روش های درمان زونا و آنچه باید در مورد این بیماری بدانید


ویروسی به نام واریسلا زوستر عامل این بیماری می باشد که در واقع همان ویروس بیماری آبله مرغان است. در ادامه مطلب همراه ما باشید تا با علایم و درمان زونا آشنا شوید. نشانه ها و علایم بیماری زونا چیست در صورت ابتلا به آبله مرغان، ویروس از بین نرفته و در بدن باقی می ماند. این ویروس مخفی و پنهان...

اشتراک گذاری در Facebook اشتراک گذاری در Twitter اشتراک گذاری در Google+ اشتراک گذاری در Reddit اشتراک گذاری در Pinterest اشتراک گذاری در Linkedin

در این مطلب با علل، علایم،عوارض و روش های درمان زونا آشنا خواهید شد. بیماری ویروسی زونا برروی پوست تاول هایی که درد و سوزش به همراه دارند، ایجاد می کند. این بیماری به جزء علایم پوستی، علایم دیگری هم دارد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

ویروسی به نام واریسلا زوستر عامل این بیماری می باشد که در واقع همان ویروس بیماری آبله مرغان است. در ادامه مطلب همراه ما باشید تا با علایم و درمان زونا آشنا شوید.

نشانه ها و علایم بیماری زونا چیست

در صورت ابتلا به آبله مرغان، ویروس از بین نرفته و در بدن باقی می ماند. این ویروس مخفی و پنهان است تا زمانی که عاملی موجب تحریک آن شود و یا سیستم ایمنی بدن ضعیف شود، در این صورت فعال شده و در نتیجه بیماری زونا نمود پیدا می کند. افرادی که قبلا به بیماری آبله مرغان مبتلا شده اند در معرض ابتلا به بیماری زونا هستند.

به طور کلی با افزایش سن، خطر ابتلا به زونا نیز افزایش می یابد. احتمال ابتلا به این بیماری در افراد بالای ۵۰ سال نسبت به سایر افراد بسیار بیشتر است. برای جلوگیری ازمبتلا شدن به بیماری زونا، درمانی وجود ندارد و حتی واکسن آبله مرغان نیز نتوانستت از بروز این بیماری پیشگیری کند. علایم این بیماری شامل چند بخش می شود که در ادامه با آن ها آشنا می شوید.

روش های درمان زونا و آنچه باید در مورد این بیماری بدانید

این بیماری مسری می باشد. اما ویروس بیماری زونا را انتقال نمی دهد بلکه باعث بیماری آبله مرغان در کودکان، خانم های باردار و اشخاصی که قبلا بیماری آبله مرغان نگرفته باشد و یا واکسن آن را تزریق نکرده باشند، می شود. بایستی فرد مبتلا به زونا، تاول های خود را پوشانده و از تماس با سایر افراد نیز خودداری کند.

اگر تا کنون واکسن نزده اید، برای زدن واکسن بایستی هیچ کدام از موارد زیر شامل شما نشود.

دوران بارداری داشتن بیماری های خود ایمنی مثل ایدز شیمی درمان و یا پرتو درمانی انجام می دهید. سرطان خون به مواد واکسن آلرژی داشتن

علایم پوستی

درد و سوزش در قسمتی هایی از پوست حس می شود و بعد از چند روز تاول های کوچک قرمزی در محل های درد ظاهر می شوند. به مرور تعداد این تاول ها بیشتر شده و رنگشان نیز تیره می شود. بیشتر بر روی پوست پشت و سینه این تاول ها دیده می شوند. البته ممکن است این تاول ها در اطراف چشم، پیشانی و یا قسمت های دیگر بدن هم بروز کنند.

روش های درمان زونا و آنچه باید در مورد این بیماری بدانید

علایم شایع

علائمی مثل حالت تهوع، اسهال، دل درد که شبیه به علائم آپاندیس می باشد، احساس رخوت و سستی، تب و لرز کردن، داشتن درد و سوزش در نواحی صورت، سینه و شکم از علایم بیماری زونا هستند.

البته برای درمان زونا, بیماری با مشاهده تاول ها توسط پزشک قابل تشخیص می باشد و به ندرت نیاز به نمونه برداری از تاول ها و یا آزمایش خون می شود.

عوامل ابتلا به بیماری زونا

اضطراب و استرس، بیماری های که منجر به تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند، مصرف داروهای ضد سرطان و یا سرکوب گر ایمنی بدن، بیماری ها و یا جراحی نخاع و بیماری های سرطان خون نیز از عواملی هستند که خطر ابتلا به بیماری زونا را افزایش می دهند و درمان زونا را به تاخیر می اندازند.

عوارض زونا

از عوارض ابتلا به زونا حتی بعد از درمان، می توان به درد شدید به خصوص در سالمندان که تا ماه ها و یا حتی سال ها در رشته های عصبی و حسی محل تاول ها باقی می مانند، زخم شدن قرنیه چشم، عفونت در سیستم عصبی مرکزی و ایجاد عفونت در تاول های این بیماری اشاره کرد.

