاهای مفید برای این منظور را می‌بینید.

۱. میوه‌ها و سبزیجات خام

سبزیجات چلیپایی خام یا سبزیجات برگ‌دار گوآتروژن هستند، یعنی تولید هورمون‌های تیروئید را مهار می‌کنند. این دقیقا همان چیزی است که شما نیاز دارید زیرا تیروئید شما هورمون‌های تیروئید را بیش از حد مناسب تولید می‌کند. کلم بروکلی، اسفناج، کلم بروکلی، کلم کالی، کاهو، کلم چینی، هویج، گل کلم، تربچه، کولارد، کلم بروکسل، فلفل دلمه‌ای، گوجه‌فرنگی، سیب، انواع توت، کیوی، نارنجی، لیمو، گریپ‌فروت و غیره.

۲. ارزن و برنج قهوه‌ای

ارزن و برنج قهوه‌ای نیز دارای فعالیت گوآتروژنی زیاد هستند. آنها منبع خوبی از فیبرهای رژیمی، ویتامین‌ها، و مواد معدنی هستند. شما می‌توانید نصف فنجان تا یک فنجان برنج قهوه‌ای یا ارزن را به طور روزانه برای سرکوب تولید بیش از حد هورمون تیروئید مصرف کنید.

۳. پروتئین‌های کم چربی

برای کمک به تولید توده‌ی عضلانی بدون چربی سینه‌ی مرغ، ماهی، قارچ، سویا و حبوبات مصرف کنید. هایپرتیروئیدیسم سبب افزایش اشتها و کاهش وزن سریع می‌شود. از آن‌جایی که هضم پروتئین‌ها زمان طولانی‌تری طول می‌کشد، به مدت طولانی شما را سیر نگه می‌دارند.

رژیم غذایی برای تیروئید ۴: چای سبز

هنگامی‌که پای جلوگیری از تولید بیش از حد هورمون‌های تیروئید به میان می‌آید، باید چای سبز مصرف کنید. دانشمندان فعالیت ضد تیروئید چای سبز را به علت حضور فلوراید پیدا کرد‌ه‌اند. شما می‌توانید تا ۲ فنجان چای سبز در روز مصرف کنید.

۵. گیاهان دارویی

ریحان، پونه‌ی کوهی (اورگانو) و رزماری در طبیعت ضد التهابی هستند و می‌توانند به حل مشکل پرکاری تیروئید کمک کنند.

به این ترتیب، موارد بالا پنج گروه غذایی اصلی بودند که می‌توانند به عنوان یک رژیم غذایی برای درمان هایپرتیروئیدیسم عمل کنند. در این‌جا نمودار رژیم غذایی افراد مبتلا به پرکاری تیروئید را می‌بینید:

وعده‌های غذایی غذاهایی که باید بخورید
صبح زود (۷ تا ۷: ۳۰) ۲ لیوان آب که به دمای محیط رسیده‌است
صبحانه (بین ساعات ۸: ۱۵ تا ۸: ۴۵) اسموتی گوجه‌فرنگی + سیب + گریپ فروت و ۲ عدد تخم‌مرغ آب‌پز
میان‌وعده‌ی صبح (ساعت ۱۰: ۳۰) ۱ فنجان متوسط هویج با مقداری آب لیمو و نمک دریایی
ناهار (بین ساعات ۱۲: ۳۰ تا ۱) سالاد ماهی تن / مرغ / قارچ با اسفناج، مارچوبه، کلم کالی، گوجه‌فرنگی و توفو
میان‌وعده‌ی عصر (ساعت ۴) ۱ فنجان چای سبز + ۳۲ عدد پسته‌ی
شام (بین ساعات ۷ تا ۷: ۳۰) لوبیا قرمز، ماهی کبابی با گیاهان دارویی و سبزیجات
شما همچنین باید این نکات را دنبال کنید تا این مواد خوراکی واقعا روی شما تاثیرگذار باشند.

نکات مفید

– هر ۲ ساعت چیزی بخورید.

– سبزیجات برگ سبز غنی از فیبر مصرف کنید.

– بلافاصله پس از صبحانه، ناهار، یا شام، آب ننوشید.

– مکمل‌های ویتامین و مواد معدنی مصرف کنید.

– شما همچنین باید مکمل پروتئین مصرف کنید. اما برای این کار، ابتدا با پزشک مشورت کنید.

– دوز روزانه‌ی چربی‌های سالم را با مصرف تخم کتان، روغن زیتون، روغن کتان و غیره دریافت کنید.

اگر مبتلا به پرکاری تیروئید هستید غذاهایی هستند که باید از مصرف آنها پرهیز کنید. فهرست این مواد غذایی را در ادامه می‌بینید:

غذاهایی که برای جلوگیری از هایپرتیروئیدیسم نباید مصرف کنید

– ید، روی و غذاهای غنی از سلنیوم، مانند حلزون صدفی، صدف، جلبک دریایی، تخم‌مرغ و گردوی برزیلی.

– شیرین‌کننده‌های مصنوعی

– شیر و محصولات لبنی.

– نوشیدنی‌های الکلی و گازدار.

– غذاهای بسته‌بندی شده یا دارای طعم‌دهنده‌های مصنوعی و رنگ‌های خوراکی.

* احتیاط

غذاها به شما کمک زیادی می‌کنند، اما برخی مواد مغذی موجود در غذاها ممکن است با داروهای کم‌کاری تیروئید و داروهای پرکاری تیروئید اختلال ایجاد کنند. بنابراین قبل از مصرف هر نوع غذایی که در این نوشتار ذکر شد، باید با پزشک‌تان صحبت کنید. همچنین باید مراقب باشید که غذاهایی را که نسبت به آنها حساسیت دارید استفاده نکنید.

کم‌کاری تیروئید و پرکاری تیروئید اختلالات بهداشتی جدی هستند و نباید نادیده گرفته شوند. مصرف مواد غذایی توصیه شده را به عنوان کم‌هزینه‌ترین درمان برای اختلال غیرطبیعی تیروئیدتان شروع کنید. موفق باشید!

ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – سارا فیضی

منبع: stylecraze

رژیم غذایی برای تیروئید: ۲۰ باید و نباید خوراکی برای درمان اختلالات تیروئید

رژیم غذایی برای تیروئید

(مشاهده ۱ نفر, فقط امروز)
هرگونه نشر ، بازتولید یا بازنشر تمام یا بخشی از محتوای سایت بازده بدون کسب مجوز، غیرقانونی است و تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
راحت و سریع با زدن دکمه + انتشار بده

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


نامه به دوست صمیمی ؛ 7 نمونه متن نامه به دوست ،جدید و محبت آمیز