روش های درمان زونا و آنچه باید در مورد این بیماری بدانید

زونای چشمی

گاهی اوقات ویروس زونا به چشم حمله می کند که باعث بیماری زونای چشمی می شود که در واقع یک نوع بیماری التهابی بسیار شایع می باشد و اگر درمان زونا زودهنگام و به موقع انجام نشود منجر به کاهش بینایی و یا حتی کور شدن چشم به طور موقت و یا دائم می شود.

.u58da8dd88e7fe4b052a21a4aafee348f .u58da8dd88e7fe4b052a21a4aafee348f:active, .u58da8dd88e7fe4b052a21a4aafee348f:hover .u58da8dd88e7fe4b052a21a4aafee348f .u58da8dd88e7fe4b052a21a4aafee348f .ctaText .u58da8dd88e7fe4b052a21a4aafee348f .postTitle .u58da8dd88e7fe4b052a21a4aafee348f:hover .postTitle
حتما بخوانید: علایم کم خونی و راه های موثر برای مبارزه با کم خونی

ممکن است این ویروس به گوش هم حمله کند در اینصورت شخص دچار اختلالاتی در شنوایی و یا تعادل می شود. همچنین ممکن است به نخاع و یا مغز هم حمله کرده و باعث بروز مشکلاتی برای شخص شود که البته این مورد نادر می باشد. البته با درمان زود هنگام و به موقع می توان از بروز آسیب های جدی جلوگیری کرد.

روش های درمان زونا

تجویز داروهای خوراکی و یا موضعی توسط پزشک، تا حدی درد و خارش های پوستی را کاهش می دهند. داروهایی مثل valacyclovir (والاسی کلوویر)، acyclovir (آسیکلوویر که پماد تبخال هم می باشد) و famcyclovir (فامسی کلوویر)، آفتوپلکس، میرتوپلکس، مسکن های خوراکی مثل قرص استامینوفن و استفاده از گرد تالک برای تاول ها از جمله این داروها هستند. استفاده از روش های زیر نیز به بهبود و درمان زونا و علایم آن کمک می کنند.

روش های درمان زونا و آنچه باید در مورد این بیماری بدانید

برای ۲۰ دقیقه در وان حاوی جو دوسر پودر شده و یا نشاسته ذرت دراز بکشید. استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامین های گروه B و یا تزریق B کمپلکس از دست زدن به تاول ها و یا ترکاندن آن ها خودداری کنید. تاول ها را با محلول کالامین شست و شو دهید. یکی دیگر از راه های درمان زونا استفاده از حوله های نرم و مرطوب شده با آب سرد بر روی تاول ها منجر به کاهش سوزش و درد آن نواحی می شود. برای رفع عفونت تاول های زونا آن ها را با آب اکسیژنه شش درصد شست و شو داده تا ضدعفونی شوند. همچنین می توانید از پماد های موضعی آنتی باکتریال مثل جنتامایسین هم استفاده کنید. روزانه بین ۸ الی ۱۲ لیوان آب بنوشید. با محلول جوش شیرین و آب تاول ها را بشویید. پوشیدن لباس نخی زخم ها و تاول ها را در معرض هوای آزاد قرار داده و روی آن ها را نپوشانید. از دم کرده گیاه بادرنجبویه جهت درمان گیاهی زونا استفاده کنید. انواع میوه های تازه و سبزیجات تازه مثل گلابی و هویج مصرف کنید زیرا به هنگام ابتلا به زونا بدن به میزان بالایی از ویتامین E، بیوفلاوونوئید و بتاکاروتن احتیاج دارد. خوردن فلفل قرمز و خرفه نیز برای درمان زونا خوب هستند. از استرس و تنش های عصبی دوری کنید.

از زمان شروع علایم بیماری تا ۱۰ روز بعد از آن، تاول ها بر روی پوست ظاهر شده و بعد از گذشت ۲ تا ۴ هفته تمامی آن ها از بین می روند. اگر سیستم ایمنی بدن فرد ضعیف نباشد جای هیچ زخمی باقی نمی ماند در غیر این صورت جای زخم ها باقی خواهد ماند. خارش، درد و یا حتی سوزش نیز بعد از گذشت چند هفته تا چند ماه از بین خواهند رفت.

البته در افراد سالمند ممکن است درد و خارش حتی تا سال ها بعد از درمان زونا هم طول بکشد. دلیل این امر آسیب دیدن عصب ها در زیر پوست می باشد. گاهی اوقات عوارض بعد از زونا بسیار آزاردهنده می شوند و شخص دچار بی خوابی، افسردگی و کاهش وزن می شود.

در طب سنتی نیز برای درمان زونا ترکیب گیاهی موثری وجود دارد. این ترکیب شامل اسطوخودوس ۲۵ گرم، خارخاسک ۲۵ گرم، ریشه ایرسا ۲۵ گرم و گل بنفشه ۲۰ گرم می شود. تمامی داروهای گیاهی را با هم مخلوط و کمی نیم کوب کنید. سپس به ۵۰۰ سی سی آب، ۲ قاشق غذاخوری از این ترکیب را اضافه کنید. بعد از اینکه کمی جوشید آن را صاف کرده و قبل از هر وعده غذایی یک فنجان از آن را میل نمایید. این روش درمانی عوارض جانبی نداشته اما باز هم قبل از استفاده از آن با پزشک خود مشورت کنید.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


هیچگاه موز و تخم مرغ را باهم نخورید